Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/04.0002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
Nástroj pro prezentace
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Karta Domů, skupina Odstavec
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
Digitální učební materiál
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Grafická úprava seminární práce
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Microsoft Office PowerPoint
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jak vytvořit prezentaci
postup tvorby prezentace
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Výukový program:Obchodní akademie Název programu: Program PowerPoint Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
PowerPoint – šablony, záhlaví
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_7C20 Předloha snímku Jana Vosáhlová.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Power Point– sestavujeme prezentaci
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Power Point– popis prostředí
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Tvorba dynamických prezentací Vytváření účinných, dynamických diagramů a schémat SmartArt Použití grafických témat Nové nástroje a efekty pro tvary, text.
Databáze MS ACCESS 2010.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_043.ICT.13 Práce s předlohou snímku.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Nástroj pro prezentace
WordArt Autor: Mgr. Jiří Maršík
PowerPoint.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Transkript prezentace:

Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Okno návrh slouží k úpravě snímku. Okno obsahuje tyto skupiny: 1. Vzhled stránky, 2. Použití motivů, 3. Předloha snímků. Vzhled stránky Pozadí snímků Použití motivů

 Ve výchozím nastavení mají rozložení snímků aplikace Microsoft PowerPoint 2010 nastavenu orientaci na šířku.  Chcete-li změnit orientaci všech snímků v prezentaci na orientaci na výšku, klikněte na kartě Návrh ve skupině Vzhled stránky na položku Orientace snímku a potom klikněte na položku Na výšku.  U prezentace může být zvolena pouze jedna orientace (na výšku nebo na šířku), ale lze propojit dvě prezentace (jednu s orientací na šířku a druhou s orientací na výšku), a zobrazit tak snímky orientované jak na šířku, tak i na výšku.

 Podrobně lze na nastavit parametry stránky pomocí tlačítka Vzhled stránky. Velikost snímků Číslo snímku Orientace snímků Poznámky, podklady a osnova

 Při vytváření prezentace můžete použít některý z připravených motivů. Motivy lze také nastavit dodatečně a lze je později také měnit.  Motivy naleznete na kartě Návrh ve skupině Motivy. Motivy

 Nezapomeňte na doplňkové motivy, kterými jsou Efekty a Styly pozadí.  V seznamu Efekty se nabízí předvolená doplnění vzhledu. Uplatní se hlavně u grafických objektů.  V seznamu Styly pozadí, se nabízí různé typy stínování. Zvolený styl se uplatní u všech snímků. Efekty Styly pozadí

 Pokud Vám navrhované motivy nevyhovují můžete je dále upravovat.  Můžete vytvořit novou kombinaci písma pomocí funkce Písmo.  Můžete také měnit barvy motivu pomocí tlačítka Barvy nebo dokonce vytvořit nové barevné schéma pomocí tlačítka Vytvořit nové barvy motivu. Písmo Barvy Vytvořit nové barvy motivu

 Předloha snímků slouží ke kompletnímu nastavení jednotného vzhledu snímku. Pomocí předlohy nastavíme: ◦ pozadí snímku, ◦ písmo a odstavce formátování nadpisů, ◦ písmo a odstavce formátování textových polí, ◦ vzhled odrážek, ◦ formát zápatí. Vytvořit nové barvy motivu

Postupujte takto  Přejděte na kartu Zobrazení.  Klepněte na kartu Předloha snímků.  Zpět se vrátíte tlačítkem Zavřít přílohu. Předloha snímků

Tato úloha nese název analýza výsledků firmy a návrh strategie pro zlepšení jejích výsledků. Vytvořte skupiny po dvou (max. po třech žácích). Každá skupina vytvoří prezentaci o čtyřech snímcích. Na prvním snímku bude název prezentace název firmy. Na druhém snímku bude vložen výsečový 3D graf, který popisuje zhoršenou produkci firmy v prvních třech čtvrtletích roku Na třetím snímku bude pomocí SmartArtu naznačen model inovace firmy. Čtvrtý snímek je závěrečný. Prezentaci graficky upravte pomocí funkcí okna Návrh. Svoji prezentaci odprezentujte sousední skupině. Vysvětlete také, proč jste pro prezentaci výsledků a návrhu na inovaci činnosti Vaší firmy použili právě těchto grafických motivů.

 LAURENČÍK, Marek. PowerPoint Praha, ISBN  KLATOVSKÝ, Karel. 333 tipů a triků pro Microsoft Office Kralice na Hané, ISBN  ANDRÝSKOVÁ, Jana. PowerPoint Brno, ISBN  BŘÍZA, Vladimír. PowerPoint 207. Praha, ISBN  KRÁL, Mojmír a Ivo MEGERA. PowerPoint Brno: CPRESS, ISBN