Mafie Historie Vznik v Itálii – Sicílie Vznik v Itálii – Sicílie Mafie = krása a vznešenost Mafie = krása a vznešenost Z arabštiny Z arabštiny Chránit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Rozdělení vládni moci v Americe
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Výsledky únorového kola. Vítězem anglické projektové soutěže za měsíc únor se stala Anička Havlíčková z 2. třídy (Montessori). Vítězce gratulujeme. Ocenění.
Darja Gusak, Michal Jaroň.  Chudí tahají kýble s vodou, bohatí stavějí potrubí.
prosinec Světový den AIDS
Komplexní řešení pro monitorování a bezpečnost datové sítě Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
- X>=-4 + Program, který po zadání n čísel určí počet čísel, která jsou v intervalu
Sociologie Sociologie je společenská věda, která zkoumá sociální život jednotlivců, skupin a společnosti.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Organizace spojených národů
IN YOUR EYESANASTACIA.
Wentworth Miller Herec Datum narození:
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Paulo Coelho Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Karolina Světlá 8. ročník.
 Narozena roku cca 860  Zemřela roku 921 dne 15. září.  O původu S.L. existují dvě teorie: 1) Kristiánova legenda-S.L. byla dcerou pšovského knížete.
Protěž.
Terezín (1941 – 1945).
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
Nástup A. Hitlera k moci Německo jako fašistická diktatura
Geniální stavitel / stvořitel. Stavební kameny lidské buňky  Pravděpodobnost vzniku molekuly proteinu tvořené 288 aminokyselinami 1 ku = 1x 10.
Literatura na počátku 20.století
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
Moc soudní Pavel Šuranský.
VY_32_INOVACE_ 09 - Moc soudní. Soudní moc vykonávají jménem republiky nezávislé soudy Ústava zdůrazňuje nezávislost a nestrannost soudců VY_32_INOVACE_.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_404.
Organizace spojených národů
Giuseppe Garibaldi
MŮJ ŽIVOTOPIS V OBRAZECH
ŠIK – ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ KANÁL ŠIK – ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ KANÁL ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ KANÁL vysílání má možnost sledovat.
Ustanovení Italského království
Petr Půček Adam Paleček
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Enrico Fermi – 1942 Chikago, řetězová reakce, zaměření na energetiku
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
UNITED NATIONALS ORGANIZATION*ORGANIZAC E SPOJENÝCH NÁRODŮ*OSN Vypracovala:Lenka Bokůvková Třída:9.A Datum:15.dubna 2008.
OSN Organizace spojených národů Hynková, Ptáček, Baše, Ondra, Zámečník.
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1860_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
T. G. Masaryk Tereza Fojtíková.
Lawrence Joseph Ellison
Anežka Dvořáková, Barbora Suchomelová, Vítek Piskač, Matěj Keblovský
Jakobínský převrat II-02-07
Nietzsche + Terorismus
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
JAK SPOLUPRACOVAT? DOKÁZALI TO JINÍ, TAK MY TAKÉ! Petr Janeček Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Alena Soukalová 4.D Střední škola KNIH.  Obecné informace o vitamínech  Rozdělení vitamínů  Příjem vitamínů  Poruchy související s vitamíny  Minerály.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
M. Kryška.  41/A  1. Porovnej počet zapojených států v I. a II. světové válce. O kolik se lišil?  2. Kolik států bylo během II. světové války neutrálních?
MOC SOUDNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_15_MOC SOUDNÍ Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA.
OSN.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Výchova k občanství Moc soudní
§ Soudní řízení § § § §.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Mafia.
Drogy dnešní doby Študáci.
Segmentace trhu pro cr Nikola Holasová.
Digitální učební materiál
ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
ANOTACE Vysvětlit žákům, co je právní řád a popsat jeho historii.
Transkript prezentace:

Mafie

Historie Vznik v Itálii – Sicílie Vznik v Itálii – Sicílie Mafie = krása a vznešenost Mafie = krása a vznešenost Z arabštiny Z arabštiny Chránit svou čest za cenu zločinu Chránit svou čest za cenu zločinu Řízení moci v ovládnuté oblasti Řízení moci v ovládnuté oblasti

Rozdělení postavení ve společnosti

Funkce Mafie Spojení jedince s obecní a provinční správou Spojení jedince s obecní a provinční správou Komunikace s Italským státem Komunikace s Italským státem

Přijímání do Mafie Podmínka: nebojácnost v boji Podmínka: nebojácnost v boji Odvaha a odhodlanost Odvaha a odhodlanost Bezmezná důvěra klanu a rodině Bezmezná důvěra klanu a rodině Mlčenlivost (OMERTA) Mlčenlivost (OMERTA)

Narození Narození Kmotr – místní kápo nebo muž cti Kmotr – místní kápo nebo muž cti Dar od kmotra (muže cti) Dar od kmotra (muže cti) Dar musí rodina splatit Dar musí rodina splatit (způsob určí kmotr – špehování, (způsob určí kmotr – špehování, ochrana) ochrana)

Kmotřenec – stává se picciottem Kmotřenec – stává se picciottem Bohatá rodina odvádí daň kápovi Bohatá rodina odvádí daň kápovi

Znamení a rituály Na každé oběti bylo vidět, za co byla zabita Na každé oběti bylo vidět, za co byla zabita Kámen v ústech - porušení mlčení Kámen v ústech - porušení mlčení Vypíchnuté oči - viděl, co neměl Vypíchnuté oči - viděl, co neměl

Mafie v Americe První vliv – New York První vliv – New York Operace The Blafl Hand Operace The Blafl Hand Giuseppe Esposito – zatčen Giuseppe Esposito – zatčen První sídlo – New Orleans První sídlo – New Orleans Alfonso Caponi Alfonso Caponi

Alfonso Caponi 17. ledna 1899 New York - 25.ledna 1947 Ha ha ha

Ve škole zmlátil učitelku Ve škole zmlátil učitelku Prodej nelegálního alkoholu Prodej nelegálního alkoholu Pouliční boje – jizva Pouliční boje – jizva (přezdívka Zjizvenej) (přezdívka Zjizvenej) Odsouzen za daňový únik Odsouzen za daňový únik Pokuta dolarů + soudní výlohy Pokuta dolarů + soudní výlohy Hromadná poprava v garáži Hromadná poprava v garáži

Al Capone je pochován na chicagském hřbitově Mount Olivet vedle dalších asi dvěstěpadesáti hrobů gangsterů. Mnozí z nich zemřeli buď přímo Al Caponovou rukou, nebo na jeho příkaz... Al Capone je pochován na chicagském hřbitově Mount Olivet vedle dalších asi dvěstěpadesáti hrobů gangsterů. Mnozí z nich zemřeli buď přímo Al Caponovou rukou, nebo na jeho příkaz...

Scénář a režie: Michal Malaník Marek Žák Marek Žák Hráli: Alfonso Caponi Zmlácená učitelka Zmlácená učitelka Giuseppe Esposito Giuseppe Esposito vrchní vyšetřovatel David Hennessey vrchní vyšetřovatel David Hennessey Edgar Hoover Edgar Hoover Mike Malone Mike Malone Fred R. Burke Fred R. Burke Calvin Goddard Calvin Goddard Dále spolupracovali: Internet Kniha 1 Kniha 1 Kniha 2 Kniha 2 Kniha 3 Kniha 3 Ve spolupráci se Sicilskou mafií © pro ZSV ® Vyrobila Nezávislá společnost s.r.o. 2006

Děkujeme Vám za pozornost. Mafie

Warning Hrozí přehřátí lampy !!! Prosím vypněte ihned dataprojektor.

To byl jen vtip