ZŠ Kunštát Zvíře v nouzi 1.tým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Beseda s paní spisovatelkou
Národní síť záchranných stanic Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals Záchrana handicapovaných živočichů v zahraničí na příkladu.
Statistické šetření.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Financování záchranných stanic
Aby se mu lépe vedlo… ?…Dobrovodskému potoku
DEN ZDRAVÍ Projektového dne se zúčastnilo 75 žáků (100% účast 2. a 8. třída) Konal se
MYSLIVOST OSVRAČÍN Zpracovala: Lucie Kazdová.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
– PŘEDŠKOLÁČEK. Jak dlouho si ještě můžeme dovolit připravovat dnešní děti ve včerejších školách s předvčerejšími metodami na zítřejší.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Čím se lišíme od zvířat a v čem jsme stejný
Projekt třídy 4. B – les a lidská obydlí
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
2. – 3.třída – 1 kolo Názvy knih 10 Názvy knih 20 Názvy knih 30
Automatický přechod snímků Návštěva ZOO v Brně
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Třídní schůzky I. čtvrtletí
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
Otevírací doba: Pondělí -10h-17h Úterý –9h-17h Středa –10h-17h Čtvrtek -9h-17h Pátek -10h-17h Sobota neděle – Zavřeno!! Nabíráme křečky a jiné zvěrstvo.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
Vybrali jsme si problém letního kina v Rumburku, protože si myslíme že je ve špatném stavu. (Nepromítá se, rozbité sedačky, atd..)
JEDNOTNÁ DATABÁZE CHOVATELŮ A DRUHŮ EXOTICKÝCH PTÁKŮ
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Savci.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Perníková chaloupka aneb
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VI JAK SE ZACHOVAT V PŘÍPADĚ NÁLEZU PODEZŘELÉHO ZAVAZADLA NEBO OBDRŽENÍ PODEZŘELÉ ZÁSILKY OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ BOMBY.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Ohlédnutí za rokem 2015 Kiwanis Club Golden Prague.
Botanické a zoologické zahrady
Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, (Mgr.Lucie Popovičová)
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené, Brno AKCE 2015.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_16_02_krizové stavy Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Prevence sociálně patologických jevů
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ V.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Osobnostní rozvoj.
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
Lesní zvířata.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

ZŠ Kunštát Zvíře v nouzi 1.tým

Problém, který jsme řešili: Uvědomili jsme si, že víme velmi málo o tom, jak se máme správně zachovat, když v přírodě najdeme zvíře, které je poraněné, nebo opuštěné mládě. Rozhodli jsme se, že zaměříme náš projekt na tom, abychom získali tyto informace a abychom s nimi seznámili žáky naší školy a kunštátskou veřejnost.

Začali jsme tím, že jsme mezi žáky školy provedli anketu, ve které jsme se dozvěděli, že s touto situací se děti nesetkávají příliš často. V odpovědích na druhou otázku jsme zjistili, že jejich chování nebylo nejlepší - někteří neudělali nic, někteří vylezli na strom, jiní vzali zvíře domů - zdůvodnit své chování ale neuměli. Odpovědi na 3. a 4. otázku svědčí o tom, že většina dětí neví, kam se obrátit o pomoc, nezná organizace, které těmto zvířatům pomáhají.

Anketa

Hledali jsme tedy informace, zaměřili jsme se na organizace, které jsou v našem blízkém okolí, které by nám opravdu mohly pomoct. Obrátili jsme se na Zvíře v nouzi, ZOO Brno, stanici ochrany přírody v Zeleném Vendolí. Napsali jsme také členům mysliveckého sdružení : panu ing Truhlářovi a ing. Sehnalovi. Získané informace bychom mohli stručně shrnout do těchto bodů:

Jak se zachovat při nálezu zvířete? Obecné zásady pomoci: 1)Neodebíráme z přírody mláďata zajíců,srnčí,jelení,dančí a mufloní zvěře,pokud nejsou prokazatelně osiřelá,zraněná nebo uvízlá. 2)Ježky můžeme brát z přírody koncem října - musí vážit alespoň 650g. 3)Dospělí zranění savci patří do rukou odborníků,mohou být nebezpeční, případně i nakažení vzteklinou. 4) Chraňte své zdraví,zvíře může být nakažené! Používejte osobní ochranné pomůcky-rukavice,roušku atd.,dobře se umyjte.

Kontakt V případě nálezu zraněného zvířete volejte na: - 516 462 344-Místní policie -546 432 374-Nadace zvíře v nouzi -516 462 344-Josef Pařízek(předseda mysl.sdružení) Snažíme se pomáhat zvířatům v nouzi. Pomozte nám,prosím, i vy. Pošlete svůj dar na účet: číslo: 33553322/0800 u Č.S. nebo pošlete dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZVIREVNOUZI na číslo:87777

Rozhodli jsme se, že musíme tyto informace rozšířit tak, aby se lidé mohli chovat zodpovědně k sobě i ke zvířatům. Vymysleli jsme tato řešení: 1.Informovat veřejnost: - S panem starostou jsme projednali, že můžeme do městské informační vitríny umístit leták s těmito informacemi a kontakty na organizace, kde nám mohou pomoci. - Pana starostu naše myšlenka tak zaujala, že nám ještě navrhl, abychom připravili článek na toto téma do místních novin.

2. Informace pro žáky školy: -připravili jsme letáky s tímto obsahem a umístíli je ve škole na nástěnky -pro první až čtvrté třídy jsme sestavili krátký program z knížek Srnečka Sissi -Josefa Prchala, Dobrodružství veverky Zrzečky od Josefa Zemana

Josef Prchal:Srnečka Sissi Josef Zeman:Dobrodružství veverky Zrzečky

Děti se seznámily se dvěma příběhy, v jednom se lidé chovají správně, ve druhém ale zvířeti ublíží, a to jen pro splnění chvilkového přání. Vyprávění je doplněno krátkým kvízem, ve kterém si děti mají uvědomit, jaké chování je správné a jaké může vést k potížím.

Rozhodli jsme se alespoň trošku pomoci také zvířatům, v prosinci jsme vyrobili v praktických činnostech drobné dekorace, napekli perníčky a prodávali jsme je na vánočním jarmarku na náměstí. Získané prostředky věnujeme právě zvířátkům, nejprve jsme chtěli celou částku 2000 Kč věnovat stanici, která se stará o handicapovaná zvířata v brněnské zoologické zahradě.Při hledání kontaktu na internetu jsme ale narazili na seznam živočichů, které nabízí ZOO k adopci. Tato možnost se nám tak zalíbila, že jsme se rozhodli peníze rozdělit a dvěma zvířátkům zaplatit péči.

Vánoční jarmark

Připravili jsme hlasování, v němž si žáci školy vybrali, které z pěti zvířat, jež jsme navrhli, to bude.

Nejvíce hlasů získali osmák degu a želva nádherná.

Osmák degu (lat. Octodon degus) Osmák degu je malý hlodavec, pocházející z Chile Míry Délka těla cca 15 cm (bez ocásku), 20-25 cm (s ocáskem) Délka ocásku 7,5-13 cm Délka uší 2,4-3,4 cm Váha 170-300 g Tělní teplota 37,9 °C Počet chromozomů 58 Dožívají se v zajetí 5 let i více, v přírodě kvůli dravcům zřídka více než rok Doba březosti 87-93 dní Počet mláďat 3-9 (průměrně 4, ale může jich být i 12)

Želva nádherná Velikost:až 25cm Chov:akvárium a zahradní akvárko Potrava:mláďata jedí masitou s přibývajícím věkem rostlinná potrava

Naši práci jsme zakončili 20 Naši práci jsme zakončili 20.června zájezdem do brněnské ZOO, abychom se podívali, jak se o zvířata starají, také jsme si domluvili návštěvu v záchranné stanici. Nepřipravili jsme si ale výlet jen pro sebe, domluvili jsme se s třídními učitelkami 3. tříd na spolupráci, vzali jsme třeťáky s sebou a připravili jsme program výletu.

Předání našeho příspěvku Návštěva ZOO v Brně Kdy: ve středu 20.6. Kdo: 7.A + 3. třídy Co: návštěva centra pro ohrožená zvířata prohlídka ZOO s průvodcem Předání našeho příspěvku

pokud chcete přispět na zvířata v nouzi,pošlete dárcovskou SMS Děkujeme za pozornost, pokud chcete přispět na zvířata v nouzi,pošlete dárcovskou SMS ZVIREVNOUZI na číslo 87777