1. června 20041. června 2004 Fórum vysokoškolských učitelůFórum vysokoškolských učitelů1 Fórum vysokoškolských učitelů: vzdělávání pro udržitelnou budoucnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

E-prezenčka na Univerzitě Karlově v Praze
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Informační gramotnost na středních školách
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Celostátní síť pro venkov
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Lucie Rohlíková Západočeská univerzita v Plzni
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
© Radek Maca1 SIPVZ po roce 2006 …. © Radek Maca2 SIPVZ se mění: Programy  Projekt  Proces PI.PII.PIII. dle - UV č. 402/2004, č. 792/2004, - zákona.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
e-learning Lucie Rohlíková
Obec POZDEŇ finalista soutěže Zlatý erb místo v kategorii obce.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Motivační dopis zadání
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Learning for a Sustainable Environment Fórum vysokoškolských učitelů 1.června 2004, Praha – Jinonice Iva Hönigová.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Knihovna a její služby v 21. století
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Transkript prezentace:

1. června června 2004 Fórum vysokoškolských učitelůFórum vysokoškolských učitelů1 Fórum vysokoškolských učitelů: vzdělávání pro udržitelnou budoucnost 1. června 2004, Praha – Jinonice Iva Hönigová

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů2 Databáze literatury I. Literatura související s udržitelným rozvojemLiteratura související s udržitelným rozvojem Knihy, učebniceKnihy, učebnice Skripta – všechny univerzity v ČRSkripta – všechny univerzity v ČR Vyhledávání fulltextověVyhledávání fulltextově Podle oboruPodle oboru

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů3 Databáze literatury II.

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů4 Databáze literatury III. Knihovna TGM JinoniceKnihovna TGM Jinonice Vyhledávání pomocí služby SFXVyhledávání pomocí služby SFX Vítáme doplněníVítáme doplnění Seznam zahraniční literaturySeznam zahraniční literatury Knihy, články, deklarace o URKnihy, články, deklarace o UR

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů5 S F X

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů6 Terminologický seminář I. leden 2004leden 2004 (human, ecosystem) well-being(human, ecosystem) well-being stakeholderstakeholder provisoning servicesprovisoning services land useland use governancegovernance

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů7 Terminologický seminář II. SborníčekSborníček Diskuze:Diskuze:

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů8 European Virtual Seminar I. Mezinárodní týmy studentůMezinárodní týmy studentů Spolupráce probíhá ve virtuálním prostředí – přes InternetSpolupráce probíhá ve virtuálním prostředí – přes Internet Případové studiePřípadové studie –EU a udržitelný rozvoj –Mezioborové Zpětnou vazbu poskytují lidé z praxe (EC, DGs)Zpětnou vazbu poskytují lidé z praxe (EC, DGs) Říjen 2004 až leden 2003Říjen 2004 až leden 2003

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů9 e-learning Stoupá nutnost a poptávka po celoživotním vzděláváníStoupá nutnost a poptávka po celoživotním vzdělávání Nutnost reagovatNutnost reagovat Pružněji odpovídá potřebám studentůPružněji odpovídá potřebám studentů Nové výukové technikyNové výukové techniky Možnost napojení na další zdrojeMožnost napojení na další zdroje Vyžaduje aktivní účast každého studentaVyžaduje aktivní účast každého studenta

1. června 2004Fórum vysokoškolských učitelů10 European Virtual Seminar II. Přínos:Přínos: –Srovnání svýchdovedností s kolegy z ciziny –Moderní pracovní metoda –Hlubší náhled na práci EU Požadavky:Požadavky: –Přístup k Internetu –Angličtina – komunikační úroveň Ideální stav – EVS jako volitelný předmět, kredityIdeální stav – EVS jako volitelný předmět, kredity Letáčky – lákadla k rozebráníLetáčky – lákadla k rozebrání