IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Advertisements

Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Prezentace jednotlivých aktivit-záhad
Interaktivní Evropa děti pro děti
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PERSONALISTIKA PRAKTICKY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_106.
We speak English in the Bohemia Region
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
JAK TO VŠECHNO ZAČALO TY POZNÁŠ MNE, JÁ POZNÁM TEBE 2. SVĚTOVÁ VÁLKA - HISTORICKÝ KONTEXT ŽIVOTOPISY POLITICKÝCH VŮDCŮ INTERAKTIVNÍ MAPA PAMÁTNÝCH MÍST.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Czech and Slovak Christmas and Christmas in European countries.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Countability – some, any VY_22_INOVACE_03 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
GYMNÁZIUM J. A. KOMENSKÉHO A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY UHERSKÝ BROD.
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
So, such, (a) few, (a) little Nominal Subject Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Interrogative pronouns VY_22_INOVACE_05 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: VY_32_24_18 Název výukového.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Adjectives, adverbs, pronouns VY_22_INOVACE_13 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Phrasal verbs VY_22_INOVACE_09 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Sloveso get VY_22_INOVACE_24 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Jak se učíme s eTwinningem Osmáci předávají štafetu páté třídě.
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Word order Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Zpracovaly: Ing. Elena Tomanová - PhDr. Miroslava Borovcová -
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
CHRISTMAS LESSON Anotace: Materiál je určen pro žáky 8
EU peníze středním školám
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
VY_32_Inovace_ Conjunctions Project 3
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
OBSAH: The names of the months
Village sports Unit 2.
listopad 2012 Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací
Transkript prezentace:

IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland

Popis projektu Hlavním cílem projektu bylo dozvědět se co nejvíce o partnerských zemích, regionech, městech a školách atd. tak, aby na základě pochopení individuálních shod a rozdílů byli studenti vedeni k zájmu o ostatní evropské země a jejich specifika a k vzájemné toleranci. Studenti pracovali podle předem dohodnutého plánu a harmonogramu a pracovali v týmech, takže se učili i vzájemné toleranci, pomoci jeden druhému a spolupráci. Čeští a španělští studenti se rovněž zdokonalovali ve svých vyjadřovacích schopnostech v cizím jazyce. Studenti měli také možnost v praxi získat nové IT dovednosti (např. zasílat y, vytvářet presentace v Power Point či filmy v programu Movie Maker).

Postup PRVNÍ ČÁST Žáci se nejprve představili prostřednictvím prezentací. Pro své partnery zároveň připravili další prezentaci s úkolem poznat, kdo je kdo na obrázku.

Natočili jsme krátké úvodní motivační video, ve kterém jsme využili interaktivní tabuli a její funkci digitalizace písma. Také jsme navrhli logo projektu, které bylo po krátké diskusi a úpravách (původní vlajka Spojeného království byla nahrazena vlajkou Irska) schváleno partnery.

DRUHÁ ČÁST Pak se studenti rozdělili do týmů po 3 studentech a vytvořili prezentace o své škole, městě, regionu, tradicích a svátcích, typických jídlech a populárních sportech. Tyto prezentace ve třídě předvedli spolužákům a pak je zaslali svým partnerům.

Protože projekt nemá být jen učením, ale také zábavou, každá z partnerských škol pak vypracovala a zaslala partnerům několik aktivit, her, kvízů apod. například zpracovaných v programu Hot Potatoes.

TŘETÍ ČÁST Po důkladném pročtení prezentací našich partnerů následovala výměna a zodpovězení sad otázek, neboť studenti buď potřebovali nějaká vysvětlení anebo je zajímaly další podrobnosti, které nebyly v prezentacích obsaženy. Každá z partnerských škol pak vytvořila vlastní prezentaci, ve které studenti reflektovali svá zjištění shod, podobností a rozdílů.

Potom byl vytvořen závěrečný kvíz o všech třech zemích a především jedna společná závěrečná prezentace shrnující všechny výsledky. Na závěr studenti svou celoroční práci na projektu zhodnotili – podle jejich hodnocení je práce většinou bavila a velmi oceňovali, co nového o našich partnerských evropských zemích zjistili.

JEŠTĚ NĚCO NAVÍC … Kromě tohoto základního programu, během školního roku, nejprve na podzim, potom před Vánoci a pak před Velikonoci studenti vytvořili pohlednice ve Wordu a zaslali svým přátelům. Hi, We have the first snow. I like Christmas because I get presents but it is cold. I like winter sports. I like snowboarding and snow battles. We often have snow battles. I am looking forward to the new Year’s party. What is the weather like in Spain? Bye, D.

Kromě informací na nástěnkách, byly naše výsledky prezentovány na webové stránce. Projekt byl oceněn Certifikátem kvality ve všech třech zemích a vyhrál 3. cenu v národní soutěži eTwinning v UK a 1. cenu v národní soutěži eTwinning v ČR. PREZENTOVÁNÍ A OCENĚNÍ