NZDM KLÍDEK PROSTOR PRO, o. s. Tým sociálních pracovnic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Advertisements

Černoch Michal Školoudová Lenka
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vybudování centra aktivačních služeb pro mládež s onemocněním schizofrenií (Projekt DOTYK) CZ 1.07/1.2.00/
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Propagace a reklama na facebooku
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
zřizovatel Oblastní Charita Znojmo vedoucí: Mgr. Karolína Bulová
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Realitní společnost ČS - květen strana 2 Aktuální stav franšízové sítě RSČS RSČS je plně profitabilní a stále 100% dceřiná společnost České spořitelny,
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Prezentace pečovatelské služby
Sdružení Podané ruce, o.s.
Proč mají zůstat stranou? Komplexní posílení a využití pracovního potenciálu žadatelů o azyl Listopad 2007.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Talent marketingových komunikací. O firmě Restaurace s ubytováním Údolí vizovických vrchů, cca 15 km od Zlína Postaveno v roce 1747 jako sirnaté lázně.
Aktivity PR VZ NSP II. Vyladění vizuální identity VZ a tvorba PR materiálů a předmětů 2 Manuál vizuální identity a šablony dokumentů 1. set propagačních.
NOVÉ KROKY V TERÉNNÍ PRÁCI ANEB NEJDE JEN O INJEKČNÍ UŽIVATELE Bc. Kamil Podzimek.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Nezastupitelnost terénní práce a její typy Základní teze (pro potřeby „setkání streetů“ připravil T.Žák)
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Jak přečíst každou místnosti a být networKING. Co je BforB? Kdo jsem já?
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
OVĚŘENÍ EFEKTIVITY FIE U ROMSKÝCH DĚTÍ PhDr. Anna Páchová, Ph.D. Katedra psychologie Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Ústav vs. Komunitní služba
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Plán vzdělávacích aktivit
Projekt Podpora žáků s SVP
O spolupráci terénních programů různého zaměření
v nízkoprahových klubech
Ing. Dana Kucharčíková, Dis.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Transkript prezentace:

NZDM KLÍDEK PROSTOR PRO, o. s. Tým sociálních pracovnic Terén v zimě NZDM KLÍDEK PROSTOR PRO, o. s. Tým sociálních pracovnic

Ve zkratce o nás… NZDM KLÍDEK má dvě formy: ambulantní (10 let) terénní (5 let) Sloučení proběhlo od září 2012. Cílová skupina 13 – 22 let Právě teď: jsme tři pracovnice střídající se na klubu, v terénu a Facebooku (2 dny v týdnu je doplňují také pracovnice v sociálních službách na DPP) provozní doba terénu: 12 hod přímé práce (4 dny) 5 hod Facebook chat (3 dny)

Spojení klubu a terénu s sebou přineslo… klienti si mohou „vybrat“, kde nás chtějí potkat přesun některých klientů z terénu na klub = je to zimou? příležitost reagovat na pohyb CS změnou provozní doby a posílením jedné z forem možnost pořádat akce pro klub i terén a také zázemí pro terén rozhodnutí o personální podobě obou služeb = zachovat střídání či nezachovat?

Specifika našeho nespecifického terénu v zimě cca 6 klientů denně páteční dopoledne zaměřené na „záškoláky“ (nonstop u nádraží), čajovné, bundovné a obuvné se z 18 Kč/den mění na 27 Kč za zimní terén považujeme období od listopadu do března, kdy se zkracuje provozní doba terénu SPOLUPRÁCE S INTERNÁTY: kontaktní místo na internátu v Hradecké a Masarykově ul. další kontaktní místa jen jako průchozí lokalita, kde se o nás „ví“

Co chceme přes zimu vyzkoušet… jít za „cílovkou“ do hospod Jenom pro prvokontakt? Pravidelně do vytipovaných? Spolupracovat s obsluhou? Co by bylo cílem?... jít za „cílovkou“ do obchodních center Jsou mladí nakupující skutečně naší cílovkou?, Otravovat je v obchodech nebo v „Mekáči“?, Jak poznáme, že zevlují?...

Spolupráce s internátem Hradecká dlouholetá spolupráce a vzájemná důvěra ideální lokalita (kolem ještě 4 školy, 2 další internáty, jídelna a hřiště) = cca 22 klientů 2x v týdnu celkem na 4 hodiny (z toho 1 hodina v kontaktní místnosti) díky „tradici“ dobře funguje snowball možnost „dohazování“ klientů od vychovatelek zázemí pro pořádání různých akcí pro stávající i potenciální klienty

Spolupráce s internátem Hradecká Kontaktní místo ve vestibulu letáky programu informování rozhlasem o naší přítomnosti Výhody: schovat se před zimou a zázemí, diskrétní prostředí, snadná dostupnost služby, Nevýhody: „obsazování“ místa klienty, kteří pak vyžadují náš kontakt i venku může tam jen ten, kdo na intru bydlí, vyšší práh pro klienty.

Spolupráce s dalšími internáty spolupráce navázána přes internát Hradecká úvodní představení se prostřednictvím akce Netradiční volnočasové aktivity ve vestibulu jsou letáky programu a plakát s hodinou a dnem, kdy se tam nacházíme informování rozhlasem o naší přítomnosti kolem internátu domluvena možnost využití konzultační místnosti pro případ akutní potřeby

Děkuji za Vaši pozornost! Pavla Nováková