Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČINNOST VĚTRU (EOLICKÁ ČINNOST).
Advertisements

Hynek Moliš Králík domácí
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ CZ.1.07/1.1.10/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_523_Př5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodověda Ročník:
Pouště Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Prezentace Barbora Jirasová.
Pouště a polopouště Marie Černá.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Velký münsterlandský ohař
Velbloud Dvouhrbý.
Fenek berberský Vulpes zerda Pavel Matějovský.
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (1) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
GEOBIOMY Geobiomy=typy krajiny Převládají 4 typy:
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
POUŠTĚ.
AFRIKA – rostliny a živočichové
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI20 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Tropické deštné lesy Tropický deštný les, též tropický deštný prales, je zalesněný biom s trvale teplým a vlhkým podnebím. Obvykle se uvádí jako dolní.
Šířkové pásy tropický pás.
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Tropický pás - živočichové
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Pouště a polopouště.
Primáti Kristýna Semecká 8.B
Podřád: Hadi (serpentes)
Poznáváme zvířata podle stop
Afrika - rostlinstvo a živočišstvo
Trénink v určování savců ČR
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Poušť.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Subtropický pás pro 5. ročník ZŠ
POUŠTĚ.
Stavba těla živočichů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Biosféra.
Tropický pás savana a poušť
JAK SE JMENUJE ZVÍŘE NA OBRÁZKU?
Křížovka - Tropický deštný les
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
Pouště a polopouště.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Pouště TÉMATICKÝ CELEK: Přírodní obraz.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ.
TROPICKÝ PÁS Mgr. Renata Šimková Přírodověda 5.tř.
Živočichové u vody 3. ročník.
POUŠTĚ VY_32_INOVACE_XVII-C-15.
VY_32_INOVACE_11_Z4 14. POUŠTĚ ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
Jméno autora výukového materiálu
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
VY_32_INOVACE_
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8..ročník 03_Přírodní oblasti světa – I.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
Mgr. Lenka Nováková – 1.ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_10_POUŠTĚ-Z
Pouště a polopouště.
Pouště a polopouště Nedostatek vody → sucho (ročně průměr 250mm srážek) ⅓ souše.
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Transkript prezentace:

Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ

POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ Pouště jsou suché a převážně písčité oblasti, které jsou neúrodné. Charakteristický znak – málo vegetace. Příkladem je poušť Gobi nebo Sahara. Poušť může být kamenitá nebo písčitá. Polopouště se nacházejí v přechodu mezi pouští a savanou.

Rostlinstvo v pouštích a polopouštích Typická rostlina pouští je kaktus. Širší vegetaci můžeme pozorovat v blízkosti oáz a vody. Oáza – místo v poušti – jezírko obklopené vegetací. V přívalu srážek jednou do roka, může se udržet vegetace i 1 měsíc.

Pouště a jejich slabé Rostlinstvo

Zvířectvo v pouštích a polopouštích Aby zde mohli přežít musela si vypěstovat svůj organismus a přizpůsobit se prostředí. Mezi typická zvířata patří : Fenek, pískomil, druhy antilop, velbloudi, hadi atd…. Není jich mnoho, ale i tak jsou zajímavý.

FeNEK – POUŠTNÍ LIŠKA Je to nejmenší liška na světě. Má vzhledem k tělu největší uši ze všech šelem. Váží průměrně 0,8kg měří až 50cm. Jejich ocas tvoří 60% délky jeho těla.

FENEK – POUŠTNÍ LIŠKA

ZMIJE ROHATÁ Jde snadno poznat od ostatních hadů, kvůli rohům na hlavě. Je to jeden s nejjedovatějších hadů pouště. Průměrně dorůstá délky 30 – 60cm. Její charakteristický pochyb je lezení do stany.

ZMIJE ROHATÁ

PÍSKOMIL Je to čilé zvíře podobné myši. Měří asi 10cm a váží 60 – 110g. Má malé oči, krátké přední nohy, ale zadními se odrazuje ke skoku, a proto jsou hodně silné. Mohou mít barvu od bílé až po sytě pískovou až šedou.

PÍSKOMIL

A NAKONEC PÁR OBRÁZKŮ

Zdroje: http://www.google.cz/obrázky http://www.wikipedie.cz/