Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 5.5.2013 Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění dortových korpusů z nahřívaných šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-8
Dortové korpusy Autor: Ardfern http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Birthday_cake,_Downpatrick,_April_2010_(02).JPG?uselang=cs
Druhy korpusů K/26 dortová hmota K/28 dortová hmota s olejem K/29 dortová hmota kakaová K/31 dortová hmota griliášová K/33 dobošová hmota Y/68 bábovka šlehaná
Dortová hmota bez tuku pro výrobu punčových řezů a dortů, k výrobě náplní korpus je na řezu vláčný, středně porézní barva je na řezu světle žlutá chuť jemná, vaječná s příchutí citropasty a vanilinového cukru
Surovinové složení na 10 kusů po 430 g Suroviny Hmotnost v kg cukr krupice 1,450 vejce 2,000 mouka hladká 0,700 voda 0,200 citropasta 0,050 cukr vanilinový
Dortová hmota s olejem pro výrobu dortů, různých řezů, plátů nebo chlebíčků korpus je na řezu vláčný, křehký a jemně porézní barva je na řezu jasně žlutá
Surovinové složení na 10 kusů po 450 g Suroviny Hmotnost v kg cukr krupice 1,300 vejce 2,000 mouka hladká 1,700 voda 0,200 olej 0,350 citropasta 0,050 vanilinový cukr
Dortová hmota kakaová pro výrobu dortů, řezů, plátů i chlebíčků na řezu je korpus vláčný, křehký a jemně porézní barva je na řezu světle kakaová
Surovinové složení na 10 kusů po 450 g Suroviny Hmotnost v kg cukr krupice 1,400 mouka hladká 1,450 vejce 2,000 olej 0,350 kakaový prášek 0,200 voda
Zápis Dortové korpusy K/26 dortová hmota K/28 dortová hmota s olejem K/29 dortová hmota kakaová K/31 dortová hmota griliášová
Ostatní dortové korpusy: K/33 dobošová hmota Y/68 bábovka šlehaná
Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Birthday_cake, _Downpatrick,_April_2010_(02).JPG?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.