PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Advertisements

Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
/MZDM/. Členové jsou mladí lidé ve věku let, kteří jsou voleni na 2 roky Mandát vzniká řádným zvolením zástupců škol na Parlamentu dětí a mládeže.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Struktura strany + stanovy Jiří Lameš Předseda klubu Praha 21.
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Velké Meziříčí 2005 Partnerství pro Vysočinu. Zdenka Švaříčková Škola obnovy a rozvoje venkova Luka nad Jihlavou.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
OMC Pracovní expertní skupina
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Renáta Kupsová Název materiálu: Politika Označení materiálu: VY_32_INOVACE_OBV.P2.207.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
Spolupráce, která přináší plody
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Zdroj obrázků: VOLBY A VOLEBNÍ SYSTÉMY volby jsou hlavním mechanismem demokracie, kdy občané volí své zástupce, kteří reprezentují.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Organizace, řízení a struktura města Mgr. František L U K L, MPA Předseda SMO ČR starosta města Kyjova.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.
Volební právo VY_32_INOVACE_03-54 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Občanská výchova Tematický okruh: Stát a právo Téma:
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Název školy: Základní škola Městec Králové
Projekt: Šance pro každého žáka
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Studentský parlament Gymnázia Uničov
SmoČR a senioři v obcích
KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních dovedností, schopností přijímat informace, k přijetí odpovědnosti za rozhodování a uvědomění si vlastních práv a povinností cílem Programu Participace je trvale udržitelný rozvoj společnosti, rozvoj informovanosti, rozvoj rovných příležitostí a participace dětí a mládeže z Programu Participace vychází fungování mládežnických parlamentů

STRUKTURA PARLAMENTŮ

Školní PDM žákovská skupina snažící se prosadit své zájmy pomocí dialogu s vedením školy Studentský parlament Gymnázia Hustopeče

Městské PDM samosprávy složené ze zástupců školních PDM, jejich zájmy zasahují do každodenního dění ve městě Parlament dětí a mládeže města Ostravy Přednášky k Úmluvě o právech dítěte a kyberšikaně

Krajské PDM Samosprávy složené ze zástupců městských PDM, náplní jejich práce je kontrola činnosti městských PDM Jejich zájmy zasahují do každodenního dění v kraji Krajský parlament dětí a mládeže Ústeckého kraje

Národní parlament dětí a mládeže NPDM je vrcholnou strukturou všech parlamentů, snaží se hájit zájmy mladých na celorepublikové úrovni Předsednictvo NPDM Skládá se z 2 členů z každého kraje Předsednictvo je voleno každoročně na Zasedání NPDM Zástupce volí vždy daný kraj Rada NPDM Skládá se z 1 člena za každý kraj Člen Rady je zároveň členem Předsednictva

Skládá se ze 3 členů Rady NPDM Vedení NPDM Skládá se ze 3 členů Rady NPDM Vedení tvoří předseda, 1. místopředseda 2.místopředseda Vedení je voleno na Zasedání NPDM Členy vedení volí všichni přítomní zástupci z krajů ČLENOVÉ MZDM VE VEDENÍ NPDM Kateřina Skřebská 2011/2012 – 2.místopředsedkyně Renata Křížková 2010/2011 – 1. místopředsedkyně Aneta Skřebská 2009/2010 – předsedkyně 2008/2009 – 2. místopředsedkyně Zdeněk Černohouz 2005/2006 – předseda

Zasedání NPDM Koná se každoročně zpravidla v listopadu Volí se zde nová Rada, Předsednictvo a Vedení NPDM Zástupci krajů se po celou dobu 4 dnů účastní workshopů na daná témata

Městské zastupitelstvo dětí a mládeže Olomouc je samosprávná skupina mladých lidí fungující pod patronátem Zastupitelstva města Olomouce

Členství Členství PDMO aneb Volby do MZDM 1. den Zástupci škol se sejdou na DDM Olomouc Seznámí se s mladými zastupiteli, činností MZDM a strukturou parlamentů Zahrají si seznamovací hry Podle zájmu se zúčastní workshopů na různá témata Z každého workshopu vytvoří body Usnesení

Členství Členství

Členství Členství PDMO aneb Volby do MZDM 2. den Druhý den zasedají budoucí zastupitelé v budově Magistrátu města Olomouce Účastní se také zástupci radnice, Rady a Zastupitelstva města Olomouce Schválí se nové Usnesení Zvolí se 19 členů pro nové volební období

Členství Členství

Členství Členství Na prvním zasedání je zvoleno nové vedení: Předseda – Jiří Dokoupil Místopředseda – Denisa Maňasová Tajemník – Tomáš Matýs

Členství Členství Členové se podle zájmu rozdělí do pracovních skupin Propagace MZDM Náplň práce skupiny: Psaní článků o všech aktivitách MZDM Reprezentuje MZDM na veřejnosti Je garantem pořádání workshopů na školách

Členství Členství Členové se podle zájmu rozdělí do pracovních skupin Veenendaal Náplň práce skupiny: Komunikace s nizozemskými partnery Domlouvání společných aktivit Informování o dění ve Veenedaalu všech členů MZDM

Členství Členství Členové se podle zájmu rozdělí do pracovních skupin Školní samosprávy a volný čas Náplň práce skupiny: Organizace akcí pro volný čas Mapování samospráv na školách v Olomouci i okolí Snaha podpořit vznik nových školních samospráv

Členství Členství KOORDINÁTORKA MZDM - Mgr. Jarmila Břečková Dohlíží na řádnou činnost zastupitelstva V její kompetenci jsou finance MZDM ČLENOVÉ MZDM Mladí lidé ve věku 13-20 let voleni na 2 roky Schází se 2x měsíčně na zasedáních Mandát jim vzniká řádným zvolením na PDMO

Zasedání Zasedání OLOMOUC, DOLNÍ NÁMĚSTÍ 1, U ZLATÉHO JELENA

Zasedání Zasedání OTEVŘENÝ KLUB DĚTÍ A MLÁDEŽE, ROŽŇAVSKÁ 21

ČINNOST MZDM

CO DĚLÁME ? Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Vytváříme prostor pro diskusi mládeže Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež Šíříme myšlenky Úmluvy o právech dítěte

Vytváříme prostor pro diskuzi mládeže DEN S PŘEDSTAVITELI MĚSTA

Vytváříme prostor pro diskuzi mládeže DEN S PŘEDSTAVITELI MĚSTA

CO DĚLÁME ? Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Vytváříme prostor pro diskusi mládeže Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež Šíříme myšlenky Úmluvy o právech dítěte

Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže ANKETA O ŠKOLNÍCH UNIFORMÁCH Celorepublikový výzkum Členové MZDM zjišťovali názor dětí a mládeže na školní uniformy Výsledek ukázal, že ....

Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže ZMAPOVÁNÍ DĚTSKÝCH HŘIŠŤ Členové MZDM vyfotili olomoucká dětská hřiště, která byla ve špatném stavu Fotografie byly představeny panu primátorovi Hřiště se začala postupně spravovat

CO DĚLÁME ? Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Vytváříme prostor pro diskusi mládeže Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež Šíříme myšlenky Úmluvy o právech dítěte

Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež FLOOR CUP

Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež FLOOR CUP

Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež KISS OF SUMMER

CO DĚLÁME ? Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Vytváříme prostor pro diskusi mládeže Upozorňujeme na problémy týkající se dnešní mládeže Organizujeme nejrůznější projekty pro děti a mládež Šíříme myšlenky Úmluvy o právech dítěte

Šíříme myšlenky Úmluvy o právech dítěte WORKSHOPY K ÚPD

CO DĚLÁME ? Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM Informujeme veřejnost o činnosti MZDM Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal

Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež SÍDLIŠTĚ DĚTEM

Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež MIKULÁŠSKÝ BÁL

Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež KARNEVAL

Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež POJĎME VŠICHNI NA DISCO!

CO DĚLÁME ? Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM Informujeme veřejnost o činnosti MZDM Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal

Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM

Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S CHORVATSKÝM PDM

Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM PLES NPDM

Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM PARLAMENTNÍ VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ

Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM BAMBIRIÁDA

Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM ZASEDÁNÍ RADY + PŘEDSEDNICVTA NPDM

CO DĚLÁME ? Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM Informujeme veřejnost o činnosti MZDM Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal

Informujeme veřejnost o činnosti MZDM OPEN AIR „ANO!“

CO DĚLÁME ? Podílíme se na organizaci projektů pro děti a mládež Aktivně se účastníme akcí a zasedání NPDM Informujeme veřejnost o činnosti MZDM Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal

Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal OLOMOUC SRPEN 2010

Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal OLOMOUC ŘÍJEN 2010

Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal BŘEZEN 2011

Spolupracujeme v nizozemským mládežnickým parlamentem z města Veenendaal OLOMOUC ŘÍJEN 2011

CO DĚLÁME ? Projevujeme solidaritu vůči okolí Vytváříme vzdělávací a teambuildingový program pro členy

Projevujeme solidaritu vůči okolí NÁVŠTĚVA DOMOVA DŮCHODCŮ

Projevujeme solidaritu vůči okolí PROJEKT ŠANCE

CO DĚLÁME ? Projevujeme solidaritu vůči okolí Vytváříme vzdělávací a teambuildingový program pro členy

Vytváříme vzdělávací a teambuildingový program pro členy NOČNÍ ZASEDÁNÍ

Vytváříme vzdělávací a teambuildingový program pro členy ADAPTAČNÍ KURZ

Vytváříme vzdělávací a teambuildingový program pro členy

Chceš ukázat svoje schopnosti? Chceš něco změnit? Chceš ukázat svoje schopnosti? Máš ambice? TAK SE I TY STAŇ ČLENEM PARLAMENTU a ukaž, co v tobě je!  veškeré informace na www.mzdm.xf.cz