11. 3. 2014 Větrný Jeníkov.  Jednoduchým nákupem energií v garantovaném prostředí komoditní burzy dosáhnout cenového soupeření dodavatelů a tím i nejlepších.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁKUP ELEKTRICKÉ ENERGIE A PLYNU NA ČMKBK
Advertisements

DLOUHODOBÉ KONTRAKTY PRO VELKÉ ZÁKAZNÍKY Společný seminář SVSE a Skupiny ČEZ 15. května 2008 Praha ČEZ Prodej, s.r.o. generální ředitel ČEZ Prodej, s.r.o.
Vztah distribuční společnosti a Zákazníka po otevření trhu se zemním plynem Ing.Milan Kajtman člen představenstva Jihočeské plynárenské a.s. 1.
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
SOUČASNÁ OBCHODNÍ NABÍDKA Martin Polák senior specialista prodeje ZP, ČEZ Prodej, s.r.o. Praha, 3. června 2010.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
E-AUKCE soutěžení elektrických energií
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Nezávislý výrobce na trhu s elektřinou v ČR a v EU. Problémy LDS Ing. Petr Matuszek Jelenovská
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Město Roztoky, Nám. 5 května 2, Roztoky, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokV malé zasedací místnosti.
Město Náchod, Masarykovo náměstí 40, Náchod, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokNa.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
Energetika a hospodářská soutěž Petr Zákoucký Clifford Chance LLP Konference UOHS, 12. listopadu 2010 A co bude dále.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Hromadná kampaň (např.DUHA, aukce) Kontinuální obchodování
Představení Energetické burzy Praha
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rozvoj „Trhu OTE“ Kamil Rudolf Praha „Trh OTE“ = ??? „Trh OTE“ = veškeré registrované nákupy nebo prodeje elektřiny v systému OTE; min. jedna.
Spolehlivost dodávek a velcí spotřebitelé v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Jarní konference AEM Poděbrady 21. – 22. března 2007.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
Energetika ČR a její vyhlídky Základní změny zákona č Sb Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Milan Cerman předseda představenstva AKCENTA CZ, a. s.
VÝSLEDKY e-AUKCÍ PRO DOMÁCNOSTI. VÝSLEDEK 1. e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 17,120 milionů Kč Dosažená úspora.
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Vliv novelizované legislativy na činnost OTE Miroslav Marvan IX. jarní konference energetických manažerů Poděbrady 15.března 2005.
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
SUBJEKT ZÚČTOVÁNÍ A OBCHODNÍK
Magistrát města Zlína.
Podmínky obchodování se zahraničím Pavel Šolc, ČEPS, a.s. Naše cesta vede k Vám.
I. Dřevařský kongres Ostrava, 16. září  1995 – založení ČMKBK  univerzální komoditní burza  organizuje obchody s komoditami  energetickými 
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
1 Cenová úroveň u oprávněných zákazníků po 3/4 roku 2002 Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Sdružení velkých spotřebitelů energie (SVSE)
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
RWE na trhu s plynem v ČR a Evropě
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Průběh otevírání trhu s elektřinou v České republice 1.část Pavel Kašpar Seminář AEM v Praze 14. dubna 2004.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
E-AUKČNÍ SÍŇ eCENTRE. Kdo je eCENTRE, a.s. ? Společnost eCENTRE, a.s. působí na trhu již od roku 2006, kdy začala prostřednictvím sdružování poptávky.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_04 Název materiáluBurza cenných.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Současný stav v nákupu léčivých přípravků a zdravotnických prostředků v přímo řízených nemocnicích Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

Větrný Jeníkov

 Jednoduchým nákupem energií v garantovaném prostředí komoditní burzy dosáhnout cenového soupeření dodavatelů a tím i nejlepších cen od solidních a prověřených dodavatelů  Sloučením odběrů členů dosáhnout větší atraktivity pro dodavatele a zlepšení cenových nabídek

1. SOUTĚŽNÍ VÝBĚR 2. FORMA VÝBĚRU (NÁKUPU) 3. HROMADNÁ POPTÁVKA

 15 let organizování aukcí a veřejných soutěží  expertní a poradenská společnost pro nákupy a prodeje v energetice  pro své klienty už zajistil obchody v objemech desítek miliard korun;  licencovaný dohodce burzy s oprávněním uzavírat obchody se všemi burzovními komoditami  disponuje kvalitním technickým zázemím a týmem odborníků

 První aukce elektřiny na počátku liberalizace trhu s elektřinou  Nákupy elektřiny pro krytí ztrát pro ČEPS  Aukční prodej energetického uhlí  Nákupy elektřiny pro koncové zákazníky na Českomoravské komoditní burze Kladno Svaz českých a moravských výrobních družstev Asociace českých nábytkářů Ministerstvo zemědělství ČR Ministerstvo vnitra ČR atd.

 založena v roce 1995  univerzální komoditní burza  organizuje obchody zejména s energetickými a průmyslovými komoditami  sekce Energetická burza založena v roce 2002  v závěru roku 2009 otevřen trh s dodávkou energií pro konečné zákazníky

 Instituce zřizovaná podle speciálního zákona 229/1992 Sb., o komoditních burzách (v platném znění, novela 247/2011 Sb., účinná od );  Státní dozor vůči burze vykonává Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvo zemědělství ČR;  Osvědčený tržní nástroj pro nákup a prodej komodit;  Nejtransparentnější obchodní prostředí ze svého principu.

Nákup na Energetické burze Elektronická aukce Klasické výběrové řízení Bilaterální kontraktace

Výhody nákupu energií na komoditní burze  OPTIMÁLNÍ SOUTĚŽNÍ PROSTŘEDÍ (rovný přístup k obchodním informacím a do obchodního systému);  STANDARDIZACE (specifikace komodit a obchodních podmínek;  BEZPEČNOST (kontrolní a garanční systém burzy);  OBJEKTIVNÍ CENA (nejlepší možná cena, kterou lze dosáhnout v daném čase a místě);  JEDNODUCHOST A RYCHLOST (díky burzovním standardům a elektronickému obchodnímu systému);  EFEKTIVITA (v důsledku silně konkurenčního prostředí, cenové indikace a nízkých administrativních nákladů účastníků obchodování).

Energetická burza ČMKBK v roce 2013  Elektřina: GWh za 1,726 mld. Kč  Zemní plyn: GWh za 2,047 mld. Kč  Celkem energie: GWh za 3,773 mld. Kč  Počet kontraktů:  Počet účastníků obchodování: 3.949

Ceny elektřiny na ČMKBK

Ceny plynu na ČMKBK

 Uzavření smlouvy (+ plná moc) mezi FIN- servisem, členem ZS a ZS ČR  Sběr dat o odběru energií členů ZS, posouzení a nastavení optimálních parametrů pro nákup FIN- servisem(stávající ceny, výpovědní lhůty stávajících smluvních vztahů atd.)  Nastavení parametrů nákupu FIN-servisem ve spolupráci se členem ZC (množství a termín dodávky, platební podmínky, limitní cena, atd.)

 Zpracování poptávkové aukce na burze FIN-servisem a její odsouhlasení ZS ČR  Průběh elektronické aukce v zabezpečeném burzovním systému  Vydání závěrkového listu burzou pro jednotlivého člena ZS (standardní smlouva na dodávku elektřiny, „platím jen co spotřebuji“)

 prosinec 2013 schválení společného nákupu představenstvem ZS  únor a březen 2014 dotazníkové šetření u členů ZS, prezentace Větrný Jeníkov  březen a duben 2014 uzavírání smluv s FIN-servisem, sběr dat a příprava společného nákupu  květen až červen 2014 realizace nákupu na burze, vystavení závěrkových listů pro jednotlivé členy ZS

Děkujeme za pozornost. FIN-servis, a.s. Dr. Vrbenského 2040, Kladno tel , ,