„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Stromy jako domy Život na stromě, ve stromě a pod stromem
MUZEA NA FRÝDLANTSKU Projektové dny pro školy
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 Produkty cestovního ruchu (Vztah ke klientům z města) Ing. Marie Stříbrná.
ZA DLOUHÝCH ZIMNÍCH VEČERŮ S přicházející zimou, když se dny krátí a mráz zalézá za nehty, trávíme stále více času v teple domova. Ale jak to bývalo dřív?
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Život na venkově.
… správný cíl vaší cesty!
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova
Regionální konference,
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Škola pro udržitelný život 2010 Michal Veselý, Jiří Kulich, Zuzana Eliška Veselá, Lucie Munzarová.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Kultura.
Muzeum se specializací na zlato v České Republice
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
EVVO v Plzeňském kraji.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do venkovských oblastí.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Město Brno.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Orlické hory pro všechny Cesta k certifikaci Nové Město nad Metují VÍTEJTE ! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
TURISTICKÁ SETKÁVÁNÍ ve dnech CESTY ZA POZNÁNÍM ORLICKÝCH HOR Tento projekt je realizován s finanční podporou Královéhradeckého kraje.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Ostružno - Prachovské skály
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
ŠKOLY PRO VENKOV.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
Výsledky projednávání
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova v rámci opatření III.3.1. Vzdělávání a informace Programu rozvoje venkova ČR Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí 1

Inspirace Příklady projektů z praxe 9.10.2008 Zámek v Dřevohosticích

Ratíškovická železnice -  Š l a p a c í   d r e z í n k y,    M u z e u m   v e   V a g ó n u   - Ratíškovická železnice je železniční trať – vlečka, po které už vlaky nejezdí. Místo vlaku jezdí šlapací drezínky, které si můžete půjčit a povozit se na 3km úseku dráhy. V Ratíškovicích funguje od r. 2006 nové muzeum – Muzeum ve Vagónu, které informuje návštěvníky o historii těžby lignitu a o historii železnic v okolí Ratíškovic. U muzea je malé občerstvení a WC.

Venkovské muzeum Kojákovice V bývalé základní škole v Kojákovicích u Třeboně vzniklo Venkovské muzeum. Netradiční muzeum o životě prostých lidí. Nářadí a náčiní, které se používalo před sto lety v každé domácnosti, ukázky tradičních a dnes již  zapomenutých jihočeských řemesel. Na všechno si můžete sáhnout a vše si můžete vyzkoušet.

Lesní pedagogika – vzdělávání dětí a mládeže Lesní stezka Děti se seznámí s lesem, se vztahy a procesy, které v lese probíhají za pomocí lesníka. Rozšiřuje a doplňuje vědomosti zábavnou formou přímo v lese. Děti se zapojují všemi svými smysly.

Vodní park Čabárna Ve vodním parku o rozloze 3,5ha je možnost vidět okrasná jezírka s kapry, lekníny a dalšími vodomilnými rostlinami s 30-ti letou tradicí. Po naučné stezce je k vidění jak domácí, tak volně vzácně žijící zvířectvo (černé labutě, jeseter Viza aj.). Možnost příjemného posezení s občerstvením a také rybolov pro veřejnost.

Naučná stezka Henička Naučná stezka je vybudována v příměstském lese u Šternberka. Není náročná, má charakter rekreační výletní cesty. Přibližuje návštěvníkům život v lese, na poli i historii regionu. Stezka je vedena převážně lesními porosty. Dílčí tabule upozorňují na nejčastěji se vyskytující druhy stromů. Stezka je zaměřena pro nejmenší, tj. pro děti předškolního a mladšího školního věku. Témata jednotlivých zastavení Co se děje v trávě Les a jeho význam Strom – domov zvířátek O lesních pasekách                         Rostliny na pastvinách Voda v lese Lesy

Biofarma Ve dvoře Soukromé ekohospodářství na osamělém statku poblíž vesnice Střemeníčko. Od jara až do podzimu nabízí všem zastáncům zdravého životního stylu možnost podílet se na chodu farmy – péče o zvířata, pěstovaní biopotravin, návrat ke starým řemeslům (pečení chleba, výroba sýra, keramika, řezbářství, zahradnické práce). Za dobrovolnou výpomoc získáte ubytování i domácí stravu zdarma. Služby: 10 lůžek, velká společenská místnost, stravování, kozy, slepice, psi, půjčovna kol, cyklotrasy, turistika.

Baškův hamr Hamr je funkční technickou památkou. Celé zařízení je poháněno 3 vodními koly, které uvádějí do chodu buchar, brus a dmychadla u výhně. Součástí expozice je i kolekce originálního kovářského nářadí. V bývalé obytné části je umístěna výstava lidového nábytku s ukázkami keramiky, podmaleb na skle a dobového zařízení z přelomu 18. a 19. století.

Naučná stezka Po stopách permoníků Stezka je zaměřena na historii Zlaté hory a je rozšířena o pohádkový příběh permoníků, kteří zde údajně žijí. Jednotlivé zastavení stezky popisují historii a na každém je vedle těchto faktografických údajů ještě vyprávění permoníků. Informační tabule: historie osídlení Ražicka Velenovo vyprávění o setkání s duchem Zlaté hory Rozcestí pod Zlatou horou a vyprávění permoníka Jaryše - aj.

Rozhledna Malý Chlum Devítimetrová dřevěná rozhledna byla postavena v červenci 2005 tesařem Janem Opatřilem z Doubravice nad Svitavou. Iniciátorem stavby byl Svazek obcí Svitava.

Stezky (cyklostezky, naučné stezky …) Např. zaměřené na: přírodu (o stromech, o lese, o životě na poli, k prameni, k jezírku atd.) církevní tématika (okolo pomníčků, okolo božích muk atd.) historické osoby technické a architektonické prvky regionu specifické zajímavosti (legendy, pověsti, strašidla aj.)

Děkuji za pozornost Lenka Baďurová +420 739 344 126 lenka.badurova@smarv.cz www.smarv.cz