K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V NOUZI POZNÁŠ PŘÍTELE ….kde najít informace, když je nejhůře.
Advertisements

Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích pohybového a nervového systému ve FN Brno Projekt „Zajištění včasné rehabilitace po úrazech a operacích.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
MRTVICE JAKO NEZVANÝ HOST
Hodnocení domácího prostředí Kazuistiky
Vize, Strategie, Cíle.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Jak se uplatnit na trhu práce
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Klient jako motor změny
Evropský sociální fond
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Strategické plánování rozvoje obcí Dubovice 2010 " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období "
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
a jeho využití u klientů po CMP
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Lenka Zahradníčková
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Klíčová otázka č. 4 Zaměstnanost a práce Pavel Pěnkava 26. – 27. listopadu 2014.
1 Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Techniky projektového řízení
MRTVICE JAKO NEZVANÝ HOST
Jak se zařadit do společnosti? Nastínění podstaty sociální práce
V NOUZI POZNÁŠ PŘÍTELE ….kde najít informace, když je nejhůře.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Zásady pro stanovování cíle PhDr. Milada Blažková 2014
Seminář: Moc peněz (Cashflow). Peníze stále protékají životem každého z nás…
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Rozvoj a vedení týmu.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Projektový cyklus, analýza SWOT
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Čas nezastavíš Petr Machala.
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
1 Stáže studentů v advokátních kancelářích poskytujících pro bono služby Pro bono junior.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
 Příprava  Obecný záměr (současný stav, roční cíle oddílu)  Chytrý cíl (výchovný)  Atraktivní prostředek – naplnění cílů  Příprava plánu (název, termín,
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
REMINISCENCE v Domově pro seniory Reynkova Havlíčkův Brod Bc. Martina Moravcová, DiS.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_11_Sebepoznávání a sebepojetí Číslo projektu:
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
Komplexní péče o pacienty na 1. interní klinice VFN a 1.LF UK v Praze Mgr. Markéta Čermáková nemocniční kaplanka.
Vliv týmové spolupráce na výsledky zdravotnických zařízení
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Gerontopsychologie v praxi
Shrnutí výsledků vzdělávacího projektu
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Financováno Nadací Sirius
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Transkript prezentace:

K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti C O JSOU TO VLASTNĚ CÍLE ? jasně definovaný mezník v budoucnosti, kterého chceme dosáhnout cíle můžeme mít v kterékoliv oblasti našeho života, resp. měli bychom je mít! osobní cíle vs. cíle v rehabilitační péči

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti SMART Mnemotechnická pomůcka využívaná v koučingu ve fázích stanovení cílů Způsob hodnocení kvality osobního rozvoje S = Specific (konkrétní) M = Measurable (měřitelný) A = Attainable (dosažitelný) R = Relevant (odpovídající) T = Time-bound (ohraničený v čase)

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti J AK NESEJÍT Z CESTY Vizualizovat – obrázek, nápis… Mluvit spolu! Opakovat si, co chce klient (může docházet ke změnám názoru, zkušenosti, role, životní situace) Využít všech dostupných možností – existuje mnoho odborníků, organizací, profesí… Vytvářet příležitosti – buďte aktivní

V IZUALIZACE CÍLŮ KLIENTŮ CENTRA ERGO A KTIV

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti P ŘÍBĚH PAN P, ANEB CÍL NEMUSÍ BÝT PRAKTICKÝ Klient po prodělané mrtvici a několika infarktech Po konzultaci s terapeutem byly s klientem stanoveny jeho individuální cíle Příprava jídla/vaření Sport – lyžování/kolo Řídit auto Celý život klient velmi aktivní člověk, v terapii velmi pasivní Změna - aktivní člověk i během terapií

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti P ŘÍBĚH J ANY, ANEB CÍLE MOHOU BÝT KOŠATÉ Klientka i 8 let po prodělané mrtvici stále hledala své vhodné pracovní uplatnění Možnosti: Návrat k původnímu? – překlady, výuka angličtiny, ruštiny… Tréninkové místo v kavárně – jenže co ta afázie? Zkusit něco nového?

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti Sebelepší terapeut či terapeutický záměr nepovede k dobrému konci, pokud nedojde ke sdílení cílů terapie s klientem. Nejefektivnější je, pokud terapie vychází od klienta!

Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jděte si svou cestou, leťte za svým snem – vezměte život do vlastních rukou a splňte si své cíle! Děkuji za pozornost!