Deset stupňů ke zlaté 2 pro 8. a 9. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Skladba VY_12_INOVACE_36 Duben.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Deník pro 6. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Literární výchova VY_12_INOVACE_12 Duben 2011 Mgr. Dana Kubínková.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Shoda přísudku s podmětem 1
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_738_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Procvičujeme větné členy 2
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.08 Anotace: Prezentace je zaměřena na shodu podmětu s přísudkem. Žáci si procvičí učivo na několika cvičeních. Vzdělávací oblast:
Doplněk Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ3r0112 Název sady:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
PODMĚT Autor: Mgr. Monika Dudová Název: VY_32_INOVACE_ICT2.5_2-25
III/2 III C
Shoda přísudku s podmětem
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Rozvíjející.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Druhy vět VY_32_INOVACE_06 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
Jazykový rozbor všestranný
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_740_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
VY_52_inovace_PRV.5.20 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Shoda přísudku s podmětem – doplňování koncovek
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Práce s mřížkami VY_32_INOVACE_02 Sada 3 Základní škola T.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_321_Větné členy AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM:
PŘÍVLASTEK A JEHO DRUHY 8. ročník.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Poznáš věty? VY_32_INOVACE_05 Sada 22 Základní škola T. G.
Vyjmenovaná slova po Z BRZY JAZYK NAZÝVAT SE RUZYNĚ.
Komplexní jazykový rozbor
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty přací VY_32_INOVACE_04 Sada 22 Základní škola T. G. Masaryka,
ICT ČJ podstatná jména I. - 4.ročník
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
PŘÍVLASTEK DOPLNĚK Mgr. Michal Oblouk.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Rozbor věty jednoduché. Sestav z pomíchaných slov dvě věty a urči jejich druh. Malé děti mají velmi rády klasické pohádky Boženy Němcové. Dospělí čtou.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_6A_CJ9_14_SKLADBA.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_6A_CJ9_09_SKLADBA.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová i i y y DRUHY PODMĚTU.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
Přívlastek VY_32_INOVACE_03-27 Ročník: Vzdělávací oblast:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Opakujeme vedlejší věty 1
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_276_ČJ8
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_15   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_02_3A02Čj9_Větné členy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VĚTNÉ ČLENY 7- 9 PŘÍVLASTEK
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VEDLEJŠÍ VĚTA PODMĚTNÁ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Větné členy VY_32_Inovace_20SJ - 1
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Deset stupňů ke zlaté 2 pro 8. a 9. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Skladba VY_12_INOVACE_36 Duben 2012 Mgr. Dana Kubínková

Materiál určen k prověření učiva

Deset stupňů ke zlaté 2 Větné členy, pravopis a shoda příčestí minulého s podmětem

Do pracovních listů postupně dopiš podle zadání 1.Pojmenuj základní větné členy: 2.Vypiš přívlastky a pojmenuj je: 3.Pojmenuj ostatní rozvíjející větné členy: 4.Odůvodni i/y v koncovce: Cestovní kanceláře a dopravní společnosti rezervoval_ pomocí internetu letenky a jízdenky do Afriky. obecne-geograficka-politicka-mapa&i=20

5. Podle obrázku doplň několikanásobný větný člen a napiš, který to je a ve kterém je pádě: V savanách v_chodní Afriky b_l_ v_dět…… …………… …………………………. 6. Doplň i/y a odůvodni písemně: African-set-with-map-and-animals.html

videa/afrika/page/5 11_5a/rejchrtovat1.htm hliny.lekarska-zprava-z-cerne-afriky-4-dil.htm

7. Vypište přívlastek těsný, volný, postupně rozvíjející, několikanásobný: Turisté Michal a Naďa zapsaní v hotelové knize se nevrátili z pyramid. Turisté připravující se na pyramidy uvidí krásy Egypta narok. Tento krásný lev je nažraný. Černí i bílí Afričané bojují proti AIDS.

8. Z následujících vět vypiš doplněk. 9. V poslední větě místo teček napiš doplněk. Turisté byli odvoláni z Egypta. Řešení hodnotili jako přijatelné. Vrátili se jako vítězové. Všichni je očekávali. Reportérka vystoupila jako čtvrtá. Jmenovali ji mluvčí. Slyšel jsem cestovatelku …………………

10. Utvoř větu o událostech v Egyptě:

Hodnocení úkolů - medaile 10 správně – zlatá 9,8 správně – stříbrná 7,6 správně – bronzová 5 správně - bramborová 4,3 správně – zlepši se 2,1 správně – zamysli se