Hardwarová implementace Petriho sítí Vlastní HW implementace a syntéza.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy teorie řízení 2010.
Advertisements

A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Typová konverze, oblast platnosti, paměťové třídy 9 Verze
CIT Paměti Díl X.
CIT Posuvné registry Díl VIII.
Cvičení 1 Data pro experimentální práci
Programování funkcí v Excelu (pole)
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
MATLAB LEKCE 7.
Zásobník (LiFo) Fronta (FiFo)
COREL DRAW Efekty - 1 Úprava textu obálkou Přechody mezi objekty
Vestavný modul pro počítačové vidění využívající hradlové pole Diplomová práce, Bc. Jan Šváb ČVUT Praha, Fakulta Elektrotechnická.
Programová rozhraní pro grafické adaptéry
ALTERA Cyclone II 4608 – LE až 1152 Kbitů RAM konfigurace pomocí sériového rozhraní podpora více I/O standardů až 4 PLL až 16 globálních hodin podpora.
Téma 3 Metody řešení stěn, metoda sítí.
Tato prezentace byla vytvořena
Genetické algoritmy. V průběhu výpočtu používají náhodné operace. Algoritmus není jednoznačný, může projít více cestami. Nezaručují nalezení řešení.
Principy překladačů Mezikód Jakub Yaghob.
Klopný obvod JK.
Klopné obvody RS JK D asynchronní K.O. základní klopné obvody
Programování PA - 2.
Principy překladačů Vysokoúrovňové optimalizace Jakub Yaghob.
Principy překladačů Architektury procesorů Jakub Yaghob.
Návrh a optimalizace filtru OTA-C s využitím evolučních algoritmů Praha 2007 Bc. Dalibor Barri ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická.
Program Programátorský model procesoru Instrukční soubor
Počítačové modelování dynamických systémů Simulink 5. cvičení Miloslav LINDA katedra elektrotechniky a automatizace.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Paměťové registry.
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Jednosměrné posuvné registry 74164, 74165, 74166
Seminář C cvičení STL, Trolltech Ing. Jan Mikulka.
PicoBlaze, MicroBlaze, PowerPC
Richard Lipka Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulta aplikovaných věd Západočeská univerzita, Plzeň 1.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
Digitální učební materiál
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Kruhový registr. Kruhový registr zpracovává načtenou informaci do registru. Charakteristikou kruhového registru je, že se na rozdíl od předchozích typů.
Nízko-úrovňové přístupy k řešení bezpečnosti
Radim Farana Podklady pro výuku
Neuronové sítě na grafických akcelerátorech Ondřej Zicha, Jiří Formánek.
Modelování a simulace MAS_02
Sekvenční logické obvody
Kruhový registr.
Dokumentace informačního systému
FPGA Actel – PLICE based Semestrální práce z předmětu AP Vypracoval: Zdeněk Suchomel
7. Typ soubor Souborem dat běžně rozumíme uspořádanou množinu dat, uloženou mimo operační paměť počítače (na disku). Pascalský soubor je abstrakcí skutečného.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
Tomáš Martínek Technologie FPGA Tomáš Martínek
1 MUDIM Mgr. Petr Šimeček. 2 Nevíte, co dělat s daty?
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Automatizace testovacích procesů Petr Boháček a Ivo Řezníček.
Číslicový generátor Praktická zkouška z odborných předmětů 2008 Vyšší odborná škola a střední průmyslová škola elektrotechnická Olomouc M/004 Slaboproudá.
Diagnostika počítačů DGP_03 Prof. Ing. Karel Vlček, CSc. Katedra Informatiky, FEI, VŠB - TUO.
5.7 Druhy elektrotechnických schémat
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Zpracoval :Ing. Petr Dlask, Ph.D. Pracoviště :Katedra Ekonomiky a řízení stavebnictví ČVUT v Praze Adresa :Thákurova 7, Praha 6, Dejvice Optimalizace.
David Rozlílek.  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená.
Vstupně-výstupní porty
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
ALTERA Stratix – LE až 7427 Kbitů RAM tři bloky RAM pamětí rychlé DSP bloky až 12 PLL (4+8 rychlých) až 16 globálních hodin a 22 zdrojů podpora.
Inovace Modelu Robota Bakalářská práce
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Inicializace portů mikrokontroléru
Algoritmizace a programování
Petr Fodor.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tradiční metodiky vývoje softwaru
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registry - test
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registr kruhový - aplikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Transkript prezentace:

Hardwarová implementace Petriho sítí Vlastní HW implementace a syntéza

Shrnutí minulého projektu Implementace z matice propojení Nevhodné s ohledem na designCPN Umožňuje pouze jednobarevné sítě Neumožňuje násobné hrany Vlastní HW implementace nejde přeložit a tudíž ani implementovat

Naše koncepce HW implementace Implementovat každý blok Petriho sítě jako component a přeložit výstup designCPN Optimalizaci provede návrhový systém Umožňuje implementovat barevné sítě, stačí podle potřeb upravit přechody Umožňuje libovolný počet násobných hran, vše je navrženo obecně pomocí generic

in_width out_width clk res input_netoutput_net output_wr Lze specifikovat šířky portů Plně synchronní Lze specifikovat maximální počet tokenů Počet tokenů = vstup – výstup Lze specifikovat počáteční hodnotu Jeden stav Petriho sítě, blok pn_state

Přechod Petriho sítě, blok pn_exchange input_net input_wr input_width ready fire output_net output_width Pokud jsou všechny vstupy aktivní, ready bude 1 Tento součin lze velmi snadno vyměnit za jiné hradlo a tak změnit funkci sítě Pokud bude fire aktivní, pošle se 1 na všechny výstupy a tak dojde k přechodu

Výsledky syntézy BlokFunc. Gen FGFunc. Gen HDFF exchange(2,2)100 exchange(2,5)110 state(2,2,4)1034 state(3,2,4)1124 state(4,2,4)1754 state(2,3,4)1024 Použit nástroj Leonardo Spectrum Počet dff závisí na šířce registru uvnitř

Testovací síť Přesný přepis sítě pomocí component Postupné očíslování přechodů a stavů, propojovací vodiče označeny podle koncových prvků Nástroj Xillinx Foundation měl potíže se syntézou kvůli velkému počtu generic proměnných

Generátor náhodných čísel Náhodné číslo je generováno 16bitovým polynomem V okamžiku, kdy je potřeba nová volba se přenese hodnota do čítače, a ten provede „rozpočítání“ mezi aktivní vodiče Volba trvá proměnný počet taktů K dispozici je i behaviorální model, kde volba trvá jeden takt Mimo obvyklé porty obsahuje i port clk_en na zpoždění hodin

Top level návrh fire[1:5] clk_en save_LED set =0 slow ready[1:5] test_pn selector LED_decoder LED_ctrl[6:0] slow – zpomalující čítač selector – random generator LED-decoder – výstup na LED test_pn - vlastní síť

Průběh výpočtu clk clk_en save_LED slow Naplnění čítače 00 Výpočet je zpožděnVýpočet probíhá

Závěr Vytvořili jsme funkční implementaci Petriho sítě vhodnou pro překlad Tuto síť jsme implementovali v pokusné aplikaci Další předpokládaná práce je tvorba překladače