Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

David Rozlílek.  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "David Rozlílek.  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená."— Transkript prezentace:

1 David Rozlílek

2

3  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená že sekvenční obvody obsahují ………..prvky (klopné obvody). Dělení: 1) K………. O………. 2) Č……….. 3) P………. R………

4 elektronický obvod, který má……………. stavy. V nich zůstává určitou dobu nebo trvale. Přechod z jednoho stavu do druhého je velice …………….. Říkáme že obvod překlápí. Využívá vlastností dvou ……………….ve spínacím rěžimu. Dělení: B…….. K………. O……….. M…….. K……….O……….. A…….. K……….O………..

5 Bistabilní klopný obvod je takový elektronický obvod, který má ………………. klidové polohy, v každé z nich může setrvat……………… dobu, …………. impulsem lze klopný obvod překlopit z jedné do druhé stabilní polohy.

6

7  Monostabilní klopný obvod má…………stabilní stav/y, v němž může setrvat……………………… dobu, …………………impulsem ho lze vychýlit do kvazistabilního stavu, v němž setrvá po určitou dobu (doba kyvu) a poté se vrátí zpět do stabilního stavu.

8

9  nemají žádnou klidovou polohu, neustále ……….., je to generátor ………………………………. průběhů.

10  Čítače jsou SLO, které zaznamenávají (čítají)……………………….. Počítají počet ………………….přiváděných na jeho vstup. Tento počet a přenos je k dispozici na výstupu čítače v nějakém kódu.Kolik je ………………, tolika je čítač stupňový. V každém stupni čítače je jeden …………..obvod.  Dělení : A……………………..  S……………………..  V……………………..

11

12

13

14  jee skupina………. obvodů, která má propojené vstupy a výstupy tak, že s náběžnou hranou hodinového signálu jsou data (bity) ……………… posunuty o jeden ……………………obvod

15


Stáhnout ppt "David Rozlílek.  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená."

Podobné prezentace


Reklamy Google