„Ne, já nejsem marťan aneb jak se mi podařilo získat lidi z marketingu“ Společenská odpovědnost v T-Mobile Petra Pavičová, CSR manažer T-Mobile Czech Republic,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
Advertisements

Závěrečná zpráva projektu Stanislav Filipčík Asistent projektového manažera © 2010 IBA CZ, s.r.o.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
CSR interní kampaň.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
HORECA manažment – 31. január 2007, Hotel Kaskády, Sliač - Sielnica Roman Vacho © RV Hotel & Restaurant Consulting.
IveHale s.r.o..
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Obnovená strategie EU pro sociální odpovědnost podniků na období Komentáře a otázky Ivo Jupa.
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
SEMINÁŘ EU A MY „50+“ VE VAŠEM KRAJI
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Koncepce marketingového řízení
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
MARKETING.
Co mám dělat pokud chci pracovat v nadnárodní IT firmě?
…měření asi nenahradí personální práci… HR P r e s e n t a t i o n
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Dana Zadražilová Fakulta mezinárodních vztahů VŠE v Praze Vzdělávání k udržitelnosti czech bcsd.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Tržní prostředí.
Finanční nástroje rozvoje podinvestovaných komunit a regionů : zkušenosti z UK a USA Community Development Finance Institutions Fakulta sociálních studií.
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Celková odměna a její komunikace
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Moravská vysoká škola Olomouc
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Společenská odpovědnost a školy
Individuální dárcovství
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
kvalitní zákaznický servis
Transkript prezentace:

„Ne, já nejsem marťan aneb jak se mi podařilo získat lidi z marketingu“ Společenská odpovědnost v T-Mobile Petra Pavičová, CSR manažer T-Mobile Czech Republic, a.s. 27. září 2011

…I KDYŽ NADLIDSKÁ SÍLA BY SE NĚKDY I HODILA! 9/16/20142

Společenská odpovědnost v T-Mobile Czech Republic, a.s.  Přihlášení k myšlence CSR v r  Firemní CSR strategie  CSR tým součástí oddělení externí komunikace (divize CEO)  Veškeré informace o CSR aktivitách na  Dlouhodobé projekty (Fond T-Mobile, recyklace mobilních telefonů, elektronická faktura) 9/16/20143

Jak u nás vše funguje? 9/16/20144 Stakeholder forums e.g. sustainable procurement dialogs, customers days CSR Coordinators Group Headquarters Deutsche Telekom common KPIs & objectives, best practice exchange etc. WG reports reporty Vedení společnosti CSR Board : sestaven Duben 2010 Members: CEO, CSSO, HR and Technology Executive Directors, VP Market Comms, Heads of Corporate Comms and Purchasing & Logistic, CSR Manager Řízení CSR Tým 2 PÚ Zastřešující strategie CSR + řízení a kontrola realizace reporty rozhodn utí reporty Mezinárodní CSR projekty Pokyny a doporučení nominují reporty Implementac e

Strategie CSR 9/16/20145 Society Environment and climate Management Employees Customers Financial Community Suppliers Strategie DT – tři hlavní oblasti: 1. Connect Life and Work Rovnováha pracovního a osobního života. 2. Connect the Unconnected Prostřednictvím telekomunikačních technologií pomáháme zmenšovat rozdíly mezi komunitami. 3. Low Carbon Society Efektivní spotřeba energií, technologie napomáhající snižování ekologické stopy. …zaměřujeme se téměř na všechny oblasti, ale….

Implementace CSR aktivit ve firmě ….aktivní zapojení zaměstnanců 9/16/ ale to je stále málo. Takhle to třeba vypadalo, když jsem přišla za někým z marketingu….. RokPočet doporučených projektů Počet podpořených Celkem RokPočet zapojených zaměstnanců Počet zapojených zaměstnanců Jeden den pro dobrý skutek Fond T-Mobile pro zaměstnance

….a proto  Jsme si vyhodnotili všechny naše CSR aktivity a primárně jsme zjišťovali jejich dopad na naši firmu  Z výsledků vyplynulo:  máme některé zajímavé projekty, které pro nás má smysl rozvíjet  nemáme projekty, které by opravdu zajímali např. lidi z marketingu  efektivnost některých projektů je opravdu nízká a to jak pro komunitu, tak pro nás  Začali jsme více naslouchat lidem ve firmě – zjišťujeme s jakými problémy se při jejich pracovní činnosti potýkají a říkáme, že jim možná s něčím můžeme pomoci  Vysvětlujeme jim myšlenku „Strategického CSR“ 9/16/20147 Uvědomili si, že: CSR není jen o dávání peněz na charitu V rámci CSR můžeme využít našich znalostí a dovedností CSR může naší firmě přinést i nové obchodní příležitosti

Jak je to u nás teď?  Konečně spolupracujeme a na základě toho připravujeme novou CSR strategii  Posouváme se od charity k vytváření sdílených hodnot  Snažíme se o větší efektivitu projektů a větší přínos jak pro firmu samotnou, tak pro komunity  Klademe si otázky a hledáme odpovědi 9/16/20148 Jaké problémy trápí komunity? Jaké problémy trápí nás? Bude mít řešení vybraného problému skutečný dopad na komunitu Zvýší řešení daného problému naší konkurence schopnost? Můžeme napomoci k řešení problému? Bude mít řešení vybraného problému skutečný dopad na komunitu

Rozhodně to ale pro nás není jednoduché …i náš pohled se musel změnit a pokud chceme „vyhrát“ tak:  musíme být připravené na náročný „boj“ a to i přestože máme podporu shora  jsme si vědomé toho, že spoustu věcí budeme muset dělat u nás („in- house“)  musíme mluvit jazykem našich kolegů  musíme při naší činnosti sledovat jak zájmy komunit, tak zájmy naší firmy  a především musíme myslet STRATEGICKY A DLOUHODOBĚ 9/16/20149

Co se nám za poslední rok povedlo?  Pěkně rozjet PR semináře pro neziskové organizace – sdílení know-how  Rozvíjíme Fond T-Mobile – větší zapojení zaměstnanců, podpora rozvoje neziskových organizací, příprava služeb a produktů na míru  V září jsme odstartovali nový projekt, který je zaměřen na podporu začínajících podnikatelů Rozjezdy  Sdílení know-how, podpora našimi službami a produkty, marketingová podpora 9/16/201410

Děkuji Vám za pozornost! 9/16/201411