V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Molièrovi žáci v Eliščině Hradci aneb od tvůrčího psaní až na divadelní scénu Atelier tvůrčího psaní & Atelier théâtre Gybon Hradec Králové 2007 – 2008.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Eva Jeníková, 3.A.  Valení balvanu  Strom spln ě ných p ř ání  Maturitní ples  Majáles  Poslední zvon ě ní  Školní akademie  Projektový.
Dlouhodobé doprovázení mladých lidí z dětských domovů  Schází rodinné zázemí  Schází dovednosti  Je narušen vývoj – traumata  Jsou ohroženou skupinou.
 Vyučující  Prostory na výuku  Učební pomůcky  Počty vyučovaných hodin  Zájezdy do zahraničí  Anglický kurz.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Gymnázium U Balvanu Eliška Patrmanová, 3.A.
PROJEKT COMENIUS MEETING POINT OF DIFFERENT CULTURES meeting point of different cultures.
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PR KLUB Jsme tu pro vás?! Media relations…pojďme si to vyříkat.
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.
Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, který v České republice organizuje sdružení Tereza. Jeho cílem je, aby žáci zlepšili prostředí ve.
Cesta do EP - Štrasburk. Dorazili jsme před Evropský parlament ve Štrasburku.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Studium firemní komunikace v Anglii Workshop Institutu Interní Komunikace 1.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Mobility Project Cross Czech a.s.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Projekt eTwinning 2011/2012 ZŠ J. A. Komenského Louny - Česká republika ZŠ Vajanského Lučenec - Slovenská republika.
EVROPSKá UNIE.
E-Twinning day Gymnázium T.G.Masaryka Hustopeče.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Jsme profesionální skupina scénického historického tance a nabízíme taneční představení, inspirovaná hudbou, tancem a módou gotiky a renesance.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
Gymnázium Rumburk Autor: Matěj Kučera Foto: Martina Šťastná, Gábina Vlachová.
Třebíč – duben 2014 – Sdružení Tereza a ZŠ Kpt. Jaroše.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
OPEN GATE OTEVŘENÁ BRÁNA DO SVĚTA 2009/ studentů (134 boarding) 40 pedagogů (+6 externistů) 20 dalších zaměstnanců 2011 Základní škola CZ/EN 2005.
KA2- Cooperation and Inovation for Good Practices.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, OKRUŽNÍ 4685 – příspěvková organizace.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
A Visual Travel to Traditions
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Projekty pro žáky Art & Design in Our Lives – KA2
Škola v přírodě v Lučkovicích
Litva, Kaunas Erasmus+ (JS 2016)
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Science Meets Art - SMART
Honza v Turecku - Yalova
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
PRAŽSKÝ HRAD.
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická BOGNOR REGIS, ŠKOLA, JÍDLO.
Transkript prezentace:

V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART

Naše partnerské školy jsou z: Maďarska Turecka Itálie Litvy Rumunska Velké Británie

Tématem našeho projektu jsou problémy mladé generace o kterých se snažíme dozvědět více, monitorovat tuto oblast a diskutovat se studenty o možných řešení. To vše prostřednictvím uměleckých oborů. Věnujeme se divadlu, hudbě, tanci, výtvarnému umění a literatuře. Projektu se účastní různou formou studenti z následujících ročníků 2.A, 2.C, 5.A, 4.A a 3.C.

1. Partnerská návštěva v Litvě, v Němenčině Učitelé ze všech partnerských zemí Večeře s ochutnávkou litevské kuchyně Výlet na hrad Trakai, český tým Profesionální představení naší partnerské školy Zahajující konference projektu Učitelská konference

Herecký workshop, v lednu 2011 jsme s projektem strávili herecký víkend a přičichli k základům herectví Monolog Příprava scénky Improvizace Vše probíhalo pod odborným vedením Příběh

2. Partnerská návštěva v Anglii, ve Wakefieldu The Cathedral School, hodina tance – i my jsme se zapojili do společné choreografie Představení studentů bylo plné energie a nadšení pro pohyb Našimi průvodci byli studenti posledního ročníku Leeds Manchester airport

3. Partnerská návštěva v Maďarsku, Budapešti 14. – Fake Castle Maďarský parlament Galerie moderního umění Studentská konference Lekce jazyků Obrovský talent Hodina biologie Školní představení

Během 1. roku projektu START jsme prostřednictvím videokonferencí diskutovaly o zajímavých tématech …s tureckou školou o tom, jak mladí tráví svůj volný čas …s litevským gymnáziem o nebezpečí facebooku Videokonference

4. Partnerská návštěva u nás v Příbrami I - sport Litevský tým My Angličani Turci Ukázka výcviku a dovedností policejních psů Klání družstev

4. Partnerská návštěva u nás v Příbrami II – odpoledne s uměním Street Dance Hudba a zpěv Výtvarná činnost Divadlo

Evropa v divadle – projektová práce všech našich škol Každá z partnerských škol hrála své pojetí Solutions through Tales and ART na základě výsledků celoroční práce a situace v dané lokalitě Jediná Itálie nedorazila  Česká republika LitvaAnglie TureckoMaďarsko Rumunsko