POČÍTAČOVÁ PODPORA PROCESU OBRÁBĚNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Suchá lamelová spojka s talířovou pružinou na straně převodovky
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU
Střední průmyslová škola, Karviná
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Učebna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
e-learning Lucie Rohlíková
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ EU peníze školám MODERNÍ ŠKOLA – ZKVALITNĚNÍ VÝUKY Registrační číslo GP: CZ.1.07/1.4.00/ Č.j.: 14863/ Tento.
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM
ISO PROGRAMOVÁNÍ Frézování
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Suchá lamelová spojka s talířovou pružinou na straně převodovky
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada22 AnotaceDruhy.
Klávesnice AUTOR PRODLEVA OVLADAČ OPAKOVÁNÍ PROBUZENÍ
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Konstrukce.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
COMPARATIVES, SUPERLATIVES, TIME EXPRESSIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 2. Obecné seznámení s možnostmi tvorby programu pro CNC stroj- HURCO.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.3 Ovládací a signalizační.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Interkomunikační adresní systém.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 16. Seznámení s postupem tvorby programu na CNC soustruhu HURCO Název.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ruční programování, SUF 16 CNC S2000. Ruční programování lze rozdělit do dvou základních fází: 1. Konstrukční příprava narýsování výkresu součásti narýsování.
Tato prezentace byla vytvořena
Technologie – CNC programování
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
CNC stroje ve strojírenské výrobě
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Tato prezentace byla vytvořena
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mikropočítač Soubor instrukcí
VELETRH TECHNICKÝCH POVOLÁNÍ
Zpracoval: Martin Bílek
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
V soustavě souřadnic zobrazíme bod A.
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Trajektorie bodu těhlice dvouvahadlového čtyřkloubového mechanismu
TRADICE A SVÁTKY.
Transkript prezentace:

POČÍTAČOVÁ PODPORA PROCESU OBRÁBĚNÍ Zvyšování kompetencí studentů technických oborů prostřednictvím modulární inovace studijních programů POČÍTAČOVÁ PODPORA PROCESU OBRÁBĚNÍ Základní způsoby programování CNC obráběcích strojů Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0459 „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

Programování číslicově řízených obráběcích strojů Online – přímo na CNC stroji, dílenské programování (SFP – Shop Floor Progaming). Offline – tvorba part programu mimo řídící systém: ručně (psaní pomocí ISO/DIN kódu), pomocí CAM systému. ruční programování, automatizované. a) přímé psaní NC kódu, b) použitím geometrických programovacích jazyků, c) použitím CAM systému, d) použitím CAD/CAM systému. 2

Příklad – programování přímo na CNC stroji - řídící systém Sinumerik 810D vybaven obsluhovacím panelem OP 031 A Displej B Alfanumerický blok, korekční / kurzorové klávesy C Ovládací panel stroje 1 Tlačítko oblasti stroje 2 Tlačítko návrat 3 Pruh horizontálních funkčních tlačítek 4 Tlačítko rozšíření menu 5 Tlačítko přepínání oblastí 6 Pruh vertikálních funkčních tlačítek 3

Příklad offline programování - ručně (psaní pomocí ISO kódu 4

5

6

Příklad offline programování pomocí CAM systému CNC data pro Heidenheim 426 - dialog 7