Mějte v paměti ty, kteří vás vedli a kázali vám slovo Boží. Myslete na to, jak dovršili svůj život, a následujte je ve víře! Židům 13:7.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Čapek.
Advertisements

Karel Čapek „Zdá se mi, že už tu nemám co dělat, byl bych tu směšnou figurkou, můj svět umřel, věřil jsem totiž v jakési závazky, v takzvanou čest ve smlouvě.
Ladislav Jan Živný v české bibliografii
Češi a Slováci za 1. sv. války
Historická událost přeci nejsou jen fakta a čísla…
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Od roku 1894 až do konce první světové války-1918 Jana Braunová.
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Města ČR – orientace na mapě
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Vypracoval: Lukáš Hruška Ročník IX. Šk. rok 2006/07 Šk. rok 2006/07.
Úsilí za vznik ČSR 1914 – 1918.
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
POČÁTKY HUDEBNÍCH DĚJIN U NÁS
Název školy Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP Název OP OP Vzdělávání.
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
2. Koordinační meeting Praha, Česká republika
Naši prezidenti aneb jak znáš vůdce našeho státu ve 20. století
se tábořilo za první republiky 1 Jak se tábořilo „kdysi“  Staré kroniky  Historie  Album věnované ETS  Úryvky z Hlasatele.
Print Slide Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Karel Čapek - cestopisy.
a z první poloviny 20. století
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Za 1.světové války v datech
Poválečná období Kazatelé Pražan A Pražan A Sládek O Sládek O Richter J Richter J
Adolf Hitler * 20. dubna 1889 – Braunau am Inn Socialistický politik
Vladimír Remek * České Budějovice.
SCHOLA SERVIS příspěvková organizace Olomouckého kraje.
Máte strach ze stárnutí
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Českoslovenští a čeští prezidenti
KAREL ČAPEK -ŽIVOT * Malé Svatoňovice u Trutnova
Je ročník výroby důležitý ??? J e !!! Automatická zvuková show.
Sv. Pavel – misionář a teolog 1. První dojmy 2. „Viděl jsem Pána“ 3. Dva věky světa 4. Starý a nový Adam 5. Bůh na kůlu hanby 6. Úvahy o „zmrtvýchvstání“
Revize a zánik Versailleského systému
Meziválečný svět 30. léta.
VY_32_INOVACE_1B8 Františka Plamínková.
PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA.
BOHUMIL HRABAL Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Karel Čapek.
Bratrská jednota baptistů
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 42 Číslo.
K.Č se narodil v Malých Svatoňovicích. Své dětství však prožil v Úpici, kam se téhož roku přestěhovali. Otec lékař, matka sběratelka (pověsti.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_724_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Karel.
 Touha a nejvyšší hodnota Čechů – funkční rodina a děti  Realita – život vedoucí spíše k destrukci rodin  Rodina je nenahraditelná – má smysl bojovat.
Přehled nejvýznamnějších malířů
Závazkové právo Zánik závazků
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 9.
Karel a Josef Čapek Štěpánka Bořková Naty Kalousková Terka Koldinská Pája Kormošová Monča Bartůšková 9.A.
VILA TUGENDHAT JEDEN DŮM JEDNA RODINA JEDNO STOLETÍ
Historie stanice Církve bratrské v Havlíčkově Brodě
Období mezi dvěma válkami
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
1. Co se stalo před sto lety?
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_19.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin Dějepis 8.ročník III
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
OLOMOUCKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-37 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Hospodářská soudržnost ORP v regionu soudržnosti Střední Morava
Novověk – Marie Terezie, osvícenství
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Nutricca HAN – certifikovaný kurz
Transkript prezentace:

Mějte v paměti ty, kteří vás vedli a kázali vám slovo Boží. Myslete na to, jak dovršili svůj život, a následujte je ve víře! Židům 13:7

Olomouc - hanácká metropole, na začátku 20. století centrum katolického vlivu na Moravě. Zde se rodily počátky adventního hnutí již před první světovou válkou. OLOMOUC

Bůh povolává z Lemberga do Olomouce biblickou pracovnici adventistů s.d. sestru s matkou Marií Bůh povolává z Lemberga do Olomouce biblickou pracovnici adventistů s.d. sestru Elizabeth Schulze s matkou Marií.

První český kazatel přichází ze 1912 První český kazatel Petr Just přichází ze Splitu.

Již v březnu 1912 byla pokřtěna první členka z Olomouce Františka Neumannová a v září její syn Richard, který později odevzdal celý svůj život do služby evangelia Již v březnu 1912 byla pokřtěna první členka z Olomouce Františka Neumannová a v září její syn Richard, který později odevzdal celý svůj život do služby evangelia byl založen Sbor Církve Adventistů Sedmého dne OLOMOUC

Založení nových sborů Prostějov Moravská Třebová Kroměříž Dolní Lipová Uničov Zábřeh na Moravě 1932, Šternberk Přerov 1937, Mohelnice Šumperk 1957 – Úsov a další Hranice na Moravě

tř.Svornosti č. 11

Místa setkávání

Pavel Englert + Ema Dietrichová 1913 Pavel Englert + Ema Dietrichová Kazatelská práce přináší i nečekané...

Sokolská č. 22

Místa setkávání

Bibličtí pracovníci do roku Bibličtí pracovníci do roku 1934 br. Richard Neumann s. Matuszková br. Karel Mokrý br. Adam Gomola s. Bujoková br. Bischof s. Martišová

Na Šibeníku č. 42

Místa setkávání

cizinec v cizím městě ubytován na Lazcích u paní Zikmundové cizinec v cizím městě ubytován na Lazcích u paní Zikmundové br. Marcolla

zde působí nejen biblický pracovník, ale i dirigent zde působí nejen biblický pracovník, ale i dirigent br. Josef Richter

Roku 1938 přichází br. Žurek ze Slezska mezi Hanáky. Bůh žehnal jeho práci. Pro Boha získal 100 lidí, z toho 60 v Olomouci a 40 v Prostějově.

Starší sboru, kteří zde v tomto těžkém období dvou světových válek působili: 1914 – 1925 br.Ludvík Peter 1926 – 1937 br.Josef Spáčil 1938 – 1943 br.Ludvík Peter 1943 – 1958 br.František Šanovec st.