Keramická plastika III. Kadaň

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.

6. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ VÝTVARNÉ SOUTĚŽE
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… Březen měsíc Internetu 2008 byl i na kolejíchČD a.s.!
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Architektonická soutěž
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
1.SK Rouchovany. Vážení podnikatelé,majitelé a vedoucí firem,milí přátelé naše organizace 1.SK Rouchovany pořádá v sobotu 16. února 2008 v pořadí již,,7.fotbalový.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Konference Studánka Rychnov nad Kněžnou Konference Studánka Rychnov nad Kněžnou Projekt CZ.1.07/1.1.03/ Moderně nejen.
Na internetu: Karel Šimek říjen 2006.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Slavnostní přestřižení pásky U kanonu stál a pořád ládoval BUM!
PŘEHLED ČESKÉ LITERATURY OD 11. DO 14. STOLETÍ
PARTNER VAŠEHO ÚSPĚCHU 19.MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH PRAŽSKÝ VELETRŽNÍ AREÁL LETŇANY 23. –
FOTODOKUMENTACE ZPRACOVALA: ING.ŘEHÁKOVÁ, VOŠ MĚLNÍK
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Třebenice Okres Litoměřice.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Mobility Project Cross Czech a.s.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
3.června 2012 Na náměstí je nás deset, osm pionýrů a dva turisté z Nepomuku.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
SVÁTEK SENIORŮ Brno Náměstí Svobody ……. Ve bylo oficiální zahájení za účasti PŘEDSTAVITELŮ MĚSTA BRNA. Záštitu nad akcí měli JUDr. Michal.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Estetika režného zdiva v díle Jana Kotěry
„Kde jsem potkal sv .Jana Nepomuckého“
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D_03.19.Testové.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
Májovci, ruchovci a lumírovci léta 19. století
T. J. SOKOL DŘEVOHOSTICE, TENISOVÝ ODDÍL
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE TENISOVÉHO ODDÍLU T.J.SOKOL DŘEVOHOSTICE
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
Spolky a kluby Tělovýchovná jednota Dříteň Sbor dobrovolných hasičů – Dříteň Sbor dobrovolných hasičů - Malešice.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Malé zimní dovádění Teplice nad Metují
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
BSE České Budějovice o. s.
Trhy kulturního dědictví a umění
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
v knihách pro děti a mládež
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Workshop Tramvaje na Václavském náměstí
Transkript prezentace:

Keramická plastika III. Kadaň

Výstava Sdružení výtvarných umělců keramiků a jejich přátel

Záštitu nad výstavou převzal starosta města Kadaně PeadDr Záštitu nad výstavou převzal starosta města Kadaně PeadDr. Jiří Kulhánek

16. června – 31. července 2012 Výstavní síň a další prostory Městského muzea v Kadani ve františkánském klášteře.

Ve specifickém prostředí františkánského kláštera v Kadani se letošní červen a červenec opět pořádá ve spolupráci: Městské muzeum v Kadani a Galerie u Adama třetí ročník Keramické plastiky, výstavy členů a přátel Sdružení výtvarných umělců keramiků. V současné době se jedná o autorsky největší výstavní akci české současné keramiky. Za uplynulé dva ročníky si mezi vystavujícími získala značnou oblibu. Ve spojení s rozsáhlou členskou základnou ...Sdružení výtvarných umělců keramiků (SVUK) dává předpoklady pro další úspěšné pokračování akce. Téměř čtyřicet vystavujících, přesněji třicet osm, dává v romantickém prostředí kláštera ucelenou informaci o současné české keramice. Ve výtvarné různorodosti i v materiálovém a technologickém rozsahu informaci nebývalé šíře. Do budoucna inspiruje zdejší unikátní architektonické a duchovní prostředí také možnost vniku děl na společné téma. Čerpání inspirace přímo v Kadani. Na bienále se setkáváme s řadou zasloužilých autorů zlaté éry české keramiky, stále dokládajících vysokou úroveň své tvorby. Autoři střední generace již tradičně předvádějí škálu výtvarných možností české keramiky. Salonní přehlídka přináší možnost seznámit se s tvorbou absolventů VŠUP i autorů prošlých různorodým školením. Ze členů SVUK se Keramické plastiky účastní skupina autorek spojených s Keramickým studiem Kohoutov. Účast nečlenů SVUK se stává obohacením výstavy o řadu zajímavých exponátů. Organizátoři Pavel Gavenda a František Vlček k výstavě připravili pro její diváky doprovodný program: praktickou ukázku keramické techniky RAKU a přednášku přední české autorky tvořící mimo jiné i z keramických hmot o pobytu českých keramiků na sympoziu v Číně v roce 2011. Citlivé zasazení objektů do zákoutí kláštera přináší pozoruhodné symbiosy s místní architekturou a unikátními freskami. Tato možnost, specifikum kadaňského bienále, by se měla stát výzvou pro autory a organizátory do budoucna. Bez nadšení organizátorů akce a ochotu vystavujících se takto rozsáhlá akce nemůže uskutečnit a zato všem patří poděkování. Obdivuhodná aktivita inspirující a přínosná pro českou keramiku a diváka! Dita Hálová

Hana Čermáková

Stanislav Čermák

Edita Devínská

Milan Exner

Gustav Fifka

Alexandra Gosmanová

Elžbieta Grosseová

Blanka Hasová

Blanka Hovorková

Milan Vendi Hůrka

Pavel Knapek

Zuzana Kořistka

Ludmila Kovaříková

Jiří Laštovička

Stanislav Martinec

Miroslav Oliva

Iva Ouhrabková

Karel Pauzer

Naděžda Potůčková

Hana Purkrábková

Jindřiška Radová

Šárka Radová

Pavel Rajdl

Helena Samohelová

Eva Slavíková

Magdaléna Smělá se Zdeňkem Majznerem

Eva Svobodová

Jaroslav Šafr

Lubomír Šilar

Jana Šlechtová

Petra Šťastná

Marta Taberyová

Gabriel Vach st.

František Vlček

Jindra Viková

Dalibor Worm

Milan Žofka

Keramická plastika II. Kadaň 12. června – 28. září 2010 Městské muzeum v Kadani Hlavní sezónní výstava po dvou letech opět představí tvorbu členů Sdružení výtvarných umělců keramiků. Exponáty budou instalovány přímo v atraktivním prostředí klášterních chodeb a zákoutí. Spatří je každý, kdo prastarý domov kadaňských františkánů navštíví.

Dopis předsedy Sdružení výtvarných umělců keramiků návštěvníkům výstavy : V roce 2008 se konal první ročník výstavy Keramická plastika, který měl mimořádný úspěch a překvapil především zajímavou konfrontací s duchovním prostředím jednoho z nejstarších poutních míst Čtrnácti svatých Pomocníků v českých zemích – františkánského kláštera v Kadani. Současný druhý ročník představuje 31 autorů, kteří se zabývají keramickou tvorbou a jsou ve své většině členy Sdružení výtvarných umělců – keramiků. Je to v krátké době již třetí výstava tohoto Sdružení, která svým způsobem zároveň přináší pohled na různé umělecké přístupy jak po tvůrčí, tak i po technologické stránce. Proto zde najdeme práce, které vycházejí především z tradičních sochařských přístupů, ale i díla, která reflektují současná umělecká východiska. Mezi jmény vystavujících najdeme řadu osobností jejichž práce jsou součástí domácích i zahraničních sbírek a svou podstatou přispěly k tváři moderní keramické plastiky. Zároveň na této výstavě najdeme i mnoho autorů, kteří se v tomto krásném a zajímavém prostoru představují poprvé. Úmyslně se vyhýbám konkrétním jménům, již vzhledem k počtu autorů, ale i jejich tvůrčího směřování, které by stálo za daleko hlubší rozbor než je úvodní řeč. Přesto jedno jméno zmíním. Je jím Alena Burešová, která nás náhle opustila uprostřed tvůrčí práce. Její vystavené Vzkazy, které v posledním období realizovala, jsou tak přítomnou připomínkou její osobnosti. Proto dovolte, aby tento ročník byl svým způsobem věnován právě této autorce, která přinesla do keramické tvorby řadu nových podnětů. Věřím, že současná výstava Keramická plastika II přinese všem návštěvníkům a zájemcům o umění mnoho hodnotných zážitků. Srdečné pozdravy Zdeněk Freisleben

Elžbieta Grosseová

Iva Ouhrabková

Václav Šerák

František Vlček

Milan Žofka

Vystavující Alena Burešová in memoriam Hana Čermáková Stanislav Čermák Edita Devínská Gustav Fifka Elžbieta Grosseová Jaroslava Prošková Jan Hričák Pavel Jarkovský Otilie Kletvíková Jindřich Kletvík Ludmila Kováříková Aleš Lamr Jiří Laštovička Magdaléna Monhartová Iva Ouhrabková Naděžda Potůčková Šárka Radová Helena Samohelová Eva Slavíková Magdaléna Smělá Václav Šerák Lubomír Šilar Petra Šťastná Marta Taberyová Ivan Terš Vladimír Uhlík Gabriel Vach Jindra Viková František Vlček Milan Žofka

Keramická plastika I. Kadaň 2008 Městské muzeum v Kadani

Miroslav Hudeček

Šárka Radová

www.kultura-kadan.cz/muzeum www.galerieuadama.cz www.artceramics.cz

Organizační a technická spolupráce: František Vlček Lukáš Gavenda Dita Hálová foto© František Vlček