AM Solvo, s.r.o. Nové rekvalifikace. Národní soustava kvalifikací Seznam dílčích kvalifikací Kvalifikační standart Hodnotící standart Plná kvalifikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání v České republice Konference ke kvalitě a uznávání neformálního vzdělávání 12. prosince 2007 Bratislava.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Zaměstnaní Učitele ZŠ Základní škola.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
Národní soustava kvalifikací Metodika naplňování NSK doplněné a upravené vydání Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Další vzdělávání a Rekvalifikace v ČR
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Národní soustava kvalifikací (NSK) Evropský rámec kvalifikací (EQF)
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Organizační struktura
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Euromanažer Rekvalifikační kurz Základy podnikání v „evropském kabátě“
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Vzdělávání sociálních pracovníků
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Informační systém NSK Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/ Možnosti dalšího vzdělávání Zdroj: MŠMT, NSK, CUCU ÚK o.p.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Seminář k rekvalifikacím Monika Pokorná Martin Sycha.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Organizační struktura
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

AM Solvo, s.r.o. Nové rekvalifikace

Národní soustava kvalifikací Seznam dílčích kvalifikací Kvalifikační standart Hodnotící standart Plná kvalifikace potom sestává z několika dílčích kvalifikací

Rozdíl mezi původními a novými rekvalifikacemi Původní – vše u vzdělávací instituce včetně rekvalifikační zkoušky, jen praxi si domlouvá s konkrétním pracovištěm Nové- vzdělávací instituce zajistí akreditovaný rekvalifikační program - zkoušku může provést tzv. autorizovaná osoba

Kdo je autorizovaná osoba? Autorizovanou osobou může být fyzická nebo právnická osoba Pokud je právnickou osobou, uvádí se zástupce autorizované osoby Tato osoba, resp. její zástupce provede zkoušky Zkouška je honorována a platí ji zkoušený

Autorizovaná osoba nebo její zástupce Odborník na danou problematiku Min.: 5 let praxe Pedagogické vzdělání či lektorský kurz Požadované vzdělání viz kvalifikace.cz/default.aspxhttp:// kvalifikace.cz/default.aspx - u každé dílčí kvalifikace rozepsány podrobně požadavky

Jak probíhají rekvalifikace Ú č astník se p ř ihlásí a) pouze ke zkoušce u autorizované osoby b) na akreditovaný rekvalifikační kurz ( u vzdělávací instituce, resp. přes úp) a poté se přihlásí ke zkoušce u autorizované osoby

Kontakt Mob.: D ě kujeme za Vaši pozornost