Měření kabelů. Měření vláken SM vláknaMM vlákna 1310 nm850 nm 1550 nm1300 nm 1625 nm Měří se po každé operaci  Výroba sekundární ochrany  Splétání kabelové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární odolnost betonových konstrukcí
Advertisements

Požární ochrana 2011 BJ13 - Speciální izolace
Ilustrace podkladů pro prezentaci
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
Elektrický rozvod v budovách pro bydlení - rozdělení
Přijímací řízení.
Ing. Martin Vyvážil, Ing. Vladan Prachař
Zkoušení asfaltových směsí
Výkon elektrického proudu
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Vodonepropustné betony – PERMACRETE®
Jištění vodičů s připojenými motory
Základy elektrotechniky
Přístroje pro bezpečnostní funkce
Zjednodušená deformační metoda
Tento soubor už se neudržuje.
Nerezový ocelový profil Warm Edge - Izolační skla GPD 2003.
Kvalita elektrické energie z pohledu distributora
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Silové transformátory vn/nn
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
STEELCRETE ® Kontrola a zkoušení Ing. Stanislav Smiřinský 5. Seminář Beton University, Plzeň,
Průřez vedení Ing. Jaroslav Bernkopf Průřez vedení
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Škola ISŠ-COP a JŠ Valašské Meziříčí Název Elektrické instalace
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Konduktometrie.
Jištění vodičů s připojenými motory
Test akutní toxicity na rybách
PROTIVÝBUCHOVÁ PREVENCE NV č. 406/2004 Sb.
Chemik technologických výrob projekt financovaný Úřadem práce.
Prof. Ing. Karel Pokorný, CSc.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Kabely s optickými vlákny
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Venkovní a kabelová vedení
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
ElfaPlus Fixwell™ Perfektní připojování kabelů na modulové jističe (MCB’s a chrániče (RCCB’s) … bez nářadí a v rozmezí sekund!
3. Základní, doplňkové a některé odvozené jednotky soustavy SI
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
z pohledu ČSN norem a PNE norem
Jak specifikovat beton a další produkty
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Ochrana při přetížení kabelů
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_SAUNY_E1-3.
odpor vodiče, supravodivost
Standardy pro vrstvy konstrukcí vozovek Ing. Stanislav Smiřinský
Zkušební postupy pro beton dle ČSN EN 206 Tomáš Vymazal
Ing. Irena Lysoňková FVTM UJEP
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Materiály optických kabelů
NEBEZPEČNÉ LÁTKY NÁZEV OPORY – POŽÁRNĚ TECHNICKÉ PARAMETRY HOŘLAVÉ A VÝBUŠNÉ LÁTKY JOSEF NAVRÁTIL Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
K aktuálním problémům zabezpečovací techniky v dopravě IV. 26. května 2011 Měření a testování odolnosti přepěťových ochran RAYCAP nestandardními testy.
Stanovení součinitele tepelné vodivosti 2015 BJ13 - Speciální izolace Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav technologie stavebních hmot.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zkoušení potrubí pro odvod kouře a tepla z pohledu výrobce Ing. Vilém Stanke.
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ MĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU.
VODIVÉ MATERIÁLY PRO ELEKTROTECHNIKU
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Stanovení součinitele tepelné vodivosti
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Obor: Elektrikář Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Domovní elektrická instalace
Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav
Transkript prezentace:

Měření kabelů

Měření vláken SM vláknaMM vlákna 1310 nm850 nm 1550 nm1300 nm 1625 nm Měří se po každé operaci  Výroba sekundární ochrany  Splétání kabelové duše (MLT)  Opláštění Archivace záznamů

Testování kabelů

Zkoušky v laboratoři Podle ČSN EN  E1 tah  E2 oděr  E3 tlak  E4 rázy  E6 opakovaný ohyb  E7 zkrut  E10 ohyb ve smyčce  E11A ohyb ve spirále  E11B ohyb „U“  E17 tuhost  F1 střídání teplot  F5 vodonepropustnost

Zkoušky požární odolnosti v EZÚ Části 1 a 2 IEC metody zkoušek pro šíření plamene pro jeden vertikálně instalovaný vodič nebo kabel Část 3 IEC uvádí v různých částech detaily zkoušek tam, kde je určitý počet kabelů svázán do svazku tak, aby vytvořily zkušební vzorky instalace. Část 3-10: Zařízení ČSN EN Část 3-21: Kategorie A F/RTato část normy zahrnuje kategorii A F/R a platí pouze pro silové kabely s vodiči o průřezu větším než 35 mm2 nainstalované na zkušebním žebříku, které jsou rozmístěny na přední a zadní straně žebříku tak, aby se dosáhlo celkového jmenovitého objemu nekovového materiálu 7 litrů na jeden metr zkušebního vzorku. Doba přiložení plamene je 40 minut. Tento způsob montáže je určen pro speciální kabely navržené pro použití v jednotlivých instalacích, když to specifikace pro kabel vyžaduje. Kategorie A F/R není určena pro všeobecné použití. Část 3-22: Kategorie Aplatí pro silové kabely nainstalované na zkušebním žebříku tak, aby se dosáhlo celkového jmenovitého objemu nekovového materiálu 7 litrů na jeden metr zkušebního vzorku. Doba přiložení plamene je 40 minut. Tento způsob montáže používá přední stranu žebříku. Pro kabely s vodičem o průřezu větším než 35 mm2 se podle počtu požadovaných zkušebních kusů kabelu použije standardní nebo široký žebřík, pro vodič s průřezem rovným nebo menším než 35 mm2 se použije standardní žebřík. Tato kategorie je určena pro všeobecné použití tam, kde se požaduje vyhodnocení velkých objemů nekovových materiálů ČSN EN Část 3-23: Kategorie BTato část normy zahrnuje kategorii B a platí pro silové kabely nainstalované na zkušebním žebříku tak, aby se dosáhlo celkového jmenovitého objemu nekovového materiálu 3,5 litrů na jeden metr zkušebního vzorku. Doba přiložení plamene je 40 minut. Tento způsob montáže používá přední stranu žebříku. Tato kategorie je určena pro všeobecné použití tam, kde se požaduje vyhodnocení středního objemu nekovových materiálů. Část 3-24: Kategorie CTato část normy zahrnuje kategorii C a platí pro kabely nainstalované na zkušebním žebříku tak, aby se dosáhlo celkového jmenovitého objemu nekovového materiálu 1,5 litrů na jeden metr zkušebního vzorku. Doba přiložení plamene je 20 minut. Tento způsob montáže používá přední stranu standardního žebříku. Tato kategorie je určena pro všeobecné použití tam, kde se požaduje vyhodnocení nízkého objemu nekovových materiálů. Část 3-25: Kategorie DTato část normy zahrnuje kategorii D a platí pouze pro malé kabely s vnějším průměrem 12 mm nebo menší a průřezem 35 mm2 nebo menším nainstalované na zkušebním žebříku tak, aby se dosáhlo celkového jmenovitého objemu nekovového materiálu 0,5 litrů na jeden metr zkušebního vzorku. Doba přiložení plamene je 20 minut. Tento způsob montáže používá pouze přední stranu standardního žebříku. Tato kategorie je určena pro použití malých kabelů, kde se požaduje vyhodnocení velmi nízkého objemu nekovových materiálů.

ČSN EN Měření hustoty kouře při hoření kabelů za definovaných podmínek - Část 1: Zkušební zařízen ČSN EN Měření hustoty kouře při hoření kabelů za definovaných podmínek - Část 2: Zkušební postup a požadavky. ČSN EN Zkoušky plynů vznikajících při hoření materiálů z kabelů - Část 1: Zkušební zařízení ČSN EN Zkoušky plynů vznikajících při hoření materiálů z kabelů - Část 2-2: Postupy - Určení stupně kyselosti plynů během hoření materiálů kabelů měřením pH a vodivosti ČSN EN Zkoušky plynů vznikajících při hoření materiálů z kabelů - Část 2-3: Postupy - Určení stupně kyselosti plynů během hoření materiálů kabelů stanovením váženého průměru pH a vodivosti kompositních materiálů ČSN IEC Zkoušky elektrických kabelů za podmínek požáru - Celistvost obvodu - Část 11: Zařízení - Samostatné hoření při teplotě plamene alespoň 750 °C ČSN IEC Zkoušky elektrických kabelů za podmínek požáru - Celistvost obvodu - Část 25: Postupy a požadavky - Kabely s optickými vlákny

Připravujeme  Buffer 0,6 mm  Buffer 0,9 s kevlarem  Duo buffer  Kabely do arktických podmínek  Říční kabel

Dotazy

Děkuji za pozornost