V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
09.1 Chodec v silničním provozu
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Zdroj obrazového materiálu
Poměr Prvouka 2. ročník ZŠ
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DOPRAVNÍ ZNAČKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
stůj, dej přednost v jízdě
Název Dopravní výchova - značky
Umíte se chovat na silnici?
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
Dětské dopravní hřiště Liberec
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
D o z p n r.
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_20_CHOVÁNÍ CHODCE TÉMA: CHOVÁNÍ CHODCE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_09_17_dopravní značky 5
Bezpečně na cestách: dopravní výchova
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky z jedné strany na druhou a to můžete udělat pouze tak, že odpovíte správně na zadanou otázku. Za každou správně zodpovězenou otázku se dostane cyklista o jeden dílek dál... tak pojďme na to..

Nejdříve začneme jednoduchou otázkou.... co myslíte copak nám říká následující dopravní značka ? Zákaz vjezdu cyklistůmStezka pro cyklisty

Budeme jednoduchou otázkou pokračovat.... copak nám říká tato značka ? Stezka pro chodceZákaz vstupu chodcům

Jedou cyklisté zobrazení na fotografii správně ? NEANO

Následující obrázek je hodně rozmazaný, ale přesto je vidět jak se lidé chovají. Myslíte si, že je na obrázku vše správně? Na autobusovém nádraží není chodec povinný užít přechod pro chodce pokud tím neohrozí plynulost dopravy. Všude se musí chodit po přechodu pro chodce. Osoby na fotografii jdou chybně.

Copak říkáte následujícímu obrázku? Udělali cyklisté na obrázku chyby? Pokud ano, kolik? 1 chyba2 chyby

Žádné kolo, ale maminka s holčičkou. Pokud nikoho neohrozím a nejede žádné auto můžeme přejít i vedle přechodu pro chodce. Chybami se člověk učí, ale takové chyby mohou být osudové. Rozhodně by měli jít po přechodu pro chodce!

Copak mi řeknete na tohle ? Cyklista si něčeho nevšiml! Chodec nesmí ohrozit cyklistu!

Odpovězte na otázku.... Po přechodu pro chodce mohu jít po jakékoliv straně. Důležité je abych šel po přechodu pro chodce Na přechodu pro chodce se chodí vpravo! Na přechodu pro chodce se chodí..... ?

S tímto obrázkem si nevím rady, pomůžete mi ? Auto i cyklista nejedou správně! Na tomto obrázku je vše v nejlepším pořádku.

Jako by na fotce něco nebylo správně, ale co ? Rozhodně není v pořádku samotné odbočování cyklisty. Nejsem si vědom, že by něco nebylo v pořádku. Při změně směru jízdy je povinen cyklista dát znamení o změně směru jízdy

Jste perfektní! Díky vám se cyklista dostal bez úrazu na druhou stranu silnice. Protože jste mu tak skvěle pomohli jsem si jistý, že sami budete v budoucnu jezdit bezpečně a podle předpisů. Blahopřeji vám!