V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 14_ Místo, kde žijeme Bezpečné přecházení
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Bezpečnost silničního
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
126.1 Jednoduché křižovatky, pravidlo pravé ruky
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Název Dopravní výchova - křižovatky
Název Dopravní výchova - značky
Umíte se chovat na silnici?
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Dětské dopravní hřiště Liberec
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Vypracovaly: Jitka Adámková Alena Cekotová Tereza Češková.
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_17_ 17_cyklista.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková ! ? ! ? Klikni na obrázek!
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Moje přečtené knihy Leden 2016 Alexandra Hendrychová, 2.A., ZŠ U Pálenice.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Autor: Mgr. Radana Marelová
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
NeRiskuj.
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Bezpečně na cestách: dopravní výchova
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
DOPRAVNÍ ZNAČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová.
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky z jedné strany na druhou a to můžete udělat pouze tak, že odpovíte správně na zadanou otázku. Za každou správně zodpovězenou otázku se dostane cyklista o jeden dílek dál... tak pojďme na to..

Nejdříve začneme jednoduchou otázkou.... co myslíte copak nám říká následující dopravní značka ? Dej přednost v jízděPozor trojúhelníky na silnici

Budeme jednoduchou otázkou pokračovat.... copak nám říká tato značka ? Rozsviťte světlaHlavní silnice

Copak k tomu obrázku můžete říct ? Pedály s odrazkami, je to povinná výbava na kolo a každý cyklista je musí na kole mít. Luxusní pedály, na kole nejsou zapotřebí a stačí obyčejné bez odrazek.

Následující obrázek je hodně rozmazaný, ale přesto je vidět jak se lidé chovají. Myslíte si, že je na obrázku vše správně? ANO lidé jsou na autobusovém nádraží a nic jim nehrozí NE na co by jinak byly přechody pro chodce

Copak říkáte následujícímu obrázku ? Vše je v pořádku, cyklista nemusí jezdit přes křižovatku pokud se na to necítí být dost dobrý... Přes přechod se musí kolo vést

Jede po chodníku, přilbu má a dává pozor... Tak to má být přece nikoho nemůže ohrozit!?! Stejně jako v autě... cyklista se nevěnuje řízení, nedává pozor a nemůže rychle reagovat. Ohrožuje jiné i sebe.

Copak mi řeknete na tohle ? Ideální situace, kdyby se tak chovali všichni. Pěšky jdou zbytečně pomalu. Měly by jet, ať rychle opustí přechod pro chodce.

Máte mi co říct k této fotografii ? Cyklista nemusí být tak moc osvětlen. Stačí přední a zadní Světlo. Cyklista musí být při jízdě večer dobře viděn a proto má reflexní proužek a odrazky v paprscích kol – je to správně.

S tímto obrázkem si nevím rady, pomůžete mi ? Cyklista zcela správně zastavil na přechodu pro chodce a sleduje cestu než přejde. Cyklista sice zastavil, ale má zastavit před přechodem pro chodce. Je to špatně.

Řekl bych, že teď už to nesmíte zkazit.... před cílem Co vy na to ? Na silnici, i když jednu na koloběžce pro mě platí stejná pravidla jako pro cyklistu. Konečně se nemusím držet pravidel a předpisů – jedu na koloběžce.

Jste perfektní! Díky vám se cyklista dostal bez úrazu na druhou stranu silnice. Protože jste mu tak skvěle pomohli jsem si jistý, že sami budete v budoucnu jezdit bezpečně a podle předpisů. Blahopřeji vám!