PC Personal Computer Osobní počítač. Historie PC Osobní počítač.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače v běžném životě kolem
Advertisements

1 1 1.
Seznámení s počítačem.
 Na design Nokie N97 slýchávám dosti protichůdné reakce. Mnoha lidem se líbí, některým trochu neuspořádané umístění prvků na přední straně nesedí. Já.
VY_32_INOVACE_A3-04 OSOBNÍ POČÍTAČE - DRUHY AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU S POZNÁVACÍM TESTEM.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Historie PC Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
Téma: ​ Práce s informačními a komunikačními technologiemi, ​ Práce s kompenzačními pomůckami pro zrakově handicapované Projekt: Integrace žáků se zrakovým.
HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_B3 – 07.
PC Vstupní periferie.
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Počítače a jejich druhy Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Procesory.
Marketing & IT Jakub Stránský 19. prosince Marketing? Uskutečnění směny na trhu „Marketing je společenský a řídící proces, ve kterém jednotlivci.
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
Základní pojmy v informatice
NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGIE NOVÁ ARCHITEKTURA V KOREI.
Tablety (mobilní zařízení)
Počítačová sestava – Základní hardware I.
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Počítač a jeho složení.
Počítače IV - PC Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Jakub Špork 10. ledna ICT – pojmová rozlišovačka  Informační systém - informační technologie - komunikační technologie – hardware -
Identifikátor materiálu: EU
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
POČÍTAČ HARDWARE A SOFTWARE. POČÍTAČ stroj na zpracování informacístroj na zpracování informací ve všech oborech lidské činnostive všech oborech lidské.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 3 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová a mouse a keyboard a notebook PC a monitor a printer.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.3 Ovládací a signalizační.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín  Materiál slouží jako výkladová prezentace k tématu „Konstrukční typy PC“, je vhodný.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Mobilní telefony a tablety
Vytvořil: Jiří Burda © Arduino.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
PC Vstupní periferie.
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_03
Personal Computer Osobní počítač
Internet - historie.
Informační a komunikační technologie
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Informační a komunikační technologie
Herní zařízení-tablety
História počítačov Mgr. Zuzana Šlepecká
Počítače v běžném životě kolem
Mgr. Miroslava Telingerová
Historie výpočetní techniky
Transkript prezentace:

PC Personal Computer Osobní počítač

Historie

PC Osobní počítač

Současnost

PC All in one

PC Book size

PC Light CASE

PC Design CASE

Miniaturizace

PC Palmtop

PC Notebook

PC Netbook

PC Raspberry Pi

PC Mini

Mobily, tablety

Pocket PC

Tablet

Mobil

Průmyslové PC

Pouze potřebné ovládací prvky k dané aplikaci Průmyslové PC

Dotyková obrazovka Odolnost proti prachu a nečistotám Průmyslové PC

Klávesnice odolná proti znečištění

RACK PC (servery)

RACK PC

Montáž do skříně RACK PC

Jednočipové počítače

ATMEL Miniaturizovaný jednoduchý počítač

je řídícím prvkem různých přístrojů Jednočipový počítač

je řídícím prvkem robotů