Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nadace Jihočeské cyklostezky Aktivity Nadace Jihočeské cyklostezky Seminář: Rozvoj cykloturistiky v jižních Čechách, Třeboň,
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Zábřeh, cyklostezka na opuštěném tělese dráhy
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Hřbitovy- naše kamenná historie
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
 Zaměření: vznik šesti partnerských informačních center pro šest venkovských území  Financování projektu:  Celkové výdaje: ,- Kč  Způsobilé.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Bike konference 2012 Jihomoravský kraj. Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Hřbitovy- naše kamenná historie
Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.

Představení projektu Společně a každý zvlášť po stezkách Projekt spolupráce zaměřený na:  tvorbu pěších tras a hippostezek  přípravu soupisů a map kulturního dědictví venkova

Partneři projektu Společně a každý zvlášť po stezkách Zapojené území:  MAS – Partnerství Moštěnka  MAS Společná cesta  MAS Nízký Jeseník

Financování projektu Společně a každý zvlášť po stezkách Programu rozvoje venkova opatření IV.2.1 Realizace projektů spolupráce Rozpočet projektu MAS - PMMAS Nízký Jeseník MAS Společná cesta Celkem Celkové způsobilé výdaje Kč Kč Kč Kč Vlastní zdroje MAS Kč Kč Kč Kč Dotace Kč Kč Kč Kč

Výstupy projektu Společně a každý zvlášť po stezkách  Plánovaným prvním výstupem budou soupisy a mapy kulturního dědictví venkova.  Na podporu této aktivity vzniknou propagační materiály (letáky), které budou obsahovat nejzajímavější části ze soupisů kulturního dědictví venkova pro širokou veřejnost.  Hlavní společnou aktivitou v projektu je realizace pěších stezek a hippostezky  Na podporu této společné aktivity vytvoříme soubor map s vyznačením nových pěších tras a hippostezky.

MAS – Partnerství Moštěnka Společně a každý zvlášť po stezkách I. Aktivita – vytvoření soupisu kulturních památek MAS – PM 11. Aktivita - Realizace pěší stezky  Vybudování pěší stezky na rozmezí dvou krajů. Olomouckého a Zlínského kraje.  Trasa bude mít 21,7 Km.  Podél trasy bude umístěno 9 ks dřevěných informačních tabulí, 9 ks dřevěných rozcestníků a 6 ks odpočívadel. Odpočívadla budou sety – lavičky, stoly, odpadkové koše, v některých případech budou i nadstřešeny.

Trasa pěší stezky MAS - PM Společně a každý zvlášť po stezkách

MAS Nízký Jeseník Společně a každý zvlášť po stezkách Realizace pěší stezky  Zaměřuje svoji pěší stezku na poznávání přírodních zajímavostí – vulkanitů v okolí Slezské Harty.  Součástí stezky budou informační tabule, rozcestníky a lavičky.  Takto ucelený soubor pěších tras bude mít velký přínos pro rozvoj území z hlediska návazných služeb pro cestovní ruch. Cílem je také umožnit místním obyvatelům poznat svůj region a umožnit jim porozumět vzniku části republiky, kde žijí.

Společně a každý zvlášť po stezkách

MAS Společná cesta Společně a každý zvlášť po stezkách  1. aktivita - Soupis kulturních památek venkova (regionu)  2. aktivita - Vybudování hippostezky s umístěním salaší pro odpočinek koní, směrovek, tabulí atd.  V regionu se velmi rozvinula hippoturistika. Bohužel zatím není v regionu vytvořeno mnoho zázemí, které by tito turisté mohli využívat

Harmonogram projektu Společně a každý zvlášť po stezkách  05 – : Zpracování soupisu kulturních památek MAS-PM a MAS SC.  10 – : Tvorba propagačních materiálů, které budou obsahovat nejzajímavější části ze soupisů kulturního dědictví venkova pro širokou veřejnost. Zpracování map s vyznačením pamětihodností, tvorba brožury.  12 – : Tvorba propagačních materiálů - soubor map s vyznačením nových pěších tras a hippostezky.  04 – : Realizace pěších stezek a hippostezek.

Společně a každý zvlášť po stezkách DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.,