13. 9. 2011 Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A1,A2, A , Krajský.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A2, A4, A5 6. –
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Základní registr obyvatel
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Účetní reforma v druhém roce
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK

Současný stav aktivy A5  Vytváření nového odboru, který bude sloužit jako projektová kancelář Plzeňského kraje  Vytváření vzdělávacích materiálů a příprava vzdělávání pro zaměstnance KUPK i ZZO - vzdělávání zaměstnanců v oblasti projektového řízení a nově nastavených procesů  Změna interních dokumentů (směrnic), vytváření metodiky pro řízení projektů a jejich připomínkování

Proces vzniku nového odboru  Nový odbor vznikne transformací oddělení technické podpory a publicity (k )  Vznik nového odboru nebude v současné době doprovázen nárůstem zaměstnanců  Vznik odboru nepovede v současné době ke snížení či přesunu zaměstnanců z jiných odborů KUPK

Důvody vzniku nového odboru  Odlehčení odborům KUPK a ZZO s přípravou a realizací projektů financovaných z externích zdrojů  Vytvoření jednotné metodiky pro přípravu a realizaci těchto projektů  Soustředění informací o realizovaných projektech na jednom místě (možnost lepšího plánování finančních toků)  Vytvoření stabilní, zkušené projektové kanceláře pro přípravu žádostí o externí financování v příštím programovacím období

Vzdělávání zaměstnanců v oblasti projektového řízení a nově nastavených procesů Vzdělávání bude rozděleno do dvou částí:  V první části jsou proškoleni všichni bezprostředně dotčení pracovníci (zejména vedoucí odborů a oddělení a projektoví manažeři).  Druhou skupinou proškolených pracovníků budou vytipovaní pracovníci úřadu, kteří by měli mít alespoň základní znalost o projektovém řízení, jeho principech a základních aspektech.

Typy a termíny plánovaných školení A5 - Projektové řízení - teorie PŘ (1.část)  středa sál ZPK (8:00 – 15:00)  úterý (8:00 – 15:00)  vedoucí odborů, oddělení a projektoví manažeři A5 - Projektové řízení - PŘ v prostředí KÚPK (2.část)  středa (8:00 – 15:00)  úterý (8:00 – 15:00)  vedoucí odborů, oddělení a projektoví manažeři

Typy a termíny plánovaných školení A5 - Plánované změny v oblasti PŘ  pátek sál ZPK (9:00 – 11:00)  čtvrtek sál ZPK (9:00 – 11:00)  pátek sál ZPK (9:00 – 11:00)  všichni zaměstnanci KÚPK, ředitelé ZZO, vedoucí zřizovatelských odborů Přihlašování na školení proběhne přes Helpdesk  jedná se o požadavek na interní školení

Změna interní dokumentace  Nahrazení – „Směrnice S vytváření projektových týmů“ „ Směrnicí projektové řízení“,  Nahrazena Směrnice RPK systém řízení projektů EU. Celý systém bude nově popsán dvěma základními typy dokumentů:  Metodikou projektového řízení  Řídící dokumentací (vzory, šablony, typ. procesy)

Další plánované kroky  Dokončení změn interní dokumentace a její rozeslání k připomínkování do konce září 2011  Proškolení zaměstnanců KUPK a ZZO do konce listopadu 2011  Administrativní zajištění vzniku nového odboru do konce prosince 2011

Kontakt HOSMAN Rudolf vedoucí oddělení technické podpory a publicity Odbor fondů a programů EU OFPEU Místnost: Americká 3 Plzeň Klapka: Mobilní telefon:

Děkuji za pozornost Rudolf Hosman