MULTIKULTURA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH (posílení studentských znalostí, dovedností a kompetencí pro přímou práci s minoritami) „Bylo podpořeno Ministerstvem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role vzdělávání v soudobé společnosti na příkladu České republiky
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Koncept praxí a stáží1 PSY 413 Praxe a stáže (poradenství- děti a mládež) PhDr. Ivana Poledňová, CSc., Mgr. Milan Růžička.
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s. Jihlava Matky Boží Jihlava, IČ tel
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Mabistrát hlavního města Prahy
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Cesta k uplatnění na trhu práce
Kariérové poradenství a podnikavost
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
Vzorový projekt pro gymnázia
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

MULTIKULTURA V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH (posílení studentských znalostí, dovedností a kompetencí pro přímou práci s minoritami) „Bylo podpořeno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci dotačního programu Podpora vzdělávání v jazycích národnostních menšin a multikulturní výchovy v roce 2012“.

Podpora jazykových kompetencí Romský jazyk - výuka navazuje na rozvrh, aktuální informace jsou na sdíleném třídním mailu (úvodní info Mgr. H. Syslová, dále dle skupin). Ruský jazyk - výuka navazuje na rozvrh, aktuální informace jsou na sdíleném třídním mailu (úvodní info Mgr. L. Friedrich, dále dle skupin) Anglický jazyk - výuka navazuje na rozvrh, aktuální informace jsou na sdíleném třídním mailu (úvodní info Mgr. M. Ježdíková, dále dle skupin). Německý jazyk - výuka navazuje na rozvrh, aktuální informace jsou na sdíleném třídním mailu (úvodní info Mgr. L. Schwarzová). Český jazyk - výuka navazuje na rozvrh, aktuální informace jsou na sdíleném třídním mailu (úvodní info Mgr. Krajáková).

Multikulturní výchova Základy romistiky, Multikulturní výchova, Národnostní menšiny – zápis do skupin a aktuální rozvrh v hlavní budově školy (nástěnka u sekretariátu). Bližší info u vyučujících dle skupin (změny rozvrhu, požadavky a aktuální informace). Návštěva Domu národnostních menšin – informace a pedagogický dozor zajišťuje vždy třídní učitel/učitelka (nutné předem domluvit se zástupcem pro SOŠ – Mgr. A. Beran pro úpravu rozvrhu a návrat do výuky).

Sdílení příkladů dobré praxe 4 pracovní skupiny Problematika neslyšících – Mgr. Kleisnerová Výuka projektových zkušeností (denní/ dálkové studium) – Mgr. Schmidová Rodinné příběhy (projektové dny) – Mgr. Rollová Po zapsání do skupiny obdržíte informace od vyučující (na prvním setkání pracovní skupiny). Rozpis a úvodní termíny na nástěnce – hlavní budova, u sekretariátu.

Kariérní a personální poradenství Mgr. Z. Nováková – termíny dle rozpisu na nástěnce – školní budova 1. patro, individuální termíny – nutné se předem domluvit ( určeno zejména pro dálkovou formu studia). JUDr. Z. Gailová – po konzultačních hodinách, individuální termíny po předchozí telefonické dohodě, kontakt přes sekretariát školy (určeno zejména pro dálkovou formu studia).

Přednáška k národnostním menšinám

Skupinová práce studentů Vysídlení vesnic na Rokycansku

Hrajeme si s češtinou

Literární práce studentů

D ě k u j e m e