… správný cíl vaší cesty!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Turisticky významné území Hradecko
Památky Unesco Česká republika.
Vytvořila Beata Duchková
Královéhradecký kraj.
Ján Chládek Vít Nakládal
Královéhradecko
David Šaffek Aneta Tarabíková 04.B
Kostelec nad Černými lesy
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Zámek Sychrov Klára Panušková.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Vizovice Eliška Kratinová.
Kultura.
Příroda Benešovska.
Prezentace turistické oblasti
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ČR – Královehradecký kraj
 Počet obyvatel:cca 550 tisíc  448 obcí  Hlavním centrem kraje Hradec Králové.  Chráněnné krajinné oblasti :Broumovsko, Orlické hory a Český ráj.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV. Téma: Regiony ČR
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
území oblíbené sportovci a turisty
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Královéhradecký kraj.
Město Brno.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Turisticky významné území Hradecko …správný cíl Vaší cesty!
Turisticky významné území Hradecko …správný cíl Vaší cesty!
Královehradecký kraj je vyšší samosprávný celek České republiky. Leží celý téměř na severovýchodě Čech. Na jihu sousedí s Pardubickým.
DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Bc. Petra Zivrová MÁME VÁM CO NABÍDNOUT.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Pardubický kraj Ročník: 9.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – východočeská města.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Č e s k á r e p u b l i k a Která část České republiky je označena žlutě?
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
ŠKOLY PRO VENKOV.
Královéhradecký kraj-opakování
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Č e s k á r e p u b l i k a Která část České republiky je označena žlutě?
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

… správný cíl vaší cesty! Vložit šipku … správný cíl vaší cesty!

Mapa území

Charakteristika území rovinatá krajina rozsáhlé hradecké lesy množství rybníků a písníků hustá síť cyklostezek bohatství architektonických a kulturních památek památky s vazbou na staročeskou tradici

Atraktivity území Hradec Králové: Bílá věž – dominanta města Městská památková rezervace a zóna Učebnice architektury Unikátní a ucelený soubor staveb moderní architektury – Josef Gočár, Jan Kotěra a další Chlum u Hradce Králové (10 km směr Jičín) Areál bitvy 1866 a naučné stezky, rozhledna Cyklostezky a nově otevřené interaktivní Muzeum války 1866 Každoroční vzpomínkové akce s bitevními ukázkami

Atraktivity území Zámek Hrádek u Nechanic (15 km směr Nový Bydžov) styl anglické novogotiky s nádherným parkem Golfové hřiště Bohatý kulturní a edukativní program Zámek Karlova Koruna (22 km směr Praha) Perla barokní gotiky (stavitel Jan Santini Aichel), nyní ve vlastnictví bratrů Kinských dal Borgo Nedaleký hřebčín EQUUS Kinský Zámecká zahrada s pohádkovou stezkou pro děti

Atraktivity území - Barokní kaple Zjevení Páně ve Smiřicích (16 km směr Náchod), národní kulturní památka s oltářním obrazem Klanění tří králů od Petra Brandla, bohatý kulturní program - Proboštův mechanický betlém v Třebechovivích pod Orebem (12 km směr Ostrava) -unikátní muzeum betlémů, momentálně v rekonstrukci - PodorlickýsSkanzen lidových staveb východních Čech v Krňovicích (14 km směr Ostrava) skanzen a zajímavé edukativní programy pro děti a mládež

Atraktivity území Archeopark Všestary (6 km směr Jičín) „pravěk na vlastní kůži“ v nově zbudovaném areálu, archeocyklostezky Hankův dům v Hořiněvsi (památková zóna 1866) dům-muzeum významného českého obrozence Památková zóna 1866 (okolí Chlumu) obce zasažené válečnými událostmi v roce 1866, množství památníků a hrobů, naučné stezky, informační tabule, místní architektura

Doplnit foto

Zážitky na Hradecku Lanové centrum Stříbrný rybník Grilování, relaxace i sport v Městských lesích Golf na Hrádku u Nechanic Jízda turistickým vláčkem Plavba na kolesových parníčcích po Labi Návštěva fungující Labské vodní elektrárny Návštěva Obřího akvária Kavárna v Muzeu východních Čech Pohádkové putování městem Edukativní programy v Krňovicích Pravěk na vlastní kůži ve Všestarech Interaktivní muzeum na Chlumu Cyklo a hipostezky Kostýmované prohlídky zámků Karlova Koruna a Hrádek u Nechanic Koncerty vážné hudby v zámecké kapli ve Smiřicích nebo na Hrádku u Nechanic Jak se žilo za našich předků v Pileticích a Krňovicích … a mnoho dalších

Kalendář významných akcí 2012 Kompletní přehled nejvýznamnějších akcí v jednotlivých atraktivitách je vydán v formě Kulturního kalendáře Hradecko!

Novinky 2012 Rok 2012 v Hradci Králové vyhlášen „Rokem vody“ Nový okruh pohádkového putování Hradcem Králové se zaměřením na okolí řek Labe a Orlice (uvedení 13.5.) 31.3. slavnostní otevření nové expozice v rozšířeném Muzeu války 1866 na Chlumu Pohádkový okruh v zámeckém parku Karlovy Koruny v Chlumci nad Cidlinou, speciální prohlídky zámku s historickými osobnostmi Otevření rozšířeného archeoparku ve Všestarech (podzim)

Kam pro informace? www.hradecko.eu www.ic-hk.cz