KOMUNIKACE A KOOPERACE VE FOTBALE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
Advertisements

Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Rozvojový program Excelence středních škol 2012
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Prezentace klubu.
FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Hlavní doškolovací seminář 2012
S POLUPRÁCE UK FTVS A ČSTV Mgr. Lenka Kovářová, MBA
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Ragbyová Akademie Yvese Perrota Leden 2013 Karel Ševčík, Filip Vacek, Jan Macháček, Antonín Brabec.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Rodičovská schůze GKL. Mgr. Pavel Máj Vzdělání SPGŠ, specializace předškolní a mimoškolní pedagogika a TV FTVS – UK, specializace golf Člen PGAC od 2012.
JITKA KLIMKOVÁ UEFA KONFERENCE NYON 2009 CÍLE: 1.TECHNICKÁ ZPRÁVA FINSKO TRENDY ŽENSKÉHO FOTBALU 3.UEFA SOUTĚŽE PRO ŽEN 4.POZVÁNKA MS.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Kondiční příprava hráče baseballu
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
ATLETIKA přednáška.
ATLETIKA přednáška. Požadavky na ukončení studia atletiky 1.Ústní zkouška 2.Praktické splnění vícebojů a metodických výstupů 3.Splnění všech praktických.
Dobrá škola ?. Co je produktem školy? Výstupy: výsledky dlouhodobé efekty.
1 Fakultní ZŠ Olomouc, Tererovo nám. 1 VÝHODY PRO ŽÁKY SPORTOVNÍCH TŘÍD.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o.
Vzdělávání trenérů Česká rugbyová unie. Akční vzdělávací plán ČSRU 2008 Bonifikační program – finanční odměna za kvalifikované trenéry Trenérský kalendář.
Řízení sportovního tréninku
Tvořivost ve hře a tréninku
Psychologie pro sportovní praxi
Marketing sportu Průvodce studiem. Úvod Tato prezentace má sloužit k lepší orientaci ve studijních materiálech Předmět je koncipován jako navazující na.
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Czech Volleyball Federation.
Sady 5. května Plzeň
Regionální komise (Praha, ). Aktiv předsedů OFS a KFS Nymburk, Zahájení (předseda RK p. Vrzáček) 2. Aktuální informace FAČR (GS)
FC Slovan Rosice, o.s.. Činnost klubu v roce 2015 Informace v číslech: ● Počet týmů – 11 ● Členská základna – 247 členů ● Roční rozpočet – ,-
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Dívčí složka volejbalu v Příbrami TJ BANÍK PŘÍBRAM VOLEJBALOVÝ KLUB POD SVATOU HOROU.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
FC Slovan Rosice, z.s..
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
1. KRAJSKÁ GRASSROOTS KONFERENCE
ROZVOJ ŽENSKÉHO FOTBALU
Otakar Mestek, Michal Blažej
Projekt „Létající trenéři“
Nábor mladých fotbalistů
SPOLUPRÁCE FAČR, KFS A OFS Václav Kohout, sekretář PKFS
Prezentace Kristek Jakub
Projekt Podpora žáků s SVP
ATLETIKA přednáška.
BSE České Budějovice o. s.
SK Benátky nad Jizerou z.s.
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Studijní obor Fyzioterapie
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
VTM 2019/2020 Bedřich Ščerban.
Transkript prezentace:

KOMUNIKACE A KOOPERACE VE FOTBALE JUDr. Ladislav Valášek, viceprezident UČFT, člen redakční rady časopisu „Fotbal a trénink,“ člen dozorčí rady Fotbalových internacionálů a předseda představenstva FC Tescoma Zlín Valbacker International s.r.o. www.valbacker.com

Obsah semináře Velké a malé fotbalové kluby Systém podpory talentované mládeže Tréninkový proces – komplexnost, diferenciace a individuální přístup Školní vzdělání a fotbal Diskuse

Velké a malé fotbalové kluby Velké profesionální ligové fotbalové kluby Větší neprofesionální kluby Amatérské fotbalové kluby - Právní formy - Struktura a fungování - Financování - Marketing ČMFS, UEFA a FIFA

Sytém podpory talentované mládeže Institucionalizované formy: Systém ST a SCM (dotace od státu – MŠMT, ČMFS + kvalifikovaní trenéři) Mládežnické soutěže, turnaje a jiné projekty Grassroots Krajské výběry a mládežnické reprezentace Solidarity Payment dle pravidel FIFA Ostatní formy: Podpora mládežnické základny ze strany fotbalového klubu (včetně sponsorů mládeže) a školy (ST a SCM, individuální formy studia) Rodiče a škola Spolupráce se sponsory a hráčskými agenty

Tréninkový proces mládeže Dříve největším učitelem fotbalu – ulice (plácky ve městech a na venkově) V ČR velká historická tradice – moderního systému tréninku s kvalifikovanými učiteli a trenéry Trenérská kvalifikace – systém licencí UEFA a specializace na mládež „Trenér mládeže“ - důležitá nejen znalost fotbalu, ale i pedagogiky a zjm. pozitivní motivační přístup Princi komplexnosti, diferenciace a individualizace tréninku mládeže (ve fotbalovém klubu i mimo klub) Tréninkový proces ve fotbalovém klubu (kondiční, technický, herní a taktický trénink, mentální trénink Individuální a skupinové formy doplňkového tréninku (zjm. se soukromým trenérem, v rámci privátních fotbalových škol a letních kempů apod.) Zdravý životní styl sportovců (výživa, pitný režim, rehabilitace, fyzioterapie, relaxace, vzdělán¨í)

Školní vzdělání a fotbal Staré zásady: Učit se, učit se, učit se + škola hrou + nejlepším trenérem je fotbalová hra ST na vybraných základních školách a SCM na vybraných středních školách (ve spolupráci s vybranými fotbalovými kluby) + VŠ a vrcholový fotbal fotbalový klub – rodiče – škola rodiče – klub – škola hráč – trenér – učitel – rodič – hráčský agent celoživotní vzdělávání se týká i fotbalistů

Diskuse Jaké trendy v zahraničí? - od fotbalového učedníka k fotbalovému studentu (fotbalové akademie) - především láska k fotbalu + hra s míčem + kombinační útočná atraktivní hra - radost ze hry a až potom výsledky - škola základ života + zdravý moderní způsob života Jaké trendy v ČR? - stále převažuje orientace na výsledek tzv. za každou cenu a čím hloupější člověk, tím lepší fotbalista…!?? - ale s novým vedením ČMFS tlak na změny a zlepšení… (reorganizace soutěží, nová kriteria v klubech i ve vzdělávání trenérů, nejen kondiční, technický a taktický trénink, ale i mentální + fitness/wellness