Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Zásady přípravy pokrmů studené kuchyně Číslo DUM: VY_52_INOVACE_105_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Příprava jednoduchých pokrmů a nápojů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti zásad přípravy pokrmů Klíčová slova: Čerstvost, kvalita, čistota, uchovávání Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 6. srpna 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
Zásady přípravy pokrmů studené kuchyně
1. zásada Dbáme na čistotu!
2. zásada Dbáme na čerstvost surovin!
3. zásada Dbáme na kvalitu surovin!
4. zásada Používáme tepelně opracované maso!
5. zásada Hotové výrobky uchováváme v chladu!
Na závěr… Výrobky studené kuchyně si uchovávají většinu živin a vitamínů Jejich příprava je náročná Vyžadují pečlivost Můžeme je podávat jako předkrm i samostatný pokrm
Úkoly pro žáky Pojmenuj suroviny na obrázcích
Děkuji za pozornost!