Použití v rezidenčních budovách Co se posuzovalo: Obytný dům a zimní zahrada Orientace na jihozápad Data nastavena pro teplý region Pasov / Německo Typy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Program Beko Baby Care v pračkách BEKO.
Transparentní akustická ochrana SGG Stadip Silence
Energetická účinnost budov
Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Schůze společenství vlastníků Bochovská
SGG BIOCLEAN® Samočisticí sklo
Pasivní dům Marek Švestka.
Transparentní konstrukce
Rekuperační jednotka ISIS Recover
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Brněnský funkcionalismus praktická část bakalářské práce
Appropriate technology Houses Aneta Haimannová MRS, 1. ročník.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
PROTISLUNEČNÍ OCHRANA Product presentation AKUTERM Daniela Mamet, Marketing Sklo pro Vaše pohodlí, úsporu nákladů a k ochraně životního prostředí.
VÝSLEDKY STUDIE ZALOŽENÉ NA POROVNÁNÍ ENERGETICKÝCH BILANCÍ PŘI POUŽITÍ IZOLAČNÍCH DVOJSKEL S ODLIŠNÝMI HODNOTAMI Ug (1,0 resp. 1,1 W/(m2.K) ) a SF ( 50.
POSOUZENÍ FUNKCE VZDUCHOTECHNIKY METODOU PPD
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Automatizace Klima v domě (EL34) Ing. Jindřich Vyoral SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA.
Energie a Město Zpracovali : Štěpán Filip Matěj Havrlant Matěj Havrlant.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.08/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Sub-projekt BRIE Potštát 12. října Praktické využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech Ing. Libor Lenža Regionální energetické centrum,
ATMOSFÉRA Podnebné pásy prima.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY DOPLŇKOVÉ KONSTRUKCE – PODHLEDY, ZASTÍNĚNÍ
Vytápění Regulace ve vytápění
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Zdeněk Machala, Jiří Křivan
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Natálka, Anička a Štěpánka
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
NázevVodní režim rostlin 2 Předmět, ročník Biologie, 1. ročník Tematická oblast Botanika Anotace Prezentace způsobů výdeje vody rostlinou, doplněná fotografiemi.
Pasivní stavitelství jako ekonomický koncept. Východiska Výstavba a provoz budov je hltoun energetických zdrojů Každá budova má být v takovém stavu, aby.
FUNKCIONALISMUS Jana Bobčíková.
Poptávka na dodávku plastových oken včetně vnitřních i venkovních parapetů, provedení demontáže stávajících dřevěných oken a parapetů a montáže nových.
Výpočet přijatého a předaného tepla
Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.
obytné stavby 1.roč.APS FAST 8. Přednáška TYPOLOGIE BYTOVÉHO DOMU
NBU2A LS2015 / RODINNÉ DOMY Petr LÉDL / Petr ŠIKOLA KATEDRA ARCHITEKTURY KONCEPT A DISPOZICE RODINNÉHO DOMU.
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Tepelně technické požadavky na budovy dle ČSN Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav technologie stavebních hmot a dílců BJ13.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Proudové chrániče.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY 2010 – 2014.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_03.
Tepelná výměna vedením Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
1 TECHNOLOGIE STAVEB 20 SEMINÁRNÍ PRÁCE LADISLAV POSPÍŠIL, C-15, 2005/2006.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tepelně technické požadavky na budovy dle ČSN
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
Tepelný výpočet budovy příklad
DE’LONGHI KOMFORT TRRS0715C – TRRS0920C – TRRS1225C OLEJOVÉ RADIÁTORY
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Markýzy VY_32_INOVACE_02_024
Teplo VY_32_INOVACE_19_Teplo Autor: Pavlína Čermáková
Pokles dotykové teploty podlah
Nejnižší vnitřní povrchová teplota
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Vytápění Regulace ve vytápění
Nízkoteplotní asfaltové směsi
Transkript prezentace:

Použití v rezidenčních budovách Co se posuzovalo: Obytný dům a zimní zahrada Orientace na jihozápad Data nastavena pro teplý region Pasov / Německo Typy skel: CLIMAPLUS UN COOL LITE SKN 174 COOL LITE SKN 154 CLIMAPLUS UN s venkovní roletou DLS ECKLITE COOL LITE SKN 174 s vnitřní roletou

Použití v rezidenčních budovách Výsledky: Vnímání teploty v pokoji Množství překračování různých teplot v létě/během roku Určeno pro zákazníky, kteří: Dodávají zasklení zimních zahrad Vyrábí izolační skla

Výsledky Velké zasklené plochy, např. balkony: Srovnání protislunečního skla s ULTRA N: V pokoji můžete snížit teplotu o 2 - 3,5°C Při použití venkovních rolet s Ultrou N: zlepšení okolo 4,5°C doporučení:COOL LITE SKN 174

Výsledky Zimní zahrady: Různé typy protisluneční ochrany nedostatečné – teplota byla příliš vysoká COOL LITE snižuje teplotu z 46 na 37°C Venkovní roleta na 34 °C Doporučení:COOL LITE SKN 165 s markýzou Střešní zasklení: COOL LITE SKN 174 s vnitřní roletou Snižení teploty okolo 2,5°C

Závěr Použitím COOL-LITE SKN vždy dosáhnete snížení teploty o 2 až 3,5°C. (výjimka: zimní zahrada 8°C ) COOL LITE SKN 174 ve srovnání s ULTROU N snižuje teplotu překračující 27°C o 50-60% za rok (1%- 2,5 dne ) Lepší výsledky: s venkovními roletami nebo DLS Eclipse/CLIMAPLUS Screen V každém případě se doporučuje používat protisluneční sklo i u rezidenčních staveb.