Střední škola služeb a řemesel Stochov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Přijímací řízení na střední školy
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2013
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Maturitní zkouška v roce 2012 Přehled hlavních legislativních změn.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Úvodní stránka.
Maturita září Legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
odloučené pracoviště Teplice, Kapelní 2
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Třídní schůzka 25. září 2014.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
Třídní schůzky I. čtvrtletí
Třídní schůzky 1.C a 1. D Třídní učitel:
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
SOŠ a SOU Kladno nám. Edvarda Beneše Kladno Telefon: 312 278 041
Informace výchovné poradkyně Mgr. Kilianové. * Maximálně 2 přihlášky originál a kopie * Zrušení výstupního hodnocení * Pozvánka na přijímací zkoušku 14.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Přijímací řízení 2015 Maximálně 2 přihlášky Zrušení výstupního hodnocení Pozvánka na přijímací zkoušku 14 dní předem Nepřítomnost na přijímací zkoušce.
Třídní schůzky 1. A Třídní učitelka:
Soukromá podřipská střední odborná škola a
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Třídní schůzky Organizační záležitosti Připomínáme, že v závěru školního roku budou dny ředitelského volna. Děti dostanou vysvědčení již 20.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladící a klimatizační techniky, Kostelec nad Orlicí SŠZE a SOU CHKT, Kostelec nad Orlicí.
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Roman Kneifl 1. S (šestileté studium) - Ing. Milan Macas (čtyřleté studium) - Ing. Jana Kočanová Výchovná.
První třídní schůzka Třída: prima 1.A 32 žáků (8 chlapců a 24 dívek)
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Centrum odborné přípravy Sezimovo Ústí
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Třídní schůzky T4
Třídní schůzka 3.A
Přírodovědecká fakulta UJEP
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
ÚVODNÍ TŘÍDNÍ SCHŮZKA AC1A.
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Setkání kariérových poradců
Schůzka pro rodiče vycházejících žáků
Školní vzdělávací program
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Zástupce ředitelky školy
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Střední škola služeb a řemesel Stochov základní údaje o škole Střední škola služeb a řemesel Stochov J.Šípka 187 273 03 Stochov

základní údaje o škole ředitelka školy: Mgr. Irena Mejtská zástupkyně: Ing. Jaroslava Pichová

základní údaje o škole internetové stránky: www.sousto.cz email: skola@sousto.cz tel.: 312 651 269 fax: 312 651 338

Co nabízí škola maturitní obory: hotelnictví a turismus, kosmetička, číšník nematuritní obory: kadeřník, kuchař-číšník, operátor skladování, klempíř, zedník, instalatér nástavbové studium: podnikání

Co nabízí škola další zvyšování kvalifikace: barmanské kurzy kurz masáží pro kosmetičky svářečský kurz pro instalatéry získání osvědčení pro řízení vysokozdvižného vozíku pro skladníky

Co nabízí škola školní a mimoškolní akce: lyžařský kurz sportovní kurz jazykové zájezdy odborné stáže v zahraničí soutěže zájmové kroužky

Co nabízí škola školní a mimoškolní akce: exkurze veletrhy kulturní představení žákovské prezentace

Co nabízí škola školní a mimoškolní akce: Vánoční akademie preventivní programy psychologickou pomoc pomoc výchovného poradce

Co nabízí škola Vybavení školy: učebny s interaktivní tabulí jazykové učebny počítačové učebny multimediální učebna tělocvična (hala) jídelna, kiosek, prodejní automaty

pracoviště odborného výcviku domov mládeže knihovna kopírka (pro žáky) Co nabízí škola Vybavení školy: pracoviště odborného výcviku domov mládeže knihovna kopírka (pro žáky) školní klub

průběh studia kuchař-číšník, kadeřník, zedník, klempíř, instalatér Po celé 3 roky 1 týden praktického vyučování 1 týden teoretického vyučování V 1. ročníku bude praxe probíhat ve škole.

ukončení studia kuchař-číšník, kadeřník, zedník, klempíř, instalatér Závěrečná zkouška písemná zkouška praktická zkouška ústní zkouška

průběh studia operátorů skladování 1. ročník 4 dny teoretického vyučování 1 den praktického vyučování V 1. ročníku bude praxe probíhat ve škole.

průběh studia operátorů skladování 2. a 3. ročník týden teoretického vyučování týden praktického vyučování Praxe bude probíhat mimo školu.

ukončení studia operátorů skladování Závěrečná zkouška písemná zkouška praktická zkouška ústní zkouška

průběh studia kosmetička, číšník V 1. ročníku 4 dny teoretického vyučování 1 den praktického vyučování

průběh studia hotelnictví a turismus V 1. ročníku během roku teoretické vyučování 1 krát za 14 dní laboratorní cvičení učební praxe 3 týdny

ukončení studia maturitních oborů Maturitní zkouška 1) společné předměty: český jazyk cizí jazyk didaktický test písemná část ústní část

ukončení studia maturitních oborů Maturitní zkouška 2) volitelná zkouška: matematika nebo společenskovědní blok didaktický test písemná část

ukončení studia maturitních oborů Maturitní zkouška 3) profilová školní část: O předmětech profilové školní části rozhodne škola. Žáci i rodiče budou informováni dostatečně včas.

Chceme Vás poprosit o Vysvědčení z posledního ročníku osobně donesete do sekretariátu školy nebo pošlete úředně ověřenou kopii do 1.9.2009

Chceme Vás poprosit o fotografii žáka ( jednu „pasovku“) přezůvky sportovní úbor a obuv

učebnice učebnice většinou objednáváme učebnice lze koupit i na burze učebnic od starších žáků individuální nákup lze si je půjčit v knihovně Seznam učebnic žáci obdrží 1. září a zároveň se objeví na webových stránkách.

učební pomůcky V září je možnost nákupu v našem skladu.

cvičební úbor tričko trenýrky tepláková souprava sportovní obuv do haly a na ven

Co čeká žáky v prvních dnech Seznámení se školou, školním řádem, předpisy bezpečnosti práce a protipožárními směrnicemi. Zápis údajů do elektronické evidence. Focení žáků do elektronické evidence. Vyplňování žákovských knížek.

Co čeká žáky v prvních dnech Lehkoatletické vstupní testy. Omluvit žáka z prověrky lze pouze na základě lékařského posudku.

Co čeká žáky v průběhu roku Lyžařský kurz V únoru v Krkonoších – Benecko – Sůva cena cca 3 500,- (max. s rezervou) (v ceně není počítán vlek) Platba zálohově (říjen, prosinec) Podrobnosti sdělí učitele TV.

způsoby informování o prospěchu a chování žáků 1) prostřednictvím třídních schůzek (listopad, duben) 2) individuálně během roku 3) přístupem do elektronické evidence z internetu přes jedinečné heslo (heslo obdržíte během první třídní schůzky) 4) pomocí žákovských knížek

vyučovací hodiny 0) 6:55 - 7:40 1) 7:45 - 8:30 2) 8:35 - 9:20 3) 9:45 - 10:30 4) 10:35 - 11:20 5) 11:30 - 12:15

vyučovací hodiny 6) 12:25 - 13:10 7) 13:15 - 14:00 8) 14:05 - 14:50 9) 14:55 - 15:40

stravování oběd 26,- Kč snídaně 16,- Kč večeře 21,- Kč Ubytovaní žáci mají povinné celodenní stravování.

stravování výdej snídaně: 6:30 - 8:30 výdej obědů: 11:30 - 14:30 výdej večeře: 17:30 - 18:00

Nakoupit stravenky lze na celý měsíc nebo po částech. stravování Nakoupit stravenky lze na celý měsíc nebo po částech. Nakoupit stravenky lze den dopředu. Odhlásit jídlo jde den dopředu, výjimečně při nemoci do 7:30 na záznamník školy – linka 117 nebo do 8:00 na linku 103 . Výdej stravenek paní Šimůnková. 6:45 – 7:45 11:30 – 12:00 13:30 – 14:15

ubytování Platí se zálohově (dopředu). ubytování 900,- Kč strava 1 100,- Kč Po skončení měsíce vyúčtování.

1. září Rozpis učeben na vrátnici a v hlavním vchodu od 7:45 do 9:20. Plánována schůzka s ředitelkou školy pro zájemce z řad rodičů (v jídelně).

v prvních dnech školního roku Žáci obdrží žákovskou knížku. Rodiče budou požádáni o podpisový vzor. Je nutná fotografie žáka, která se nalepí do žákovské knížky.

žákovská knížka Při ztrátě nebo poškození žákovské knížky se vystavuje duplikát (100,- Kč).

akce školy Akce školy jsou pro žáky povinné. (divadlo, výlety, exkurze, kina apod.)

omlouvání žáků Omlouvání žáků do 3 dnů od doby nepřítomnosti na záznamník školy. (312 651 269 – linka 117)

omlouvání žáků Omlouvání žáků do žákovské knížky (podpis rodičů). Při dlouhodobé nebo časté absenci se budou vyžadovat razítka od lékařů.

omlouvání žáků Z rodinných důvodů lze za pololetí omluvit 5 dnů. Více omluví jenom ředitelka školy. V kuse jenom 2 dny. Více omluví jenom ředitelka školy.

sdružení rodičů při SŠSaŘ poplatky u učebních oborů: 240,- Kč poplatky u maturitních oborů: 340,- Kč (poplatky se vybírají do listopadu) Za každou třídu se hledá aktivista. Na podzim se budou volit.

sekretariátu a mzdové účtárny. Úřední hodiny sekretariátu a mzdové účtárny. 7:00 - 7:45 13:00 – 14:30

Úřední hodiny studijního oddělení. 7:00 - 14:30

Knihovna Po 9:15 - 11:30 Út 9:15 - 11:30 St 9:15 - 11:30 14:00 - 15:30

Služba během prázdnin Během prázdnin je na sekretariátu zřízená pro rodiče služba. 7:00 - 13:00

individuální požadavky Speciální poruchy učení zohledníme vyjádřením pedagogicko psychologické poradny. Výjimečně lze dohodnout individuální studijní plán (při dlouhodobé nemoci).

školní řád Platné znění školního řádu naleznete na stránkách www.sousto.cz

děkujeme za pozornost