Neplnil bych dobře svůj úkol biskupa, kdybych vám jen tak popřál „Šťastné Vánoce“ bez toho, že bych vás vyrušil z klidu. Chci vás obtěžovat. Nesnáším totiž.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. Buď vůle tvá, buď vůle tvá, buď vůle tvoje všude tam, kde chudé trápí nouze hlad, v boji musí umírat, buď vůle tvoje všude tam, kde jiní mají všeho.
Advertisements

Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Malí andělé.

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
CELINE DION SO THIS IS CHRISTMAS TAK JSOU TADY VÁNOCE,,A CO JSI UDĚLAL,,DALŠÍ ROK JE PRYČ,,A NOVÝ PRÁVĚ ZAČÍNÁ,,TAK JSOU TADY VÁNOCE,,DOUFÁM ŽE SE BAVÍŠ,,MŮJ.
Citáty O LÁSCE.
Jedině Bůh je naděje Ref: Jedině Bůh je naděje a Jeho láska, kterou v Synu dal. Jedině Bůh je pro svět naděje, i kdyby svět se tomu stále smál. Jedině.
Vánoce 2012.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Všem lidem na celém světě přeji…
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Ve společenství s Matkou Boží
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Všude zní ozvěna vánočního ticha. Odněkud ze tmy mráz do oken dýchá. Hvězdy v našich očích září, přišel čas obrátit list ve starém kalendáři.
Kéž je radost a láska zmrtvýchvstalého Ježíše stále s vámi, ve vás a mezi vámi, abychom se všichni stali pravými svědky lásky jeho Otce ke světu. „Neboť.
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,TO PŘEKRÁSNÉ ZNAMENÍ,PŘÍCHOD SVĚTLA,LÁSKY,ŠTĚSTÍ,NOSITELE NADĚJÍ.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Krásné Vánoce.
TAK SE NÁM SEŠEL ROK S ROKEM A JE OPĚT ČAS POPŘÁT ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE Ráda bych Vám je popřála s pár obrázky z Austrálie.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Každý den jsme trochu starší…
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi Olomouc, = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Hvězdný pozdrav sněžných vloček , mnoho dárků pod stromeček, hodně štěstí, kupu lásky   a příští rok žádné vrásky.
Vánoce přicházejí Posuňte kliknutím podle délky poslechu hudby
1. Ježíš žije, s ním i já: | Smrti, kde tvé strachování? | Ježíš žije, | on mi dá svojí silou zmrtvýchvstání. | On mi světlem přispěje, | v tom je moje.
1. Dva chodci z města jdou, do Emauz kráčejí  kříž, hrob je vyděsil, zbavil všech nadějí. V takovém zklamání, kdo může potěšit? Snad ten, kdo přidal se,
Pohádkové Vánoce přejeme vám Vánoce jako z pohádek,
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
36. Má modlitba Má modlitba nemívá někdy slova, když v slzách za Ježíšem přicházím. On však mi říká: „Neplač, zkus to znova, já s tebou budu čelit nesnázím.“
P R O T E B E.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
1. Jméno Ježíš nevybledne, | nezmaří je času shon, | jménu jeho, věků Krále, | ať zní věčné chvály tón. | Poselstvím je mladým, starým, | novým raší životem,
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
1. Mír na zemi daruj nám! Nezřekni se nás! Ať tvá láska drží s námi dnes a zítra zas: Jen ty sám, Bože, náš, jen ty sám, Bože, náš, lidský život v rukou.
1. Dnes jásejte, věrní, radost je nám dána, | ó pojďte, ó pojďte až k Betlému! | Vítejte dítě, andělů všech Krále: | Ó pojďte, uctívejme, ó pojďte díky.
1. Buď počátkem to Slovo nám, | jímž učiněn svět! | Nic bez něho | je život v něm, | jas do zemských běd. | A to světlo svítí | do všech temnot žití, |
1. Tys láska sám, náš Pane! Co bez tvé milosti zde v srdci lidském plane, v tom není stálosti. Ty posvěť, co má býti pro věrnost příslibem, dej nám věrně.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
“Co­ko­li jste udě­la­li pro jed­no­ho z těch­to mých nej­po­sled­něj­ších brat­ří, pro mne jste udě­la­li.“ (Mt 25,40) Slovo života Duben 2016.
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Proletářská poezie 20. století.
Ježíš.
Krásné vánoční svátky.
Malí andělé.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Vánoce Cliccare per avanzare.
Malí andělé.
Každý den jsme trochu starší…
Malí andělé.
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

Neplnil bych dobře svůj úkol biskupa, kdybych vám jen tak popřál „Šťastné Vánoce“ bez toho, že bych vás vyrušil z klidu. Chci vás obtěžovat. Nesnáším totiž pocit, že bych musel posílat neškodná, formální blahopřání, přikázaná rutinou kalendáře. Dokonce mi lichotí představa, že mé blahopřání někdo odmítne jako nežádoucí.

TAK TEDY, MOJI DRAZÍ, MNOHO… NEPOHODLNÝ CH BLAHOPŘÁNÍ! Ježíš, který se rodí z lásky, kéž vám dá pocítit nevolnost z egoistického, nesmyslného, bezpáteřného způsobu života a dopřeje vám objevit život plný sebedarování, modlitby, ticha a odvahy.

Dítě, které spí na slámě, ať vám odejme klidný spánek a polštář ať vám připadá tvrdý jako balvan, dokud nenabídnete pohostinství vyhoštěnému, cizinci, chudákovi, který prochází kolem vás.

Bůh, který se stal člověkem, ať vám dá, že se budete cítit jako červi pokaždé, když se kariéra stává idolem vašeho života, když vás vaše plány pohlcují, když záda bližního jsou žebříkem pro vaše šplhání.

Maria, která nachází jenom uprostřed hnoje místo, kam může něžně položit plod svého života, kéž vás svýma zraněnýma očima přinutí přerušit zpěv všech sladkých vánočních písní, dokud vaše pokrytecké svědomí nepochopí, že kanály, kontejnery na odpadky a nemocniční spalovny se stávají pohřebišti zmařeného života, hroby bez křížů.

Josef, který čelil tisícům zavřených dveří a je tak symbolem všech rodičovských zklamání, ať znepokojí pitky vašich slavnostních večeří, ať vám vyčte vlažnost při řešení kotrmelců vašich dětí, ať způsobí zkrat vašim marnotratným slavnostním osvětlením, dokud se nenecháte vyvést z míry vědomím utrpení tolika rodičů, kteří tajně pláčou pro své děti beze štěstí, bez zdraví, bez práce.

Andělé, kteří ohlašují pokoj, ať přinesou také válku - vašemu ospalému klidu, neschopnému vidět, že jen o kousek od vás, za přitěžující okolnosti vašeho mlčení… se dějí nespravedlnosti, lidé jsou vykořisťovaní, vyrábějí se zbraně, země pokorných se militarizuje, národy jsou odsuzovány ke smrti hladem.

Chudí, kteří spěchají k jeskyni, zatímco mocní kují plány v temnotě a město spí v nezájmu, ať vám dají pochopit, že i vy, chcete-li vidět „veliké světlo“, musíte začít od těch posledních,

že almužny toho, kdo „hraje na lidské kůži“ jsou neúčinná sedativa, že kožichy, koupené za třicetinásobný plat, slušně vypadají, ale nehřejí,

že zpoždění ve výstavbě obytných domů, jsou-li způsobená hromadnými spekulacemi, jsou skutky svatokrádeže, že chudí, skutečně chudí, mají vždycky pravdu, i když se mýlí.

Pastýři, kteří v noci bdí, střídají se v hlídkách u svého stáda a vyhlíží jitřenku, kéž vám darují smysl pro dějiny, opojení z očekávání, radost z odevzdanosti Bohu. Ať ve vás vzbudí hlubokou touhu žít jako chudí, což je jediný způsob, jak zemřít bohatí.

Služebník Boží Tonino Bello, biskup z Molfetto (  1935,  1993) Nad starým světem, který umírá, se rodí naděje! Šťastné Vánoce!