Inovační vouchery : potenciál spolupráce s UTB 17. 6. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ing. Dana Kreizlová patentový a známkový zástupce Od tvorby k využití Název projektu: Rozvoj CTT na UTB ve Zlíně Registrační číslo projektu: CZ.1.05./3.1.00/
Form s.r.o. od roku 1991 česká privátní společnost 90 zaměstnanců
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
patentový a známkový zástupce
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Inovační vouchery : potenciál spolupráce s UTB

Centrum polymerních systémů (CPS) Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA - Tech)

Možnosti spolupráce s UTB Technologie technologie plastů a pryže – analýza, zpracovatelství materiálové inženýrství potravinářské technologie ochrana životního prostředí analytická stanovení Informatika/automatizace aplikovaná informatika automatizace a řídící technika bezpečnostní technologie elektronika a měření počítače a informační systémy

Možnosti spolupráce s UTB Management and ekonomika oblast podnikových procesů a jejich optimalizací optimalizace nákladů podnikových procesů průmyslové inženýrství lidské zdroje/rozvoj zaměstnanců environmentální management Design a marketing návrh designu produktu a realizace modelu prezentační materiály společnosti či produktu- inovativní obalový design a design pro firmu produkce audiovizuálních děl marketingová strategie a komunikace společnosti ochrana duševního vlastnictví

Inovační vouchery – dosavadní zkušenosti UTB Zlínský kraj: proběhly 3 etapy UTB participovalo na 46 podpořených voucherech ve výši 8 mil. Kč (Etapa I a II) Etapa III – 32 žádostí vybráno k podpoře ve výši 4,6 mil Kč Příklady realizované spolupráce: Vývoj vysoce odolného anorganického polymerního materiálu pro ekologické kotle (KADRIA s.r.o.) Vývoj a inovace technických rukavic s voděodolnou membránou (Holik International s.r.o.) Optimalizace skladovacích podmínek obilovin, luštěnin a olejnin, analýzy obsahu těžkých kovů a vývoj receptury pro inovovaný energetický nápoj (Podravka –Lagris, a.s.) Analýza trhu ve vazbě na inovaci skříní nízkého napětí (TVD – Technická výroba a.s.) Management kvality v předvýrobních etapách inovačního procesu (KwR Kovář s.r.o.) (VAE THERM, spol. s r. o.) Tvarový design plastových reklamních tašek (INVOS, spol. s r.o.)

Inovační vouchery – dosavadní zkušenosti UTB Olomoucký kraj: proběhly 2 etapy UTB participovalo na 4 podpořených voucherech ve výši 505,5 tis. Kč (Etapa I) Etapa II – 2 žádosti vybrány k podpoře ve výši 289,5 tis. Kč Realizované spolupráce: Návrh testovacích postupů pro MIM výrobky z reaktivních materiálů (Ing. Petr Gross s.r.o.) Vývoj vysoce plněné směsi na bázi polypropylenu se zvýšenou teplotní odolností. (Remerkplast, s.r.o.) Studium stabilitní odolnosti velkoobjemových plastových nádob (ZOMAplast, s.r.o.) Inovace procesu výroby nástaveb pro přepravu koní (PARAGAN, s.r.o.)

Inovační vouchery – přínosy navázání a prohloubení spolupráce s firmami Inovační vouchery vedly k další spolupráci se soukromým sektorem ve formě: Vývojových aktivit – společné projekty aplikovaného výzkumu (TAČR), další smluvní výzkum Pedagogických aktivit – zapojení odborníků z praxe do výuky, stáže, diplomové práce v praxi, zapojení studentů do řešení projektů s praxí

Inovační vouchery – klady a zápory + jednoduchá přihláška – snížení zátěže pro firmy + efektivní administrace ze strany krajů + vysoká míra podpory – motivace pro firmy k účasti -rozdílná pravidla v krajích (JM vs. OL, ZL – omezení účasti VaV institucí) -způsob udělování voucherů (dle času podání přihlášky - ZL, losování - JM) -absence posouzení míry inovace a přínosu

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Nám. T. G. Masaryka Zlín Kontaktní osoba: doc. Ing. Vladimír Sedlařík, Ph.D. prorektor pro tvůrčí činnosti tel , mobil: Kontakt pro navázání spolupráce

Děkuji za pozornost Ing. Martina Kadlčíková referát prorektora pro tvůrčí činnosti Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně