INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
1 Projekt „IVOŠ - zvyšování kvality ve vzdělávání zavedením interaktivní výuky do škol“, s registračním číslem CZ.1.07/1.1.04/ , je spolufinancován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Volitelné předměty ve 3. ročníku
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Cesta k modernímu vzdělávání
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
I Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
CLIL Název operačního programu: OP VK
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Transkript prezentace:

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Studujeme moderně a dvojjazyčně INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Studujeme moderně a dvojjazyčně Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Zvyšování kvality ve vzdělávání Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.04/01.0007 Příjemce: Gymnázium, Olomouc - Hejčín, Tomkova 45 Termín realizace: 1. 3. 2009 – 29. 2. 2012 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Příjemce dotace a potřeba projektu INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Příjemce dotace a potřeba projektu Gymnázium, Olomouc – Hejčín, Tomkova 45 Gymnázium čtyřleté – pro absolventy 9. tříd Gymnázium osmileté – pro absolventy 5. tříd Gymnázium šestileté – pro absolventy 7. tříd první dva roky posílena výuka AJ další 4 roky výuka M, F, Ch, Bi, Z a D v anglickém jazyce TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Příjemce dotace a potřeba projektu INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Příjemce dotace a potřeba projektu 1991 – Anglická sekce Gymnázia Olomouc – Hejčín dějepis, zeměpis, matematika, fyzika, chemie a biologie v anglickém jazyce Efektivní výuka v cizím jazyce – stejná hodinová dotace jako v češtině, nejsou vhodné materiály pro dnešní typ studenta Možnost v rámci domácí přípravy nahlédnout do české verze Dějepis, fyzika, chemie www.gytool.cz TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Realizované klíčové aktivity INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Realizované klíčové aktivity Vytvoření výukových materiálů 1. 3. 2009 – 31. 10. 2010 2. Úprava výukových materiálů podle zkušeností pilotní výuky a jejich evaluace 1. 3. 2010 – 29. 2. 2012 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

šk. r. 2009/2010 - pilotní výuka ve 3. a 4. ročníku bilingvního studia INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ odborné týmy dějepisu, fyziky a chemie - pracovní listy a videa pro výuku daných předmětů šk. r. 2009/2010 - pilotní výuka ve 3. a 4. ročníku bilingvního studia šk. r. 2009/2010 - pilotní výuka v 5. a 6. ročníku bilingvního studia dotazníkové šetření v pilotních skupinách připomínky konzultantů z UP, vyučujících pilotních skupin, kolegů finální verze výukových materiálů na webu- v průběhu ledna 2012 , budou přístupné pro všechny konference pro pedagogickou veřejnost TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Současná situace S materiály se dále pracuje, výuka D, F a Ch na bilingvě prioritně v učebnách vybavených dataprojektory z prostředků projektu příp. interaktivní tabulí Výborná odezva u žáků s poruchami učení Ve třídách vyučovaných v českém jazyce někteří vyučující používají české verze a osvědčilo se i občasné využití anglické verze – zpestření, rozšíření – žáky to zajímá vyplácí se symbióza české a anglické sekce, výborná výuka angličtiny na celé škole, sdílení dobrého vybavení školy TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Současná situace největší G v ČR, velikost školy umožňuje mimořádnou variabilitu volby 2 cizího jazyka, mimořádnou dynamiku volby volitelných předmětů, včetně výuky odborných předmětů v AJ – společné semináře v novém ŠVP 100% úspěšnost u MZ, 100% úspěšnost při přijímání na VŠ I v době rapidního poklesu populační křivky nemá škola problémy s naplněním všech vzdělávacích oborů – možnost využití materiálů i v budoucnu na obou sekcích TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

SMD a CLIL SMD – cílová skupina žáci INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ SMD a CLIL SMD – cílová skupina žáci CLIL – Content and Language Integrated Learning cílová skupina pedagogičtí pracovníci angličtina, prezentační techniky, ODBORNÉ PŘEDMĚTY V AJ pro D, F a Ch kromě materiálů na vybrané hodiny k dispozici i kompletní výukové materiály z projektu SMD TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Vize do budoucna Materiály chceme i nadále využívat především pro výuku na bilingvě, trvalá poptávka po studiu Vyučující mají k dispozici verzi v MS Word, kterou si budou doplňovat, upravovat, aktualizovat internetové odkazy apod. Materiály budou nadále veřejně přístupné na webu – pozitivní ohlas rodičů, použití i ostatními učiteli,… Udržitelnost projektu CLIL – další pedagogové připraveni k práci s materiály Potřeba odborné angličtiny v rámci komunikace nejen v EU TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Děkuji za pozornost Iva Stránská, hlavní manažer projektu INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Děkuji za pozornost Iva Stránská, hlavní manažer projektu TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY