Název projektu: Moderní škola

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak se uplatnit na trhu práce
Název projektu: Moderní škola
Číslo v digitálním archivu školy
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Administrativní styl Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Rozbor neuměleckého textu
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_05
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
Page 1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastČeský jazyk a literatura – Funkční styly.
Administrativní styl PaedDr
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Typy dopisů korespondence
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_11.
Motivační dopis Administrativní styl
Žádost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastJazykové vzdělávání PředmětČeský jazyk a literatura.
Analýza neuměleckého textu (5-7 minut) I. porozumění textu; charakter komunikační situace určit, kde je možné daný text najít určit předpokládaného adresáta.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Životopis 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Ing. Veronika Dostálková MBA
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Kritéria hodnocení písemné práce
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu: Maturitní písemná práce – administrativní funkční styl Číslo vzdělávacího materiálu:VY_32_INOVACE_13_5 Jméno autora: Mgr. Hana Taušnerová Název školy: Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace Maturitní písemná práce - příprava

ČESKÝ JAZYK PÍSEMNÁ MATURITNÍ PRÁCE Základní informace Charakteristika jednotlivých slohových útvarů Rady, časté chyby…

Oficiální texty v rámci administrativního stylu Patří sem ŽÁDOST, STÍŽNOST, REKLAMACE, ÚŘEDNÍ DOPIS, OTEVŘENÝ DOPIS, PRŮVODNÍ DOPIS K PETICI, MOTIVAČNÍ DOPIS… Typické znaky stylu: objektivní vyjadřování (nesmí být znatelný vztah autora k popisovanému jevu) dodržování formálních pravidel (oficiální Maturitní písemná práce - příprava

Oficiální texty v rámci administrativního stylu ráz, spisovný jazyk, neutrální (citově nezabarvené) vyjadřování stručnost, ale obsahová přesnost textu součástí běžné náležitosti oficiálního dopisu (adresa odesilatele, adresa dané instituce - adresáta, datum, oslovení, podpis) přehledná a logicky členěná kompozice tak, aby se v ní příjemce snadno orientoval Maturitní písemná práce - příprava

Oficiální texty v rámci administrativního stylu užívání ustálených frází nebo syntaktických konstrukcí formální zdvořilost Hodnocení: žák by měl ve svém textu využít informace dané zadáním, text by měl obsahovat náležitosti stylu (hlavičku…) a dodržet oficiální ráz komunikační situace. Maturitní písemná práce - příprava

Oficiální texty v rámci administrativního stylu Motivační dopis První vizitka uchazeče o zaměstnání, má zaujmout personalistu natolik, aby uchazeče pozval k pohovoru. Text – stručný, ale přesný. Součástí jsou i adresa odesilatele (můžete si vymýšlet), adresa zaměstnavatele nebo personální agentury, datum, oslovení, podpis, Maturitní písemná práce - příprava

Maturitní písemná práce - příprava Motivační dopis Kompozice Tři části: po oslovení je uvedena informace, o jakou pracovní pozici se uchazeč uchází a proč ho zaujala. Vhodné fráze: Reaguji na Vaši nabídku práce…na serveru…Rád(a) bych se o tuto pozici ucházel(a). Zaujal mne inzerát, ve kterém hledáte…Podle uvedených požadavků se považuji za vhodného kandidáta na nabízenou pozici. Měl(a) bych zájem o brigádu, kterou inzerujete na… Maturitní písemná práce - příprava

Motivační dopis Úvod (viz předchozí stránka) Odůvodnění, proč je uchazeč vhodným kandidátem. Uvádějí se informace, které jsou důležité (vzdělání, znalosti a zkušenosti z oboru, osobnostní rysy – můžete si vymýšlet) Uchazeč projeví zájem dostavit se k pracovnímu pohovoru. Následují kontaktní údaje a rozloučení. Vhodné fráze: Pokud Vás informace o mně zaujmou, budu se těšit na případné setkání. Maturitní písemná práce - příprava

Motivační dopis Rád(a) se dostavím na osobní pohovor. Pokud Vás moje žádost zaujme, rád(a) si s Vámi o svých předpokladech pro tuto práci promluvím osobně. Na Vaše dotazy rád(a) odpovím na případné schůzce. Maturitní písemná práce - příprava

Maturitní písemná práce - příprava Motivační dopis Jazykové prostředky: spisovný jazyk, neutrální slovní zásoba. Hodnocení: je možné, že nebude naplněn minimální počet slov. Pokud je stručnost funkční a není na úkor kompozičních prvků a/nebo informací, nestrháváme body. Maturitní písemná práce - příprava

Maturitní písemná práce - příprava Motivační dopis Pokud ale pisatel nevyčerpá všechny možnosti, které mu zadání nabízí, pak nelze stručnost považovat za funkční – strhneme body. Pokud text neobsahuje všechny potřebné náležitosti (administrativního stylu) – v kriteriu 1B bude pouze 1 bod. Maturitní písemná práce - příprava

Motivační dopis VZOR Anna Novotná Bednářova 12 300 00 PLZEŇ Telefon: 680 000 001 E-mail: novotna@seznam.cz Stavební podnik Alšova 15 Maturitní písemná práce - příprava

Motivační dopis reaguji na Vaši nabídku práce sekretářky V Chebu 12. května 2013 Vážená paní, vážený pane, reaguji na Vaši nabídku práce sekretářky ředitele, zveřejněnou 5. 8. 2013 na serveru www.prace.cz. Jak se můžete přesvědčit v přiloženém životopise, splňuji všechny požadavky na tuto pozici. Vystudovala jsem obchodní akademii, ovládám práci s počítačem a mluvím plynně anglicky. Jako sekretářka jsem již pracovala v době před mateřskou dovolenou. Maturitní písemná práce - příprava

Motivační dopis spokojen a vysoce hodnotil moji přesnost a Můj zaměstnavatel byl se mnou vždy spokojen a vysoce hodnotil moji přesnost a spolehlivost v práci. Pokud Vás můj životopis zaujme, ráda se dostavím na osobní pohovor. Těším se na případnou spolupráci. S pozdravem Jméno a příjmení – podpis vlastní rukou Maturitní písemná práce - příprava

Zdroje: Baumgartnerová, Gabriela, Kapustová, Andrea Zdroje: Baumgartnerová, Gabriela, Kapustová, Andrea. Český jazyk a literatura písemná práce. 1. vydání. Praha: Tauris,Centrum pro zjišťování výsledků maturit, 2012. 978-80-87337-11-0 Vlastní zkušenost autorky DUMu. Čechová, Marie, Kraus, Jiří, Styblík, Vlastimil, Svobodová, Ivana. Český jazyk pro 2. ročník středních škol. 2., upravené vydání. Praha: SPN, 2010. 978-80-7235-501-3 Maturitní písemná práce - příprava