Projekt Socrates Řecko Španělsko Itálie Petra Laníková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEDM NOVODOBÝCH DIVŮ SVĚTA
Advertisements

 Zem ě t ř esení na Haiti 2010 bylo katastrofické zem ě t ř esení o síle 7 stup ňů  Zem ě t ř esení prob ě hlo v 16:53:09 místního času v úterý 12.
Mgr. Lenka Venclová 7.ročník
Poloostrov Attica Acropole - Atena Akropole Atheny.
Španělsko oficiálně : Španělské království
N ě kolik p ř írodních krás zniklých s p ř i č in ě ním č lov ě ka.
Výlet po řeckých ostrovech Připravte se právě začínáme …
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_70.
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
Musilová Tereza VIII.A /2009
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
Martina Bradá č ová, Sázava. Základní informace Rozloha: km 2 (1. místo) Po č et obyvatel: obyvatel (4. místo) Hustota osídlení.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
P ř íru č ka TRP Ě LIVOSTI Hudba: Songbird – Barbara Streisand.
ŘECKO.
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
Geografie cestovního ruchu Reliéf a morfologické poměry
FRAKTÁLNÍ GEOMETRIE Obdivuhodné a krásné vzory - neuvěřitelné!
Velké planety Plynní obři
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
Oblast: Jižní Evropa Řecko
 m ě sto s nejslavn ě jší historií na sv ě t ě, které je uctíváno jak bohy, tak lidmi. Okouzlující hlavní m ě sto Ř ecka bylo odedávna kolébkou civilizace.
Historie Starověkého Řecka
Afrika, nebo také č erný kontinent, jak se druhému nejv ě tšímu sv ě tadílu planety p ř ezdívá, je domovem p ř ibližn ě miliardy lidí. Podle nejnov ě.
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
JIŽNÍ AMERIKA - POLOHA, ROZLOHA, POVRCH
Itálie 30. září 2005.
STÁTY A MĚSTA JIŽNÍ EVROPY
Číslo: VY_32_INOVACE_26_18 Digitální u č ební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Starov.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Kate ř ina Št ě pa ř ová U Č O: Brno 2015 ŠUMAVA.
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
VY_32_INOVACE_Fi_II_17 Název Itálie a Řecko II. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Asie Státy - Jihozápadní. Dělení I. Blízký východ II. Země Arabského poloostrova III. Mezopotámské státy.
Řecká republika Vlajka Státní znak. Základní informace Počet obyvatel: Více než 11. milionů lidí -Řekové, Albánci, Bulhaři, Rumuni... Rozloha: 132 tisíc.
Tematická oblast: Život na Zemi Téma: Přírodní společenstvo - skály a hory Předmět: Přírodověda Ročník: 5. Autor: Mgr. Alena Hrušková Datum:
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
S LOVENSKO Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_07_VL5 _Slovensko TémaVL 5 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Asijské opakování Bajkal Mrtvé mořesushi Himálaj rýžové pole.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena SEVERNÍ AMERIKA.
ŠPANĚLSKO A PORTUGALSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_14_Španělsko a Portugalsko.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Afrika Sahara pyramidy v Egyptě.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Č eská Kamenice, Jakubské nám. 113, p ř ísp ě vková organizace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_04_Tunisko Autor Vladimír Kopal.
OSNOVA PRO STUDENTY ST Ř EDNÍCH PEDAGOGICKÝCH ŠKOL.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-06-Zlínský kraj-krajské město.
Připravte se právě začínáme
ŘECKO.
Pojmy Asie.
VY_32_INOVACE_01_Peru ZŠ A MŠ JILEMNICE
SLOVENSKO. SLOVENSKO POLOHA V RÁMCI EVROPY1 SLOVENSKO hlavní město Bratislava rozloha cca km2 počet obyvatel cca náboženství římští.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Velká Británie.
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Název školy: Základní škola T. G
Korsika – Napoleonův ostrov
Transkript prezentace:

Projekt Socrates Řecko Španělsko Itálie Petra Laníková

Řecko Zakynthos, nebo také Zanté, patří mezi největší Jónské ostrovy Řecko Zakynthos, nebo také Zanté, patří mezi největší Jónské ostrovy. Měří 406 km2. Spolu s ostrovy Kefalonií a Lefkádou tvoří jižní skupinu souostroví na jih od Korfu a jihozápadně od Korintského průlivu, pouhých 16 kilometrů od pobřeží Peloponésu.

Kréta Kréta je největší a nejjižnější řecký ostrov ležící ve Středozemním moři. Zkrasovatělé horské masivy ostrova s více než 3 tisíci krápníkových jeskyní, osídlené přes sedm a půl tisíce let, se tyčí do oblačné výše až 2452 m.

Santorini Pohádkový ostrov Santorini (řecky Thira), patří mezi perly řeckých ostrovů. Bílé domky, úzké uličky, větrné aleje společně s nádhernými plážemi, to vše přivádí na ostrov každoročně mnoho milionů turistů.

Lefkada Lefkada je jedním z Jónských ostrovů ležících u západního pobřeží středního Řecka a Peloponésu. Každý kousek ostrova vypovídá o nesmírné tvůrčí síle a fantazii přírody.

Historické památky Kréta

Španělsko Španělsko je velkým státem Španělsko Španělsko je velkým státem. Kulturou, historií, přírodními krásami, spoustou památek všeho druhu, vášnivostí španělské mentality veličinami exaktně měřitelnými.

Elephant Historie ostrova si s jeho přírodními podmínkami nikterak nezadá v bouřlivosti a různorodosti. Vedle ojedinělých pozůstatků na římskou kolonizaci je dodnes zřetelný vliv židovské a islámské kultury

Magický ostrov Na La Gomeře moře posunulo břehy a eroze formovala hory a rokle. Ostrované na něm dál žijí jako starobylí obyvatelé, pomáhají si tyčemi a bidly, aby ubránili úrodu před erozí

Španělské zvířátka

Algarské vodopády

Itálie

Historické město Assisi

Historické památky

Florencie

Pompeje a hlavní město Itálie Řím