Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů z jehněčího a kůzlečího masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z jehněčího a kůzlečího masa Šablona číslo materiálu: III/
Minutkové pokrmy z jehněčího a kůzlečího masa wikipedia. org
Předběžná úprava maso předběžně upravíme: Odležení: maso získá křehkost,jemnost a chuť. maso nakládáme: solíme, potíráme olejem, citronovou šťávou, vínem,destiláty, bylinkami,česnekem,cibulí. odblaňujeme, omyjeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, formujeme šťávu nezahušťujeme. Pokrmy podáváme horké a na předehřátém talíři.
Vhodná masa Používáme: Kýta: řízky, medailonky Hřbet: žebírka Vcelku(na rožni) Vnitřnosti- játra, ledvinky wikipedia. org
Tepelné úpravy přírodní úprava pečení(na pánvi, roštu, rožni) konvektomat smažení: kýta a přední masa, která částečně ovaříme
TECHNOLOGICKÝ POSTUP Smažené jehněčí žebírko: předběžně upravené žebírko:odblaňujeme, omyjeme, krájíme a sekáme na jednotlivé porce žebírka naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, osalíme obalujeme v trojobalu nebo těstíčku smažíme v rozpálené tuku vhodné přílohy: různé úpravy brambor zeleninové saláty
Pokrmy jehněčího a kůzlečího masa Jehněčí žebírka na přírodní způsob Jehněčí žebírka smažená na italský způsob Jehněčí řízek smažený v cibulovém těstíčku Pečené kůzle na rožni wikipedia. org
Použité zdroje www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN