Školení internetového vyhledávače

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Advertisements

neztraťme se NA INTERNETU!
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
Dana Sigmundová Zásady vyhledávání, správná technika vyhledávání, databáze EBSCO ÚK FSS MU, úterý a středa 11. a Ústřední knihovna FSS MU.
školení internetového vyhledávače
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Vyhledávání na Internetu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Farmakoinformatika seminář - 1 Mgr. Zdeněk Kučera, Ph.D. Remedia s.r.o kucera.xf.cz.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Informace – vyhledávání informací
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Příprava před schůzkou Získávání klientů a kontaktů Školení Market Express.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Vyhledávání informací na internetu
Efektivní vyhledávání na internetu
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
Internetová reklama a reklama pro internetové stránky Školení Market Express.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Základní prvky internetového prohlížeče
Vyhledávací servery Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Miroslav Hubáček.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Analýza rozvoje ICT v regionu
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace
Jak hledat co nejefektivněji na internetu? Referát Počítačová gramotnost II. Věra Anthová,
INTERNET.
Školení internetového vyhledávače
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
Internet Využití sítě Internet ve vědě. Způsoby využití sítě FAX Telnet (SSH) FTP (FTPS) Telefon,ICQ, Videokonference Prohlížeče sítě WWW.
Vyhledávání na internetu, SEO
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
Jak vyhledávat informace na Internetu Vypracoval: Petr Boula VT-Te.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_198.
Vyhledávače Používá se k vyhledávání informací na internetu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_06.
Vyhledávání v Internetu
Orientace a vyhledávání na internetu
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vyhledávání ve WWW Vyhledávání informací v prostředí WWW lze provádět např. pomocí služeb: Altavista - Google -
Transkript prezentace:

Školení internetového vyhledávače WWW.SEZNAM.CZ Školení internetového vyhledávače

Co je to internetový vyhledávač aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou stránku existuje celá řada vyhledávačů,které jsou obecně rozděleny do dvou skupin fulltextové katalogové

Sem se zadává text,který bude vyhledáván. Tlačítko HLEDEJ aktivuje hledání. Na seznamu.cz je možné si rovněž vytvořit e-mail. Seznamem stránek je možné procházet také podle kategorií.

Fulltextové a katalogové vyhledávače FULLTEXTOVÉ KATALOGOVÉ • Vyhledávají podle • Vyhledávají podle skutečného obsahu informací,které o stránek, které mají stránce obsahuje uložené na svých katalog. discích. Vyhledávače: zahraniční: google.com; yahoo.com; altavista.com české: seznam.cz; atlas.cz; quick.cz; centrum.cz