SEN,PÝCHA a PÁD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Čas Karel Kovář.
©2008 Verze 1.3 Úkol: Zachraňte trosečníka, který ztroskotal na pustém ostrově. Ostrov je obklopen rozbouřeným mořem, ve kterém.
Tabulka funkce: V balíku je šest lahví kofoly. Jedna stojí 25 Kč. Sestav tabulku závislosti celkové ceny na počtu zakoupených lahví z jednoho balíku kofoly.
Dračí lodě 2010 Plzeň řeka Radbuza
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
- podstata, veličiny, jednotky
♠Firemní akce ♠ Teamspirit ♠ Incentiva ♠ Vzdělávání ♠ Teambuilding ♠Zážitek ♠Neformální atmosféra ♠Komunikace Plavby na tradi č ních 50-ti metrových plachetnicích.
LODNÍ DOPRAVA.
TITANIC SPLNĚNÝ SEN.
Sezóna 2012 Členské příspěvky na sezónu 2012: - děti do 9 let 500Kč - do18 let 700Kč - ženy 1100Kč - muži 2200Kč - důchodci 65let + 50% -studenti po předloženi.
Kdy to bylo stvořeno?
Den D.
JAK TO TAKÉ MOHLO BÝT NA TITANIKU....
Voda & Energie Vodní doprava.
Polární oblasti Anotace
Potopení Titaniku.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
VSTUP DO TURBO 2 SUPER 15 DOLARŮ JEDINÁ PLATBA PRO VSTUP DO Wellspringunion - REVOLUČNÍHO SYSTÉMU.
1. Slovo Boží vypráví: Pán Bůh poslal Jonáše: Jdi a pověz Ninivským, že je Bůh vyhladit rozkáže.
Kdo chce být milionářem ?
Bermudský Trojúhelník
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Světlo - - podstata, lom, odraz
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Titanic.
Omega 2.B Václav Ezr & Pavel Špecht & Oldřich Linhart
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
1. Hospodin zástupů, Bůh požehnaný věčně, všem krajům světa znám je Bůh a Pán náš sám. Haleluja, haleluja! haleluja, haleluja! | Od věků na věky, od věků.
Tsunami Josef Matouš.
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Pohyb a jeho druhy Co je to pohyb? Co všechno lze nazvat pohybem?
Tsunami Radka Prokopová.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
Wilhelm Gustloff.
III/2 XV A
Slovní úlohy o společné práci
Válka na moři byla ve znamení zejména dvou základních událostí
TITANIC středisko krále Jiřího , Poděbrady
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
Globální oteplování Vojta Voborník 8.B.
III/2 XV A
Moje cesta na Bajkal Radomír Bílý Několik fotografií a postřehů z mé cesty k nejhlubšímu jezeru světa.
VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
1.Maják v písku Na vrcholu skály Jutland v Dánsku byl postaven roku 1900 maják Rubjerg Knude.
Fy – sekunda Yveta Ančincová
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
TSUNAMI.
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
OBECNÉ INFORMACE  Nejluxusnější  Nejdražší  Stála 22 miliard Kč  Stavěla se 22 měsíců  – první komerční plavba.
Vynález lodě na parní pohon a lodního šroubu
Řešení domácího úkolu ● Ultralehké letadlo se pohybuje rychlostí 360 km/h. Jaká je jeho rychlost v metrech za sekundu (m/s) ? 1 km = 1000 m 1 h =
Tsunami.
Hang Son Doong Podívejte se do největší jeskyně na SVĚTĚ !
TAJEMSTVÍ PYRAMID Mgr. Milan Šimek.
Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Podívejte se v r do největší jeskyně.
Eliška Thorovská. Na španělském trajektu u Mallorky vypukl požár,loď se může potopit španělsko.
Anotace Žáci se seznámí s pojmy horský a pevninský ledovec. Dozví se, jak ledovce vypadají, vznikají a jaká je jejich činnost.
TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů.
Bylo příčinou potopení Titaniku selhání materiálu?
Transkript prezentace:

SEN,PÝCHA a PÁD

NEJVĚTŠÍ LODNÍ KATASTROFA NA SVĚTĚ

Uplynulo již 95 let od noci ze 14. na 15. dubna 1912 Uplynulo již 95 let od noci ze 14. na 15. dubna 1912. Po druhé hodině ranní se naplnil osud největší zaoceánské lodi. Z celkového počtu 2200 pasažérů zahynulo 1500 cestujících a členů posádky.

TITANIC

Říkali ,že ho nepotopí ani sám Bůh.

14.duben, 23.00 hod. Titanic obdržel radiovou zprávu "Pozor, ledovce!" Varování nenalezlo velkou odezvu. Co by mohla udělat troška ledu této obrovské, nepotopitelné lodi? A potom: hora. Ozývají se poplašné zvony. Je slyšet zvláštní skřípot a praskání. Na velitelském můstku panuje čilý ruch. A potom přichází ohromující hlášení: "90 metrů dlouhá díra na boku lodi". Začíná do ní rychle vnikat voda, a to i přes bezpečnostní přepážky. A voda stoupá a stoupá.

0.05 hod. Je 25 minut po kolizi s ledovcem. Ozývají se povely: "Všichni pasažéři na palubu! Spusťte záchranné čluny". Radista dostal rozkaz vysílat signál S.O.S. "save our souls" (zachraňte naše duše). Avšak mnozí lidé vůbec nepochopili vážnost situace. Kapela na palubě lodi stále hraje. Mnozí se pokoušejí uniknout ze skutečného nebezpečí předstíranou veselostí.

Asi 0.30 hod. "Všichni do záchranných člunů! Ženy a děti napřed!". Mnoho lidí se zdráhá nastoupit do záchranných člunů. Říkají: "My tady zůstaneme. Jsme tu v bezpečí. Titanik je přece nepotopitelný."

0.45 hod. První záchranné čluny se spouštějí na hladinu. Mnohé jsou obsazené jen z poloviny! Řada bezpečných míst v záchranných člunech zůstává neobsazena. Větší část ze 2.200 pasažérů zůstává na palubě, jsou bezradní a zaražení. 2.18 hod. Zhasínají všechna světla na lodi. Titanik se potápí do ledových hlubin Atlantiku a bere sebou do náruče smrti více než 1500 lidí.

Kolem 6. hodiny ranní, dorazil na místo neštěstí parník Carpathia, který na palubu naložil trosečníky. Kapitán lodi dále hledal těla obětí, ale žádná nenašel. (O pár dnů později jedna kabelová loď vylovila z moře přes 300 mrtvých těl)

Vrak Titanicu Vrak Titanicu byl objeven až téměř o 3/4 století po katastrofě. Brzy ráno 1. září 1985 začalo podmořské plavidlo Argo snímat trosky Titanicu. Expedice objevila dvě části plavidla ležící na mořském dně asi 650 metrů od sebe. Dr. Robert Ballard, šéf expedice, se cítil, jako kdyby otevíral faraonovu hrobku. O rok později jiná expedice pořídila detailní fotodokumentaci vraku a získala i snímky luxusních předmětů - nádobí, láhve vína - vše v perfektním stavu. Nikdo však nenašel trhlinu, která ono potopení způsobila.

Titan - předtucha nebo náhoda? Ještě mi dovolte se vrátit na přelom 19. a 20. století. V roce 1898 vydal málo známý autor delší povídku, v níž líčil srážku fiktivní lodi Titan s obrovským ledovcem. Kniha s názvem Marnost bohužel nezískala větší ohlas. Podobnost se ztroskotáním Titanicu je velmi nápadná. Teprve po zkáze Titanicu tato kniha vešla ve známost jako úkaz pozoruhodné předtuchy.

Tabulka hrubého srovnání lodí Titan a Titanic: Parametr: Titan Titanic příslušnost: britská britská doba plavby: duben duben výtlak: 60000 53200 pohonné jednotky: 3 šrouby 3 šrouby

Parametr: Titan Titanic délka lodi: 244 m 269 m max Parametr: Titan Titanic délka lodi: 244 m 269 m max. rychlost: 23-25 uzlů 23-25 uzlů kapacita: 3000 3000 počet pasažérů: 2000 2228

Parametr: Titan Titanic počet záchr Parametr: Titan Titanic počet záchr.člunů:24 20 počet zachráněných:500 705

POŠKOZENÍ: Titan-trup na pravoboku proražen ledovcem Titanic-trup na pravoboku proražen ledovcem

POSÁDKA Posádka a cestující Kapitán E. J. Smith Důstojníci H. T. Wilde (zástupce kapitána) W. M. Murdoch (první) Ch. H. Lightoller (druhý) H. J. Pitman (třetí) J. G. Boxhall (čtvrtý) H. G. Lowe (pátý) J. P. Moody (šestý) Telegrafisté Jack Philips Harold Bride Kormidelníci R. Hitchens A. Ollivier

Kapitán Titanicu E. J. Smith Kapitán se zavřel v kormidelní místnosti.Cítil vinu že všechny pasažéry nezachránil a tak čekal až Titanic klesne ke dnu a zatopí onu místnost i sním. E. J. Smith zemřel pro svou čest.

Vytvořil: kujaros Vytvořeno pro: http://prezentacea-z.blog.cz/