Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
ECVET v Programu celoživotního učení
Interaktivní Evropa děti pro děti
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Vítejte na v Táboře. Národní podpůrné středisko Miroslava Filipi Dílnou vás budou provázet Miroslava Borovcová
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Cesta k modernímu vzdělávání
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Rozvoj výuky cizích jazyků
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku

Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka etwinning, učitelka jazyků, koordinátorka mezinárodních projektů Jan Mánek Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Učitel ICT a ICT koordinátor

Brno, 2009 Proč projekty ? Jak začít s eTwinningem ?

Brno, 2009 Cíle semináře sdílet zkušenosti s projektovým vyučováním, s projekty spolupráce škol informovat o aktivitě eTwinning seznámit se strukturou programu zaujmout pro tvorbu projektů v rámci aktivity eTwinning poskytnout metodické nástroje pro realizaci projektů a partnerství

Brno, 2009 Co máte v taškách...?

Brno, 2009 Projekt ve škole Proč dělat projekt ?

Brno, 2009 Orientace na problém Orientace na výstup Mezioborovost Zájem žáka/studenta Spojitost s realitou Výběr společného tématu Principy projektového vyučování

Brno, 2009 Možnosti a meze projektu Předností: rozvíjí jednotlivé kompetence zvyšuje u žáků pocit zodpovědnosti, iniciativu učí kritickému myšlení podporuje analytické schopnosti, komunikaci a spolupráci integruje zkušenosti a informace z různých oblastí motivuje Meze: porušuje princip posloupnosti a systematičnosti v učení

Brno, 2009 Internetový projekt ve spolupráci škol 1.Projekt je didakticky propracovaná aktivita s předem stanovenými cíli, postupem a finálním produktem, která často překračuje hranice předmětů.

Brno, 2009 Internetový projekt ve spolupráci škol 2.K efektivnější komunikaci a spolupráci mezi účastníky projektu na daném úkolu napomáhají informační technologie.

Brno, 2009 Internetový projekt ve spolupráci škol 3.Při mezinárodním projektu školy spolupracují s partnerskými školami v zahraničí a komunikují spolu v cizím jazyce. Cílem komunikace v cizím jazyce je zvládnutí společného úkolu. Aktivním používáním cizího jazyka při práci na projektu se zároveň rozvíjejí cizojazyčné kompetence.

Brno, Při práci na projektu se žáci dozvídají o kultuře země zahraničních partnerů (i když to není hlavním tématem projektu) Internetový projekt ve spolupráci škol

Brno, 2009 Informační technologie v mezinárodních projektech škol Diskusní fórum Instant messaging, chat Telefonování přes IP (Skype) Videokonference přes IP

Brno, 2009 Základní otázky při zahájení projektu

Brno, Proč budeme dělat projekt (definice potřeb) 2.Jaké máme podmínky pro realizaci projektu, včetně technických 3.S jakou podporou můžeme počítat 4.Jakou partnerskou školu si vybereme 5.Jaký stanovíme harmonogram projektu 6.Jak zhodnotíme projekt a jak předáme získané zkušenosti z práce na projektu ostatním 7. Jak zajistíme publicitu projektu Co je třeba si uvědomit?

Brno, 2009 Co je eTwinning? Program eTwinning poskytuje školám příležitost spolupracovat po Internetu jinými školami v Evropě. eTwinning je hlavním projektem e-learningového programu Evropské unie. Podporuje využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) v evropských školách. Učitelé a studenti díky Internetu pracují společně i přes hranice. Spolupracují, vyměňují si informace a sdílejí výukové materiály. Program eTwinning nabízí učitelům i studentům nové vzdělávací příležitosti, motivuje je k učení a otevírá školní třídy Evropě.

Brno, 2009 Co je „eTwinning“ ? mezinárodní spolupráce škola informační a komunikační technologie projekt

Brno, 2009 Cíle aktivity eTwinning Podpořit spolupráci mezi evropskými školami Připravit žáky na život, studium a práci v Evropě Zvýšit kvalitu výuky, uplatnění principů projektového vyučování ve výuce Rozvíjet jazykové kompetence a informační gramotnost Výměna zkušeností mezi partnerskými školami Integrovat mezinárodní internetové projekty do života školy (školního vzdělávacího programu )

Brno, 2009 Informuje o aktivitě eTwinning Poskytuje metodickou a technickou pomoc Organizuje vzdělávací aktivity Podílí se na mezinárodní koordinaci Provozuje národní portál Tvoří metodické, podpůrné a propagační materiály Potvrzuje registraci uzavřených partnerství škol Udílí národní ceny projektům eTwinning Nominuje učitele na mezinárodní akce Národní podpůrné středisko v ČR

Brno, 2009 Projekt eTwinning Hledání partnera, diskuse o projektu Registrace partnerství Spolupráce Hodnocení Ocenění Informace, nápady, příklady Registrace školy

Brno, 2009 Registrace a práce na projektu: Informace pro české učitele:

Brno, 2009 Zajímavý projekt pro začínající jazykáře The Image of the Other Projekt vhodný pro projektové začátečníky

Brno, 2009 Kritéria hodnocení projektu Vzbuzuje u studentů zájem Směřuje k realizaci finálního produktu Zahrnuje fáze: příprava, realizace, hodnocení Vytváří prostor pro učení spojené s realitou Ponechává prostor pro iniciativu a kreativitu žáků

Brno, 2009 Kritéria hodnocení projektu Je realizován prostřednictvím týmové práce Zahrnuje vyhledávání, třídění a kritické zpracování informací Rozvíjí kompetence: řešení problémů, řízení vlastní práce, sebehodnocení, zodpovědnost za výsledky práce ad. Dochází k hodnocení a reflexi práce na projektu

Brno, 2009 Možnosti ocenění dobrých projektů E-twinning Národní cena E-twinning (podzim) Mezinárodní cena E-twinning (zima) Quality label (celoročně – vyhodnocení 2x ročně) Informace na

Brno, 2009 Děkujeme za pozornost, držíme palce Vašim projektům!