Hromadná korespondence

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Formátování diplomové práce
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
MS Office Word 2007/ VS Vypracovali: Havlišová Dagmar
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Databáze Sestavy.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence OpenOffice.org 3. Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo.
Hromadná korespondence
Informatika a práce s počítačem
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hromadná korespondence
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Hromadná korespondence, makro
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
Textový procesor (MS Word)
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vytvoření hypertextového odkazu
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Hromadná korespondence
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Ivana Topolová VŠE v Praze
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
9. března 2013VY_32_INOVACE_080117_Word_Hromadna_korespondence_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
Transkript prezentace:

Hromadná korespondence MS Word 2007

Využití Chceme-li rozesílat větší množství stejných dopisu různým osobám (na různé adresy) nebo emailů. Tisk obálek, adresních či jiných štítků Tvorba adresářů

Hlavní rozdělení Dopisy (E-mailové zprávy) Obálky Štítky (vizitky,…) Adresáře

Jak začít Karta korespondence -> Spustit hromadnou korespondenci Podrobný průvodce hromadnou korespondencí

Jak začít

Příjemci krok 3 Jedná se o databázi (seznam) jmen, adres, telefonů, emailů,… všeho co se bude měnit Lze zadat třemi způsoby: Zadat nový seznam (ručně vytvořit) Použít existující seznam - soubor excelu (xls) - soubor outlooku (dbs) - jiný běžně používaný databázový soubor (Access, RTF, …) Vybrat z kontaků aplikace Outlook (pokud je nainstalován a používán)

Příjemci krok 3 Seznam příjemců můžeme dále upravovat, podobně jako seznamy v Excelu Seznamy lze řadit, filtrovat, hledat duplicitní hodnoty atd.

Slučovací pole Vkládání slučovacích polí Nejčastěji: krok 4 Vkládání slučovacích polí = proměnné které se mění podle zadaného seznamu Nejčastěji: Adresa Jméno a příjmení Oslovení (možnost podmínek) Další (v závislosti na daném seznam)

Kontrola Možnost zkontrolovat jednotlivé písemnosti krok 5 Možnost zkontrolovat jednotlivé písemnosti Slučovací pole (proměnné) jsou již nahrazeny reálnými hodnotami ze zadaného seznamu. Při zjištění nesrovnalostí je vždy možnost se vrátit a provést změny

Dokončení V tomto kroku je téměř vše hotovo Nyní je možno: Dokumenty vytisknout Odeslat Emailem Vytvořit nový dokument jež obsahuje všechny tiskoviny (možnost „Upravovat jednotlivé dokumenty“) - počet vybraných záznamů (řádků) v seznamu = počet tiskovin

Štítky Vždy upravujeme pouze první štítek Do ostatních štítků „rozkopírujeme“ obsah pomocí tlačítka Aktualizovat štítky (aktualizovat všechny štítky)

Štítky Podrobné nastavení Návrh rozměrů štítku a jejich rozložení na stránce

Pokud pak jinak Funkce, jež na základě podmínky vloží různý text Např. oslovení v závislosti na pohlaví (když „pohlaví“ je rovno „muž“ -> vložit tento text; jinak …)

Číslování Číslování záznamů od jedne Pravidla -> Slučovaný záznam č. Číslujeme-li od jiného čísla (např. od 100) Karta VLOŽIT -> Rychlé části -> Pole Vyberu VZOREC, napíší 99+1 Pravým kliknu na pole vzorce -> přepnout zobrazení polí Označím jedničku Vyberu funkci MergeRec (Kategorie hromadná korespondence) Zkontroluji funkčnost -> náhled výsledků