Dotazník “Internet a vy” Autor: Doc. Martin Bílek, PdF VŠP Hradec Králové 1. Pilotní průzkum (leden 1998) 52 respondetů - studenti PdF VŠP Hradec Králové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Použití jazyka v praxi Projekt INOVA CZ.1.07/2.2.00/
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zábavná matematika.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání provozů dílčích knihoven.
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
ODČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
Únorové počítání.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Náhoda, generátory náhodných čísel
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Hrubá - prostá incidence nádorů kolorekta u mužů 1. Maďarsko 88,29 2. Česká Republika 86,73 3. Japonsko 77,74 4. Německo 75,39 5. Nový Zéland71,77 6. Austrálie.
Anotace Prezentace, která se zabývá dělitelností přirozených čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší násobek a dělitel. Speciální.
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_22 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
Pojmy a interpretace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Úkoly nejen pro holky.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
KONTROLNÍ PRÁCE.
Úskalí začínajícího učitele
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
WWW – hypertextový informační systém
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Druhá evaluace systému ARET pro automatické předčítání učebních textů a pro vytváření automaticky čtených učebních pomůcek Druhá evaluace systému ARET.
Spolupráce s rodiči a absolventy při tvorbě ŠVP RNDr. Jiří Herman, Ph.D. Gymnázium, Brno třída Kapitána Jaroše 14.
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Projekt Mapa školy Jihlava,
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Transkript prezentace:

Dotazník “Internet a vy” Autor: Doc. Martin Bílek, PdF VŠP Hradec Králové 1. Pilotní průzkum (leden 1998) 52 respondetů - studenti PdF VŠP Hradec Králové 2. Průzkum 99 (březen – duben 1999) 142 respondentů - studenti PdF VŠP Hradec Králové 3. Frekventanti kursu VŠ pedagogika (leden 2000) 26 respondentů – VŠ učitelé v ČR 4. Průzkum ZČU (květen 2000) 98 respondentů - studenti FPE ZČU v Plzni)

Kde ses setkal poprvé s Internetem?

Definuj, co je Internet?

K jakému účelu využíváš Internet?

Které služby Internetu znáš?

Kolik času věnuješ týdně Internetu (v hodinách)? Interval: 0-15; 0-15; 0-27,5; 0-15 hod. Průměr: 4; 1,8; 6,8; 2,6 hod. Jsou možnosti Tvého přístupu na Internet dostačující? ANO:48; 28,2; 73,1; 52,9 % NE: 52; 71,8; 26,9; 41,1 % Chtěl bys počet hodin přístupu na Internet zvýšit?ANO: 65; 80,3; 30,8; 49,9 % NE:35; 19,7; 69,2; 44,1 % Prům. v zaměstnání: 5,5 - doma: 1 - jinde: 0,04

Definuj pojem Web - prohlížeč (Web - browser) a uveď, který používáš? Netscape: 73; 17; 65; 44 % MS Explorer: 58; 83; 61; 61 %Oba: 34 %

Jaké jsou tvoje nejoblíbenější stránky (max. 3)?

Dokážeš si představit využití Internetu ve výuce? ANO: 89; 92,9; 100; 96,1 %NE: 11; 7,1; 0; 3,9 %

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Je to pro mě základní zdroj informací, řadu svých studijních povinností bych jinak nemohla splnit. Vzájemná interakce je plodná. Internet má řadu skrytých možností, o kterých mnoho lidí ještě neví (ani já ne). Využití Internetu ve výuce na ZŠ a SŠ je v nedohlednu (alespoň v ČR).

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Mohl by sloužit pro samostudium (hypertextové možnosti) na SŠ a VŠ. Využití Internetu je pro studenty, kteří potřebují vyhledávat informace. Internet je pro ně velké zjednodušení. Využití Internetu si dokážu ve výuce představit i v hodinách, ale ne základního typu.

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Měla by být vedena výuka o práci na Internetu. Pro výuku jazyků, zkvalitňování informací, práce s textem. Web stránky zaměřené na aktivity v hodině. Do hodin jen jako demonstrace. Pro výuku nevhodné. Do budoucna jistě neoddělitelná záležitost.

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: V současnosti se stává stále důležitější součástí výuky. V budoucnu se bez něj žádná škola asi neobejde. Na VŠ nedostačující. Jen se prázdně mluví a nic se nedělá. Velmi perspektivní a dosud nedoceněná kapitola VŠ vzdělávání. Hudba budoucnosti!

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Ani nevím, zda je u nás na fakultě možnost realizovat výuku s využitím Internetu. Stále otázka financí ve školství. Student se připraví sám, učitel konzultuje - úspora času. Málo počítačů pro studenty - složitý přístup.

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Velice vhodné doplnění výuky. Pro základní vyučování se mi informace jeví příliš kusé, bez souvislostí. Finanční náročnost blokuje dostupnost Internetu i na venkovských školách. Nezajímá. Bolí z toho oči, tudíž ho nechci moc používat k výuce. Zatím jsem nezažila.

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Spíš individuální vyhledávání informací, přímo v hodinách asi těžko. Využití např. přístup k cizojazyčné literatuře, spolupráce s jinými školami, popř. i v cizině. Získávání aktuálních informací, publikace vlastních prací, zrychlená cizojazyčná komunikace, korespondence.

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Vede k individualizaci studia. Myslím si, že Internet je dnes k výuce nezbytný, ale já osobně z toho nejsem moc nadšená. Seznámit žáky s touto možností - zapojení tohoto tématu do osnov výuky některého z předmětů. Všeho moc škodí. Děti musí číst knihy.

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Myšlenka využití Internetu ve škole se mi nelíbí. Jedině při individuálním studiu. Bylo by to šikovné. Bylo by dobré, aby si k Internetu našel cestu každý sám. Neradno komukoliv nutit cokoliv. Dobrá pomůcka, ale živého učitele nenahradí. R.U.R. přece nechceme!

Volná odpověď na téma: Internet - studenti - výuka: Zajímavá forma, více motivující. Koncepce využití Internetu ve výuce v ČR je velmi chabá, proto si myslím, že zavedení Internetu na ZŠ bude vést jen k tomu, že si žáci budou prohlížet pochybné stránky, zatímco didaktický účinek bude minimální. Jsem pro.