Space Four Charakteristika Harmonogram Úlohy Republikové finále Space camp – Německo a Belgie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
„Tělesná výchova a sport na naší škole“
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
Nejrychlejší příprava do školy Nejlepší volba pro žáky i rodiče pro žáky tříd a ročníků víceletých gymnázií.
Projekt Space Three Představení projektu Podmínky účasti Harmonogram akce ESC Transinne Program Foto + různé.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
Co nabízí KDF MFF UK (např. vedoucím klubů malých Debrujárů a malým Debrujárům) Zdeněk Drozd.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Valné shromáždění Mgr. Ing. Andrea Tláskalová KMD Zbiroh.
 Žadatel musí mít ve ročníku 4letého studia nebo ročníku 6letého studia až na jednu výjimku vždy prospěch s vyznamenáním  Reprezentace.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
EVROPSKÁ UNIE.
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Blasenspiel W-Fragen für Anfänger
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Současný stav organizace sympozia BOBCATSSS 2007 Linda Skolková Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Kontakt:
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Výlet do Vídně Vojta Krejčí.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.13_meine_woche Datum : Ročník : osmý Vzdělávací.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Karla Střílková Název: VY_32_INOVACE_NJ Téma: Zahlen auf den Fotos Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
Krátkodobé výměny – tábory nejpopulárnější forma mládežnických výměn.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Ohlédnutí za rokem 2015 Kiwanis Club Golden Prague.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Třídní schůzka 3.A
ZŠ Staré Město.
Čas Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Pohár vědy (Science cup)
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Projekt ERASMUS
Čas Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Procvičování měsíců v roce
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Transkript prezentace:

Space Four Charakteristika Harmonogram Úlohy Republikové finále Space camp – Německo a Belgie

Space Four základní informace Již čtvrtým rokem připravuje Asociace malých debrujárů ČR za podpory MŠMT a pod záštitou jediného českého kosmonauta pana Vladimíra Remka ve spolupráci s MFF UK Praha, ESC Transinne, AWO Limbach a BEXHILL HIGH SCHOOL oblíbený mezinárodní soutěžní projekt pro zájemce o fyziku, astronomii a kosmonautiku. Tentokrát s drobnými úpravami v pravidlech a ještě zajímavější nabídkou finálových aktivit pro nejlepší týmy a jednotlivce.

Kritéria a harmonogram Věk: 11 – 16 let – žáci 6. až 9. ročníku ZŠ a příslušných ročníků víceletých gymnázií Skupina: 6 – 7 dětí + 1 dospělý (vyučující, vedoucí klubu, rodič) Harmonogram projektu: únor – propagace soutěže a přihlašování soutěžních týmů březen – květen – tři domácí kola – zpracování a odeslání elektronicky červen – celorepublikové finále Praha – nejlepší týmy z domácích kol červenec/srpen – Letní 14 denní kemp – ESC Transinne Belgie – 2 nejlepší finalisté říjen/listopad – Týdenní Space program Limbach Německo – 2 nejlepší týmy

Náplň soutěže fyzikální úkoly a experimenty, logické úkoly, otázky z astronomie a kosmonautiky, základní konverzace v anglickém a německém jazyce Ukázka: Otázka z kosmonautiky – odpověď čekáme v němčině 1. Was ist ISS? 2. Wann hat der Raumtransporter Atlantis zum letzten Mal bei ISS verankern? Wie lange hat ihm die Reise von der Erde zum ISS gedauert?

Republikové finále týmů Republikové finále proběhne v měsíci červnu v Praze, zúčastní se jej šest nejlepších týmů z domácích kol Připraveny jsou pro vás experimenty, zábavné úlohy, jazykové úlohy a spousta dalšího. Dva nejlepší týmy pojedou na týdenní space pobyt do německého Limbachu, dva nejlepší finalisté do belgického Transinne.

ESC Transinne Absolvujete zde výcvik na simulátorech: stavu dezorientace stavu beztíže chůze po Měsíci plavání ve vodním válci simulovaný let v raketoplánu venkovní aktivity výlety zajímavé přednášky a filmy o astronomii a kosmonautice a spoustu dalšího

AWO Limbach Absolvujete zde: prohlídku muzea astronautiky besedu s kosmonautem GPS orientační závod různé sportovní aktivity astronomická pozorování let balónem vytvoříte česko-německo- anglické noviny a podobně

Fotoprezentace – finále 2007

Fotoprezentace – Transinne

Fotoprezentace – Limbach