Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol 26866138-MMY-3002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nutný rozsah vyšetření při diagnostice a léčbě osteoporozy MUDr
Advertisements

Protokol DOXIL-MMY-3001 Randomizovaná kontrolovaná studie s lékem VELCADE (bortezomib) v monoterapii nebo v kombinaci s lékem DOXIL v léčbě relapsu.
Denní užívání Cialis 5mg Nová možnost léčby ED.
Konference se zaměřením na náhradu funkce ledvin a péči o dialyzovaného pacienta Jihlava
Léčba karcinomu štítné žlázy u pacienta v chronickém dialyzačním programu a monitorování hladiny TSH po aplikaci Thyrogenu. Lenka Kristenová Pavel Širůček.
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Indikace k celotělové densitometrii
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Klinická studie EBMT - MMVAR
Městská nemocnice Ostrava MUDr. Šárka Malá
Kleine – Levinův syndrom
(MNOHOČETNÝ) MYELOM.
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Po 30-ti dnech užívání vitamínového přípravku se 75% osob cítí nejméně o 25% lépe Po vypití 0,5 l energetického nápoje Red Bull poklesne koncentrace nežádoucích.
AKUTNÍ KOMPLIKACE DIABETES MELLITUS Prof. MUDr. Kvapil Milan, CSc.
JAK SE REGISTRUJÍ LÉKY © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do 1 Hypertenze.
Poruchy acidobazické rovnováhy
Randomizovaná, dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná registrační studie fáze III hodnotící účinnost a bezpečnost placeba + trastuzumabu + docetaxelu.
Předoperační vyšetření – co má obsahovat ?
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
DOSTUPNOST LÉKŮ V ČR © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Funkční geriatrické vyšetření a testy
Renální insuficience a její včasné rozpoznání v terénní praxi
Mnohočetný myelom-studie CEMGS 1
J.K. *1953. Urgentní příjem – výzva RZP zásah v bytě, muž 60 let, dle dok. dlouhodobě CHOPN dušný, dle POx SatO 2 70% zatím bez OTI vezen na UP od RZP.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
TRANSPLANTACE LEDVIN.
směrem k bezkrevní medicíně
Klinická propedeutika
Nemocní s metastazujícím onemocněním citliví k léčbě cytostatiky vyléčitelní lokálními metodami (chirurgie, radioterapie) nevyléčitelní lokálními metodami.
Radioterapie, hormonální terapie nebo operace u karcinomu prostaty?
© Přemysl Frýda, KST Praha 1/12 Závažný nežádoucí účinek / reakce ISO 9001, certified.
Léčiva u vzácných onemocnění (v kontextu dalších informací) PharmDr. Josef Suchopár Infopharm, a.s. Praha,
Michal Bar David Školoudík Neurologická klinika FN Ostrava
Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Fakultní nemocnice Ostrava
Cena, výše a podmínky úhrady LP PharmDr.Lubomír Chudoba, člen Lékové komise SZP ČR za ZPMV ČR Konference „Rizika v činnostech farmaceutické.
Ošetřovatelská péče o nem. s infekční hepatitis
Myelom jako příčina kostního algického syndromu
Léčebný řád nemocnice Karel Šebestík. 1. Při přijetí do nemocnice se Vás ujme sestra, která Vás seznámí s oddělením, uvede do pokoje, zapůjčí nemocniční.
Počet INR < 2 (%) skupina: LA pozitLA negat průměr 21,7924,24 sm.odch. 11,368,58 medián 21,4325,00 min4,556,67 max41,1840,00 Počet INR < 2 (%) median25-75%
Budoucnost léčby ovariálního karcinomu: přehled probíhajících a připravovaných studií Eric Pujade-Lauraine Hôpitaux Universitaires Paris Centre Site.
Nehtové špony - Rovnátka na zarostlé nehty.
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
JE LABORATORNÍ ODPOVĚĎ NA ANTIAGREGAČNÍ LÉČBU KONSTANTNÍ V ČASE?
Monoklonální gamapatie & Mnohočetný myelom
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
Výsledky pilotní části projektu hospitalizovaných případů chřipky (GIHSN) v ČR v sezoně 2014 – 2015 J.Kynčl, Z.Manďáková, M.Havlíčková, L.Jurzykowská,
BEZPEČNÉ UŽÍVÁNÍ LÉKŮ PharmDr. Lubomír Chudoba Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny PČR 9. června 2015.
Léčba refrakterní CLL ibrutinibem - kazuistika Seminář Novinky v léčbě lymfoproliferací, Hradec Králové, Pavel Vodárek IV. interní hematologická.
VIRTUÁLNÍ KOLONOSKOPIE Indikace: Vyšetření je určeno k detekci polypů a karcinomů v případě, že je optická kolonoskopie neúplná netolerovaná kontraindikovaná.
ODVRÁCENÍ SOUDNÍCH SPORŮ S EU
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Pacient č. 3.
Homeopatické lékařské asociace
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Boj o pacienta, boj o peníze
Počty pacientů v lékových registrech ČOS
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: logopedie 2007–2016
Glomerulonefritis.
Revmatická horečka  Nejčastěji je napadeno srdce a klouby dále také mozek nebo kůže. Angína je způsobena bakteriemi ze skupiny streptokoků A.  Vzniká.
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněná úřední.
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Poskytovatelé ambulantních stomatologických služeb Dohodovací řízení pro rok 2019 Společný návrh ZP
Mgr. Martina Dohnalová Hepatitis.
Transkript prezentace:

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol MMY-3002 Randomizované, otevřené klinické hodnocení kombinace přípravků Velcade/Melfalan/Prednison ve srovnání s kombinací Melfalan/Prednison u pacientů s dosud neléčeným mnohočetným myelomem.

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Léčba  Max. 9 léčebných cyklů, 1 cyklus – 6 týdnů  Léčebná skupina A: pacienti budou dostávat Velcade 1,3 mg/m2 po 4 cykly 2x týdně (v týdnu 1,2,4 a 5 tj. 8 dávek během 1 cyklu), následovat bude 5 cyklů s Velcade podávaným 1x týdně  Léčebná skupina B: 9 6ti-týdenních cyklů MP  Stratifikace bude probíhat dle hodnot beta 2 – mikroglobulinu, albuminu a podle regionu

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Randomizace

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vstupní kritéria  Muži i ženy, nevhodní do transplantačního programu, věk =, > 65 let nebo celkově špatný stav  Symptomatický myelom nebo asymptomatický MM ve spojení s poškozením orgánů nebo tkání  Měřitelné onemocnění: sekreční MM nebo měřitelné plasmocytomy  Karnofského skóre: =,> 60%  Vhodná kontracepce  Ochota, schopnost vyplňovat PRO, podpis informovaného souhlasu (subjekt nebo zák. zástupce)

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vstupní kritéria  Laboratorní hodnoty 14 před randomizací: -PLT =,> 100x10^9/l -Hb =,> 8g/dl (=,> 4,96 mmol/l), předchozí transfuze erymasy nebo podání EPO je povoleno -Neutrofily =,> 1x10^9/l -ALT, AST =, < 2,5 násobek horního limitu normy -Celkový bilirubin =, < 1,5 násobek horního limitu normy -Kreatinin v séru =, < 2mg/dl (=, < 176,8 mcmol/l) -Calcium v séru korigované na hodnoty albuminu <14 mg/dl (<3,5 mmol/l)

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vylučovací kritéria  Dg. doutnajícího myelomu, MGUS, morbus Waldenström  Dřívější nebo současná léčba MM (výj. bisfosfonáty, max. 4 denní puls steroidů)  Radioterapie, plazmaferéza, významný chirurgický zákrok během 30ti dnů před randomizací  Alergie na boron či manitol  Periferní neuropatie nebo neuropatické bolesti st. II a více  Závažné nebo nezvládnutelné kardiovaskulární on.

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vylučovací kritéria  Jiná malignita v posledních 5ti letech (výj. bazocelulární nebo nemetastazující dlaždicobuněčný ca kůže, ca děložního krčku in situ)  Jiné závažné onemocnění vystavující pacienta neúnosnému riziku (systémové infekty, nezvládnutý DM aj.)  Podání jakýchkoliv hodnocených léčivých přípravků 30 dnů před randomizací  Osoby pod vlivem zkoušejícího (příbuzní, zaměstnanci apod.)

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Děkujeme, že využíváte našich informačních služeb pro své nemocné