ŠUMNÝ KRNOV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Gymnázium Víťězslava Nováka v Jindřichově Hradci: Vítejte u prezentace akce „HUDBA V NÁS – hudební toulky d ě jinami m ě sta“
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Muzeum Beskyd Frýdek-Místek Příspěvková organizace
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
MZŠ Velká nad Veličkou v projektu „Školy pro venkov“
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Klub dětských knihoven SKIP10
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Veselý senior, nadační fond při příležitosti Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity prezentuje výběr fotografií z putovní výstavy.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Bratrská jednota baptistů
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Kultura.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
KLUB RODIČŮ NADANÝCH DĚTÍ
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Češi na černomořském pobřeží Krasnodarský kraj: česká národnost – oficiálně (podle sčítání lidu 2002) 732 obyvatel Neoficiální počty: různé údaje – od.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Galerie umění Karlovy Vary PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE – květen 2016 Edukátorem snadno a rychle? Mgr. Lenka Tóthová.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Josef Čapek a Karel Čapek Ilustrace Anotace: Seznámení s ilustracemi a dílem bratří.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Participace + intencionalita = podnětné vzdělávání Když se ze spotřebitelů stanou spolutvůrci Mgr. Silvie Čermáková Muzeum Vysočiny Jihlava.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
DALŠÍ MOŽNOSTI KOMUNITNÍ KNIHOVNY
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
ŠKOLY PRO VENKOV.
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu 1.
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Transkript prezentace:

ŠUMNÝ KRNOV

ŠUMNÝ KRNOV Název Šumný Krnov je chráněnou značkou. Je používán s vědomím pánů - režiséra Radovana Lipuse a architekta Davida Vávry. Smí být používán občanským sdružením Flemmichova vila, a to pouze pro nekomerční účely. Režisér a tvůrce cyklu Šumná města, pan Radovan Lipus je patronem projektu.

Našim cílem je najít a oživit kořeny ŠUMNÉHO KRNOVA Toto historické,kulturní,architektonické i přírodní dědictví bude základem pro komponované pořady o městě a osobnostech minulých i současných.

Příjemné a podnětné setkávání ve Flemmichově vile. Hlavním cílem je zapojit Krnovany do vlastní tvorby kultury a dobře se přitom pobavit. Dílčím cílem je více oživit veřejná prostranství společenským životem a najít pro jejich utváření nové nápady. Chceme přitáhnout pozornost lidí k místu, kde se denně pohybují a kde tráví svůj čas. Nápady mohou přerůst do nové kulturní tradice.

Najdeme poetiku zmizelého ?

Budeme hledat cesty.

Nacházet nová - stará místa.

Ale hlavně chceme najít lidi.

Projekt je založen na tématických celcích. Literární pořady Hudební a hudebně vzdělávací pořady Umělecko – architektonické téma Historie města Projekt probíhá ve 4 fázích

1. fáze : únor – duben Klubové večery jako vědomostní základ o historii města, vývoji architekrury, hudby, literatury. Vyvrcholením je veřejná projekce dokumentu Šumný Krnov a Šumná vycházka městem s tvůrci dokumentu režisérem Radovanem Lipusem a architektem Davidem Vávrou.

2. fáze : květen – srpen Vědomostní soutěž pro školní děti Letní kulturní program s cílem najít vhodná místa pro oživení města a parků Týden v Šumném městě jako oživení zašlých významných míst veselým způsobem Hudební produkce malých forem Happening na místech zmizelých soch Literární večery v parcích

3. fáze: září – listopad 20. léta ve Flemmichově vile Hledáme osobnosti Krnova, od minulosti po současnost Chceme přivést osobnosti zpět do rodného Krnova Vyvrcholením je hudebně – divadelní pořad 20. léta ve Flemmichově vile Pořad v dobovém oblečení a s dobovou hudbou

4. fáze: prosinec – leden Vánoční kulturní program Posilování tradic Dokončení dokumentu o kořenech šumnosti Závěrečné vyhodnocení a ocenění všech, kteří se na projektu podíleli Zhodnocení projektu jeho patronem Radovanem Lipusem

Výstupy projektu Prvotním výstupem je pokračování pravidelných nekomerčních pořadů ve spolkovém domě Flemmichova vila Cílem je přivést široké generační spektrum posluchačů k aktivní tvorbě pořadů a sousedské sounáležitosti. Vytvoříme filmový dokument tvořený v průběhu celého roku, který připomene všechny akce. Společně s ostatními partnery se pokusíme vydávat zpravodaj o kulturně vzdělávacích aktivitách spolků.

Cílová skupina školní mládež Vědomostní soutěž Víkendová akce k přípravě projektů s odborným lektorem Příprava a obhajoba vlastního projektu na téma „ Šumným město teprve bude, až to vezmeme do ruky my „ Sbírání materiálu a veřejné ankety na ulici Sbírání materiálů v archivu pod odborným vedením

Cílová skupina produktivní lidé Zapojení do neformálních anket, které povedou studenti Zapojení do všech probíhajících pořadů Nabídka vycházek po starých výletních trasách Hledáme místo pro výletní restauraci, aneb kde je pěkně, tam i chutná

Cílová skupina senioři Obdobně jako lidé produktivního věku Poslechové večery v zahradě Flemmichovy vily Vzpomínkové pořady na téma „ Kdo si ještě pamatuje, odkud je tento pohled, tato fotografie „ Besedy s osobnostmi z jejich řad

Literární pořady Česká,německá a polská literatura v regionu – 2 besedy s ukázkami Pomoc pro Erlictál – Richard Neugebauer autorské čtení Kulhavý poutník – pásmo o.s. Cesta světla Vladimír Blucha a jeho historické romány

Hudebně vzdělávací pořady Richard Hrček – vývoj hudby od 17.století po současnost. 4 komponované přednášky s ukázkami Kamil Trávníček, Ars Voce a hosté

Komponované pořady Z JEDNOHO PRAMENE…z básně obraz, z obrazu píseň. básně Irena Šindlářová, recitace Ivana Plíhalová obrazy Renata Charouzková, hudba Ivan Gajdoš 20.léta ve Flemmichově vile hudebně divadelní pořad v dobovém oblečení a s dobovou hudbou

Umělecko architektonické téma Šumné vycházky vnitřní město hradby a jejich přetékání průmyslové objekty industrializace Cvilín, Ježník Šumný Krnov – veřejná projekce dokumentu ČT s jeho tvůrci a protagonisty

Umělecko architektonické téma Sochy Krnova Krnovské ploty Domovní znamení Význačné budovy Parky a sadové úpravy Chodec – jak vidí místa lidé při cestách městem

Fotografie Vznik galerie na schodech ve Flemmichově vile Výstava fotografií novinářů Historický Krnov Okamžiky ze života města Zajímavá zákoutí Výstupy z probíhajících programů

Historie města Zajímavé události historie města a jeho okolí Pamětnické dýchánky u starých fotografií

Živá tvorba radost z léta a volnosti Krnovské zmizelé sochy vyrobíme je z papíru a formou happeningu umístíme na jejich původní místa Hledáme místo pro hudební pavilon V parcích se pokusíme najít místo, které nejvíce sluší malé hudební produkci Zaměříme se na vystoupení písničkářů

Slavní rodáci Lenka Žišková Josef Ťapťuch

Klub krásných bláznů Povídání s neformálními osobnostmi Krnova, které svou úporností mění pohledy okolí na svět

Vánoce ve vile Tradice, které už zapomínáme Vánoční koncert Loutkové představení

Loučíme se s projektem Projekce dokumentu cesta za Šumným Krnovem Závěrečné slovo patrona projektu Radovana Lipuse Radost pro všechny účastníky dlouhé cesty

Zaujaly vás naše nápady ? Máte chuť realizovat naše nápady ? Chcete se připojit s vlastním nápadem ? Nudíte se ? Připojte se k našemu týmu ! www.flemmichovavila.estranky.cz flemmichovka@seznam.cz

ŠUMNÝ KRNOV