Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Semenné rostliny, rostlinné orgány
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePrůmysl Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje odvětví průmyslu v ČR.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem
STROMY A KEŘE II. LISTNATÉ STROMY
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí o zlomcích. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují znalosti o zlomcích.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.08 Název pro školu:EU CH 08 Název materiálu:Voda Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Listnaté stromy a keře 4. ročník
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření:
Název: Biologie živočichů, Poznávací zkoušení - Ryby našeho regionu
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
Prezentace slouží k výkladu a procvičení látky o plodech
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Člověk a příroda Číslo materiálu: EU Název: Hroznovitá květenství – poznávání. Autor: Pavel Trenčanský.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
List autor: David Hainall.
Anotace: Soubor se skládá z prezentace, která je námětem
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Anotace Život ve škole, umění se učit 1. Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí znalosti o tom, jak funguje škola, jaké.
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚĎA.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PRVOUKA 3. ROČNÍK_LISTY ROSTLIN ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují se zástupcem sudokopytníků jelenem evropským Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Smyslová ústrojí člověka
Stavba těla živočichů Savci
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace: Soubor se skládá z prezentace, která je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, klíčové kompetence a očekávaný výstup. Žáci.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
LIST.
LIST. Nadzemní vegetativní orgán Vyrůstá z uzlin na stonku List2.
Vegetativní rostlinné orgány
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Transkript prezentace:

Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání druhů listů podle stavby, znalost o využití listů Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - list, žilnatina, chlorofyl, jednoduchý a složený list Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 2,54 MB : „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

LISTY Listy jsou pro rostliny i živočichy nezbytné. Listy zajišťují rostlinám dýchání za světla i za tmy. Za světla a pomoci zeleně listové přijímají oxid uhličitý a vydávají kyslík. Zeleň listová = chlorofyl.

Listy jednoduché List jednoduchý se skládá z řapíku a čepele. Listy jednoduché má například: buk, dub, javor, třešeň, sedmikráska, jitrocel,okurka.

1. 3. 2.

Listy složené Listy složené se rozlišují podle uspořádání jednotlivých lístků: A) dlanitě složené-jírovec B) zpeřeně složené-akát 4. 5.

Listy s pochvou: trávy obilí pórek cibule konvalinka Složené listy se skládají z řapíku a jednotlivých lístků. Některé listy mají pochvu. Listy s pochvou: trávy obilí pórek cibule konvalinka 6. 7. 8.

Žilnatina Na čepeli listů je tenká žilnatina, kterou proudí voda s živinami. Podle žilnatiny poznáme rostliny jednoděložné a dvouděložné. Jednoděložné rostliny mají žilnatinu rovnou. Dvouděložné mají žilnatinu rozvětvenou.

Jednoděložné rostliny 9. Prstnatec Fuchsův 12. ječmen 10. Skřípina lesní

Dvouděložné rostliny 13. Čemeřice 11. Javor (dlanitá žilnatina) 14. Zpeřená žilnatina

Rozlišuj listy jednoduché a složené 2. 5. 4. 3.

Využití listů Listy některých rostlin se využívají v kuchyni jako zelenina (hlávkový salát, špenát…), jako koření (tymián,bazalka…), jako bylinný čaj (kopřiva,mateřídouška…). 17. máta 18. špenát 16. vavřín – bobkový list 15. bílé hlávkové zelí

Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nsr-slika-007.png?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Syrah_leaf.JPG?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Quercus_pubescens_leaves_kz2.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aesculus-hippocastanum-sectorial-chimera.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brosen_robinia_pseudoacacia1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cornsilk_7091.jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Purjol%C3%B6k,_Iduns_kokbok.jpg?uselang=cs http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Illustration_Convallaria_majalis0.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Dactylorhiza_fuchsii_CH_2.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/ScirpusSylvaticus.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Acer_pseudoplatanus3_ies.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Illustration_Hordeum_vulgare0.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Helleborus_viridis_ENBLA02.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Leaf_1_web.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Cabbage.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Laurus_nobilis_-_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-086.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Mentha_%C3%97_piperita_-_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-095.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/37/Spinacia_oleracea_Spinazie_bloeiend.jpg