Prezentace Barbora Jirasová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
POVÍDEJME SI O TOM, KTERÉ ŽIVOČICHY CHOVÁME
Lvíček zlatý.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Taxonomické zařazení Podříše: mnohobuněční Vývojová větev: druhoústí
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
Po stopách ohrožených zvířat
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Ještěři.
řád: Všekazi termiti (Isoptera)
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Po stopách ohrožených zvířat
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
Plazi Plazi patří mezi obratlovce
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Trénink v určování savců ČR
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Zjednodušený přehled třídění savců
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Pří_184_Rozmanitost přírody _ Hraboš polní Autor: Mgr. Eliška Galíková
Zoologická zahrada Příbram
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Kivi hnědý.
Psovité šelmy.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Obratlovci obojživelníci.
Veverka známá - neznámá. Vzhled velikost 19 – 23 cm velikost 19 – 23 cm hmotnost 250 – 300 g hmotnost 250 – 300 g střapce chlupů na ušních boltcích střapce.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
© Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.03.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Zoo Praha - Hadi
POUŠTĚ A POLOPOUŠTĚ.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
VEVERKA OBECNÁ.
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Kůň Převalského.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
VOMBATI.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Prezentace Barbora Jirasová

Surikaty Třída:savci Řád:šelmy Rozšíření:Afrika Biotop: pouště,polopouště,suchá savana Potrava:hmyz(saranče,kobylky),štíři,hadi,ještěrky, hlodavci Rozmnožování:během celého roku,březost 75 dní počet mlád ´at 4-5 Chování:žijí v koloniích až o 30 zvířatech Délka života:až 10 let

Popis Surikata je malá a čiperná šelma. Srst má barvu od pískově zlaté až po stříbřitě hnědou, s málo zřetelnými skvrny na zádech. Uši a kruhy kolem očí jsou černé.Na tváři a čenichu má bělavá místa.Ocas dosahuje 3/4 délky těla

Zajímavosti Surikaty jsou společenská zvířata.Žijí ve starých termitištích a nebo norách po jiných zvířatech,které si neustále upravují. Nory mají více vchodů.Den tráví hledáním potravy,hraním a samozřejmě i odpočinkem.Rády se vyhřívají na slunci. Při hlídkování surikaty sedí na bobku nebo panáčkují

surikaty

Ještě nějaké zajímavosti Surikaty přežijí i taková uštknutí hadem,která by pro člověka byla smrtelná Dospělá surikata dovede během vteřiny odházet množství písku,které se hmotností vyrovná jejímu vlastnímu tělu Surikaty jsou známé jako strážkyně savany.Varují ostatní zvířata před nebezpečím a jsou lovci i kořistí jiných druhů zvířat