Spuštění programu : Resistan.exe, dále pak otevřít dávkový soubor venturia.rss.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyberte z nabídky Vyberte z nabídky Jedná se o soutěž, v níž nejde o znalosti, ale pouze o hádání a tipování, soutěž 5 proti 5 pořádá naše škola.
Advertisements

Typy otázek v dotazníku
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
Průvodce rozřazovacím testem z angličtiny. Tato prezentace Vás provede rozřazovacím testem z angličtiny na příkladu testu pro kombinované bakalářské studium.
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vizuální Systém Fotbal
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
základní pojmy posloupností
Testování závislosti kvalitativních znaků
Kdo chce být milionářem ?
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Ochrana lesa Integrovaná ochrana lesů
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jištění vodičů s připojenými motory
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
ČESKÁ REPUBLIKA STÁTNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ SPRÁVA STATE PHYTOSANITARY ADMINISTRATION Současná omezení při používání přípravků na ochranu rostlin z hlediska.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
MS ACCESS parametrický dotaz
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Téma: Vektorizace obrázků -10. díl
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Fungicidy, obchodní název Předmět:
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Ochrana plodin proti škodlivým činitelům
Přírodopis 2.pol. Každý z vás zpracuje téma týkající se hornin – většinou pohoří - jako REFERÁT. Formát bude nejspíše jednou ze 2 následujích možností:
Databázové modelování
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Technologie a náklady Čtvrtý seminář.
Prezentační manažery (PM), prezentace pojmy VY_32_INOVACE_7C11.
Excel export a import dat. Import ze souboru.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Základy pedagogické metodologie
Genetika vzájemného vztahu hostitele a patogena. Genetika Nauka o dědičnosti a proměnlivosti Ve fytopatologii – dědičnost a proměnlivost znaků a vlastností.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
Ochrana rostlin - složky
Aritmetická posloupnost
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu – pokročilé.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Úvod do Delphi - 2.hodina OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-006B Orbis pictus 21. století.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Induktivní statistika
Ch_074_Detergenty a pesticidy_Pesticidy Autor: Ing. Mariana Mrázková
S tímto programem si muzete spocítat, kolik Vám jeste zbývá dovolené !!! Tady kliknete !
PowerPoint.
S tímto programem si muzete spocítat, kolik Vám jeste zbývá dovolené !!! Tady kliknete !
Digitální učební materiál
[ START WITH podmínka ] CONNECT BY podmínka
Aplikace OctopusPro - správa uživatelů
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Jaroslav Kudr pro OATGM
DOVOLENÁ.
Název produktu.
Program Software602 Form Filler
Bc. Ivana Francová, SOU Liběchov Chemická ochrana rostlin Chemická ochrana rostlin je dnes nejrozšířenější, využívá velkého množství ochranných látek zvaných.
Transkript prezentace:

Spuštění programu : Resistan.exe, dále pak otevřít dávkový soubor venturia.rss

Dále vybrat fungicidy a dobu aplikace v daném roce

Nastavte všechny charakteristiky dle příkladů (viz. Níže) a spusťte simulaci (RUN)

Pro přechod do další vegetace použijte volbu continue Jednotlivé sezony neukládejte. Pokud chcete změnit některé údaje pro další sezonu klikněte na ano pokud nikoli zvolte ne

Příklady pro testování vzniku rezistence Venturia inaequalis. Pro simulaci vzniku rezistence programem rezistan načtěte data ve souboru venturia.rss, aby byla načtena všechna data o prostředí, patogenu a přípravcích, která jsou nutná pro modelaci reálného vývoje. 1.Otestujte použití systémového přípravku po dobu několika let po sobě. Jako STARTING DATE použijte například 25.dubna, obecně tento software plánuje použití 16 použití fungicidů za vegetaci. Restringujte použití na 4, 6 ošetření. Sledujte vznik rezistence a rovněž pak snižování účinnosti přípravku. 2.Otestujte také použití pouze kontaktního přípravku a charakterizujte vývoj choroby a rezistence patogena ve čtyřech po sobě jdoucích letech. 3.Jak lze odhalit vznik rezistence na stromech v sadu?

4.Jak tedy čelit problémům se vznikem nových rezistentních populací patogena? 5.Jaký vliv má rezistence rostliny na vývoj choroby, použijte vegetaci bez ošetření fungicidy a uveďte rezistenci v prvním případě úplnou a v druhém případě úplnou citlivost. Popište změny ve vývoji choroby v obou případech. 6.Otestujte ošetření dvěma kombinacemi fungicidů. První z nich kombinace v pořadí dva postřiky kontaktním a dva systémovým přípravkem, v druhém z příkladů pořadí kombinace obraťte. Data aplikací budou stanovena na 1, 10, 22 a 32 den (viz. Nabídka SPRAY SCHEDULE). 7.V jakém termínu je optimální doba pro ošetření proti strupovitosti?Lze ji určit globálně? Kolik ošetření je v ČR běžné a kolik by jste jich doporučily. 8.Která z uvedených kombinací vykazuje nejlepší vlastnosti pro použití v ochraně rostlin proti venturia inaequalis: A. Benomyl v termínech: 32, 47, 72 Mancozeb v termínech: 1, 10, 22, 62 B. Benomyl v termínech 1, 10, 22, 62 Mancozeb v termínech 32, 47, 72 C. Benomyl v termínech 1, 22, 47, 72 Mancozeb v termínech 10, 32, 62 Vytvořte vlastní postup ochrany proti V.I. a uložte výsledek po 4 letech na disketu (volba save AS).Odpovědi na otázky uložte na tutéž disketu do připraveného souboru